SHKM Baník Hodonín
Drtiči se po třech venkovních zápasech představí i před domácím publikem
Drtiči se po třech venkovních zápasech představí i před domácím publikem
A-Tým
17.11.2018

Baník si z pátečního nelehkého duelu proti Brumovu-Bylnice uloupil tři body. Nyní ho ale čeká úplně jiný soupeř. Soupeř, který bojuje na opačném konci tabulky. Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína již pokračuje dvanáctým kolem, v němž Zimní stadion Václava Nedomanského bude svědkem hokejové bitvy mezi domácím Hodonínem a hostujícími Boskovicemi. Dokáží Drtiči urvat třetí výhru v řadě? Odpověď se začne psát 18. listopadu v 17 hodin.

autor:
Josef Můčka
Sdílejte článek
 

Boskovice patři mezi favority soutěže i v letošní sezóně

Boskovický klub je tradicí v Krajské lize a již několik sezón patří vždy mezi favority soutěže. V sezóně 15/16 mu po základní části patřilo druhé místo, na první Velkou Bíteš ztrácel jen pouhé dva body. V následujícím ročníku (16/17) si v průběhu základní části Boskovičtí vybojovali příčku třetí se sedmibodovou ztrátou na Uherský Brod. A v té předešlé sezóně (17/18) dokonce základní část celou ovládli, neboť po dvaceti zápasech měli na svém kontě sedmačtyřicet bodů. Nyní svěřencům trenérské dvojice Vařeka - Kárný patří třetí pozice, a to znamená, že tento celek patří k favoritům i pro letošní sezónu.

Boskovická Minerva zaznamenává opravdu skvělé výsledky. Doposud ztratila jen deset bodů, nejprve v úvodním kole soutěže za porážku Kroměříže v prodloužení utržila ztrátu jednoho bodu. Poté vůbec nebodovala proti Velkému Meziříčí, dále pak v souboji s Uherským Ostrohem a naposledy si nepřipsala ani bod v sedmém kole proti Březině. Naopak tým kapitána Bednáře se radoval nejprve ve druhém kole proti Uherskému Brodu, druhé vítězství za tři body v letošním ročníku zaznamenal proti Brumovu-Bylnice, v šestém kole před zraky svých fanoušků přestřílel břeclavské Lvy. Nyní hráči Boskovic mají na svém kontě čtyři výhry v řadě, kdy nejprve v den oslav 100 let Československa si nakonec poradili s Velkou Bíteší, poté deklasovali rosické Štiky vysoko 0:7, v následujícím desátém kole zvítězili nad Blanskem a doposud v posledním soutěžním utkání porazili i Uničov.

Nikdo z Boskovických není postavený vysoko v kanadském bodování. To znamená, že Boskovice mají, co se bodů týče, velmi vyrovnaný tým. Dokazuje to fakt, že šest nejproduktivnějších hráčů boskovické Minervy má po třinácti bodech, mezi nimi jsou: Martin Dufek, Lukáš Hnilička, Karel Benýšek, Aleš Pelikán, Luboš Bednář, David Šebek. V těsném závěsu za těmito zmiňovanými je Roman Skácel, jenž nasbíral dvanáct bodů a ještě o další bod méně má Tomáš Karný. Tohle je nejproduktivnější osmice boskovického týmu, jež se nejvíce podílela na osmapadesáti vstřelených brankách.

Drtiči v Brumově vstřelili vítěznou branku v poslední možné chvíli

Hráči pod vedením Jana Prčíka hodili nepříznivé období třech zápasů rychle za hlavu, V Uničově tuhle sérii přerušili. Do Brumova vyjeli se snahou na toto utkání navázat, což, jak se později ukázalo, nebylo vůbec jednoduché. Na kluzišti malých rozměrů se rozkoukávali něco málo přes šest minut, a poté udeřili. O první branku se postaral Zdeněk Kučera, jenž dorazil odražený puk do odkryté svatyně Brumovských. O dvě minuty později se kapitán hodonínského celku mohl prosadit ještě jednou při přečíslení dvou proti jednomu, ale domácí brankář Zubo byl proti.

Ke konci první dvacetiminutovky převzali otěže domácí, respektive první útočná formace Holík – Novosad – Plachtovič. Tito zmiňovaní nejprve v čase 16:41 srovnali stav utkání, poté jej naprosto otočili ve prospěch svého celku a Drtiči tak odcházeli do kabin na první přestávku za nepříznivého stavu. Prostřední část podle všeho nabídla více gólových příležitostí na obou stranách, přesto branek padlo méně. Nejprve Michalu Kubovi při přečíslení dvou proti jednomu bylo znemožněno faulem vystřelit z první. V následujícím oslabení domácího celku zahrozila dvojice Tulpa – Častulík velmi slibnou akcí, Zollpriester v tomto případě zůstal pozorný a nedovolil domácím navýšit náskok.

Po skončení této početní výhody si přesilovková lajna Drtičů prodloužila pobyt v útočném pásmu, což se vyplatilo vyrovnávacím gólem z hole Víta Černohouse. Těsně před druhou přestávkou ve vlastním oslabení zkoušel ohrozit hostující branku Andreas Jajcay, ale trojice bránících hráčů mu nedovolila perfektní zakončení a Zubo tak s jejich pomocí udržel skóre utkání vyrovnané. Třetí perioda vypadala za všech ostatních nejopatrněji, jelikož oba celky se spíše soustředily na to, aby hlavně neinkasovali. V čase 52:28 se ale Brumovští dopustili obrovské chyby. Nabídli totiž Drtičům dvojnásobnou početní výhodu, kterou zúročil Patrik Lidák svou premiérovou trefou v letošní sezóně.

Do nejproduktivnější trojice v zeleno – černém dresu s dvaadvaceti body patří: David Janás (13+9), Zdeněk Kučera (10+12) a Petr Peš (2+20). V těsném závěsu za nimi je s jednadvaceti body Michal Kuba (9+12). Nejproduktivnějším beky jsou: David Polesný (4+9) a Dominik Směřička (3+5).

Sestavy z posledního utkání

SK Minerva Boskovice: Chvátal (Zrza) – Brabec, Honzek, Dufek, Štancl, Surý Z., Vágner, Krejčiřík, Benýšek, Václavík, Skácel, Šebek, Hnilička, Šmíd, Klaus, Karný, Bednář, Pelikán.

SHKM Hodonín: Zollpriester (Luner) – Polesný, Rýpar, Tomi, Crlík, Lidák, Veselský – Kuba, Peš (A), Černohous – Jajcay, Sajdl, Kučera (C) – Novotný, Venclík, Sedlák.

Rozhodčí

Jakub Kučera - Ing. Vojtěch Czubaj, Tomáš Piskoř

Kompletní program 12. kola

SHKM Hodonín - SKMB Boskovice
HC Uherské Hradiště - HC Uničov
HK Kroměříž - Dynamiters Blansko HK
HC Spartak Uherský Brod - HC Štika Rosice
HHK Velké Meziříčí - HC Spartak Velká Bíteš
HOKEJ Uherský Ostroh - TJ Sokol Březina
HC Brumov - Bylnice - HC Lvi Břeclav z.s.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...