SHKM Baník Hodonín
2. liga otevírá své brány. Baník čeká na úvod těžký zápas na havířovském ledě
2. liga otevírá své brány. Baník čeká na úvod těžký zápas na havířovském ledě
A-Tým
22.9.2023

Přípravné období je minulostí, liga začíná! V prvním kole druholigového ročníku s označením 2023-24 zajíždí hokejisté SHKM na horký led Havířova, kde je čeká souboj s jedním z favoritů letošní sezony. O první ligové body spolu bude AZet a Baník bojovat v sobotu 23. září od 17:00 hodin. Pokud se nevydáte podpořit Drtiče přímo na havířovské Gascontrol Arény, můžete nám držet palce u onlajnu nebo u živého streamu na platformě czechicehockey.tv.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 

PARTNER UTKÁNÍ



POVEDENÁ HAVÍŘOVSKÁ PŘÍPRAVA

Sedm různých soupeřů. Osm zápasů. Pět vítězství. Celkové skóre 39:26. To je havířovská příprava v kostce. Čtvrtý tým loňské základní části se v přípravném období poměřil s pestrou škálou soupeřů z Chance ligy, Polska, Slovenska i druhé ligy. Cenný skalp si AZet připsal hned v prvním utkání přípravy, kdy doma porazil Frýdek-Místek 5:2. Následovaly tři porážky v řadě od polských Katowic (0:7), slovenské Žiliny (1:2) a druholigové Kopřivnice (1:6).

Na vítěznou vlnu se tým trenéra Jiřího Raszky vrátil ve velkém stylu, Novému Jičínu nasázeli modro-bílí jedenáct gólů (11:0), když se hattrickem blýskl Daniel Spratek. Výhru zaznamenal AZ i proti Opavě (6:5sn) a vyhrál i dlouho vyrovnanou bitvu na hodonínském ledě (6:3). Na závěr přípravy si Havířov smlsnul na Kopřivnici, které vrátil venkovní porážku i s úroky a po výsledku 9:1 se vítězně naladil na start ligových bojů.


LETNÍ PRŮVAN KABINOU AZETU

Havířovskou kabinu opustila po loňské sezoně rovná desítka hráčů, mezi nimi i dva ze tří nejproduktivnějších hráčů sezony 2022-23. Petr Antoníček už obléká dres prvoligového Prostějova a veterán Jiří Zdeněk se po jedné sezoně vrátil do Nového Jičína. K Jestřábům zamířil i golman Marek Štipčák, který má pro letošní sezonu vyřízeny střídavé starty do Baníku.

Vedení Havířova ale přivedlo minimálně adekvátní náhrady. A to nejen do brankoviště, ve kterém by měl být jasnou jedničkou ex-vsetínský David Sachr. Do známého prostředí se vrací extraligový šampion ze sezony 2013-14 Tomáš Valenta, jenž v dresu Havířova bude působit již potřetí a zadní řady AZetu zpevní také Ondřej Ševčík a David Vosátko. První jmenovaný hrál v posledních dvou sezonách za prvoligový Přerov, David Vosátko loni tvrdil muziku ve Vyškově.

A velká posily přišly také do útoku. Z nedalekého Frýdku-Místku přišli Lukáš Bednář a David Klimša, z Nového Jičína pak vedení AZetu přivedlo střelce Tomáše Franeka.



STATISTIKY VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

ZVVPRPPPSkóre
SHKM vs. Havířov52000312:15

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Příprava, čtvrtek 7.9.2023
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
3:6
(0:1, 3:3, 0:2)
HAV
Branky a nahrávky: 23. Karafiát (Vyrůbalík), 28. Weintritt (Dobiáš), 32. Luža (Karafiát, Novák) – 14. Klimša (Franek), 28. Čmiel (Ševčík, Kratochvil), 30. Spratek (Klimša, Franek), 38. Spratek (Klimša), 58. Křivohlávek (Franek), 59. Klimša (Spratek, Franek). Rozhodčí: Maťašovský - Chramosta, Olšar. Vyloučení: 4:5, navíc Sedláček (HOM) 5+OK. Využití: 0:4. V oslabení: 1:0. Střely: 32:36. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:6.
Dolíška (Piták) – Zorko, Sedláček, Vyrůbalík, Rauš, Vícha, Bílek, Kuba – Karafiát, Luža, Novák – Dobiáš, Weintritt, Bachánek – Štědrý, Laciga, Krejčí – Sajdl, Sedlák J., Karpov. Trenér: Aleš Bachánek.
Sachr (Šindelka) – Kunc, Vosátko, Valenta, Ševčík, Ščurek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša – Mrva, Spratek, Kratochvíl – Apolenář, Čmiel, Pawliczek – Tvrdý, Pavlík, Middleton. Trenér: Jiří Raszka.

SESTAVY Z POSLEDNÍHO UTKÁNÍ

SHKM Baník Hodonín: Piták (Dolíška) – Zorko, Němec, Vyrůbalík, Vícha, Sedláček, Bílek – Karafiát, Luža, Novák – Dobiáš, Weintritt, Huhtela – Sajdl, Dufek, Hložánek – Laciga, Štědrý, Sedlák J.

AZ Havířov: Sachr – Kunc, Vosátko, Valenta, Ševčík, Ficek, Ščurek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša (A) - Mrva (A), Spratek, Kratochvil – Tvrdý, Ćmiel, Pawliczek – Apolenář, Pavlík, Haas (C)


DELEGACE ROZHODČÍCH

Jiří Škach – Přemysl Bartek, Michal Frais


KOMPLETNÍ PROGRAM 1. KOLA

HC ISMM Kopřivnice – HOKEJ Vyškov
Draci PARS Šumperk – SKLH Žďár nad Sázavou
HC Bobři Valašské Meziříčí – Technika Hockey Brno
AZ Havířov – SHKM Baník Hodonín
HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod
HK Nový Jičín – HHK Velké Meziříčí



další články
Hokejisté Baníku zahájili letní přípravu. Trenérům se na úvodním tréninku hlásilo patnáct hráčů
Info
6.5.2024

V pondělí 6. května se na zimním stadionu poprvé sešli hráči A-týmu Baníku, aby zahájili společnou suchou přípravu. Tre...
První posila do obrany Baníku. Z Velkého Meziříčí přichází na jih Moravy Martin Lašák
A-Tým
6.5.2024

Zadní řady slováckého celku hlásí první letní posilu. Dres Baníku bude v nadcházejícím ročníku oblékat čtyřiadvacetiletý...
Před dnešním startem letní podepsali smlouvy další dva útočníci loňského kádru
A-Tým
6.5.2024

Ještě před tím, než dnes odpoledne odstartuje Baníku příprava na sezonu 2024-25, si vedení klubu pláclo s dalšími dvěma ...