SHKM Baník Hodonín
Hráči Baníku obují kopačky. V charitativním utkání vyzvou fotbalový tým z Nesytu
Hráči Baníku obují kopačky. V charitativním utkání vyzvou fotbalový tým z Nesytu
A-Tým
22.7.2020

V sobotu 25. července vyběhnou na trávník hodonínského Nesytu proti místnímu fotbalovému týmu. Příznivci zeleno-černých barev tak budou mít jedinečnou šanci podívat se na to, jak se jejich oblíbenci popasují s fotbalovým míčem na zeleném pažitu. A navíc dobrovolným vstupným přispět na dobrou věc. Utkání začne výkopem v 17 hodin.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 

Ondřej Buchtela, dvacetiletý obránce prvoligových Benátek nad Jizerou, zažívá těžký boj se zákeřnou nemocí. Lékaři mu diagnostikovali rakovinu srdce, která zasáhla i obě plíce. "Je to můj kamarád a bývalý spoluhráč z Chomutova, se kterým mám spoustu společných hokejových i nehokejových zážitků. Jeho přátelé pro Ondru založili transparentní účet, a proto mě po dohodě se spoluhráči napadlo, že bychom i my mohli aspoň trochu pomoci," vysvětluje trenér mládeže SHKM a od nové sezóny i útočník A-týmu Tom Polák.

Organizátoři proto budou vybírat dobrovolné vstupné v průběhu utkání. "Chci oslovit kamarády a fanoušky, kteří se na benefiční zápas přijdou podívat, aby přispěli jakoukoliv částkou. Celou sumu poté pošleme na Ondrův účet," vzkazuje Polák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Milí přátelé, kamarádi, všichni, kteří rádi pomáháte, chceme Vám přiblížit skutečnosti, které nás vedli k založení tohoto transparentního účtu. Nikdy bych nevěřila že se někdy dostaneme do situace abychom tohle museli udělat ale cesty osudu jsou nevyzpytatelné a stalo se to. A proto jsme se my nejbližší kamarádi rozhodli tenhle účet za pomoci KB založit. Ondřej je 20 letý profesionální sportovec🏒, kterému byl nedávno diagnostikován sarkom na srdečním svalu, který bohužel zasáhl i obě plíce. Ondra byl paliativním týmem propuštěn do domácí péče. Momentálně se mu daří lépe, ale každý den je to jako na houpačce. Je odkázaný na kyslík, invalidní vozík a bez dopomoci druhého vlastně nic nezvládne. Protože se situace odehrála velmi rychle a nás tlačí čas, sháníme tímto způsobem peněžitou podporu. Jako přátelé si přejeme aby měl Ondra ten největší komfort. Proto bychom rádi pomohli v tom, aby se vybrané peníze vynaložili nejen na lékařské potřeby, lékaře a zdravotnické pomůcky, ale taky na jeho plány a sny. Na to, aby si mohl život užívat na 100%, ačkoliv je teď omezený. Věřím, že jsou mezi námi dobří andělé, kterým život druhých není lhostejný a ať je to minimální částka, tak přispějí na život tak úžasného člověka, jako je Ondra. Děkujeme všem, kteří se podílejí na poslání finanční podpory, nebo pozitivní energie! Nesmírně si toho vážíme a Ondru energie tlačí vpřed! Děkujeme za vytvoření transparentního účtu, který nám založil pan Daniel Šlehofer z Komerční banky. ČÍSLO ÚČTU: 🏒123-0762430277/0100🏒 IBAN pro zahraniční platbu: CZ79 0100 0001 2307 6243 0277 SWIFT kód: KOMBCZPPXXX Na odkazu níže se kdykoliv a kdokoliv můžete podívat co vše jsme společně dokázali : https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/pomoc-pro-ondru-zbiralova-pavla-czk

Příspěvek sdílený Pajčí Zbiralová (@pajina89),

Netradiční sportovní klání organizuje fotbalový klub Nesyt Hodonín, který pro fanoušky nachystá občerstvení i zajímavý poločasový program. „Chtěli bychom tímto založit novou tradici, ze které budou těžit v rámci letní přípravy oba týmy. Slibujeme si od toho hlavně zábavu a uvolnění před sezónou. Nejdůležitější ze všeho ale bude, abychom pobavili fanoušky a zároveň přispěli na dobrou věc,“ říká trenér fotbalového týmu Petr Chramosta.

Drtiči už s fotbalovým Nesytem poměřili síly, neformální setkání na fotbalovém trávníku skončilo remízou 1:1, o vyrovnávací trefu se postaral útočník Aleš Dufek. Na následné penalty nakonec zvítězili hokejisté Baníku.

„Bude to výborné zpestření letní přípravy. Chtěli bychom v této spolupráci s Nesytem pokračovat i v dalších letech. Snad navíc vybereme nějakou korunu pro Ondru. Tímto bych rád pozval všechny naše fanoušky, aby se došli podívat, že nám to jde i s míčem," dodal hlavní kouč Baníku Michal Kuba.

Oba týmy přátelské utkání v rámci fyzické přípravy na nadcházející ligový ročník. Mužstvo SHKM odehraje už třetí sezónu v Krajské lize mužů, fotbalový Nesyt se chystá zabojovat o přední pozice v III.A třídě.


další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...