SHKM Baník Hodonín
Baník se skvělými fanoušky v zádech zničil Břeclav na jejím vlastním ledě osmi góly!
Baník se skvělými fanoušky v zádech zničil Břeclav na jejím vlastním ledě osmi góly!
A-Tým
6.11.2021

Páté derby, pátá výhra zeleno-černých. Baník potvrdil, že Jižanská derby mají jasného vládce, a i v pátém vzájemném měření sil se Lvy neztratil ani bod. Drtiči se dostali do vedení v polovině první třetiny a náskok už do konce zápasu nepustili. V dresu domácích pálil do černého jen autor hattricku Gabriška, za Baník se prosadilo hned sedm různých střelců. Břeclavské brankáře překonali Sedlák, Peš, Polák, Vaškovič, Crlík, Sajdl a dvakrát se trefil i Dufek. Drtiči smetli Břeclav 8:3 a po domácím zaváhání s Ostrohem se vrátili na vítěznou vlnu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, sobota 6.11.2021
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
3:8
(1:2, 1:3, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 20. Gabriška (Svoboda), 38. Gabriška (Svoboda, Topolanský), 43. Gabriška (Svoboda, Papp) - 9. Sedlák (Venclík), 12. Peš (Vaškovič), 24. Polák (Charvát, Vyrůbalík), 30. Vaškovič (Peš, Polesný), 33. Dufek (Crlík, Charvát), 47. Crlík, 51. Dufek (Charvát, Polák), 58. Sajdl (Směřička). Rozhodčí: Karpíšek - Husák, Jurčík. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 36:41. Diváci: 186. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 3:5, 3:8.
Michálek (32. Dymshakov) - Dora, Rutkovský, Göndör, Hrbatý, Topolanský, Papp (C), Chlubna - Juránek, Zháňal, Sedláček, Lenkovič, Abazaj, Nešpor, Průdek, Lokaj, Gabriška, Juřička, Svoboda, Kocúr. Trenér: Lukáš Hökl.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Mikéska, Polesný, Směřička, Crlík, Zlámal, Rýpar - Dufek, Charvát, Polák - Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič - Konečný, Venclík, Sedlák - Filásek, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Baník přijeli do nedaleké Břeclavi podpořit i jeho skvělí fanoušci, kteří svým hráčům vytvořili na břeclavském stadionu domácí prostředí a na tribunách slavili od samotného začátku naprosto jasné vítězství.

Hodonínští dostali už na konci třetí minuty od domácích dárek v podobě první přesilovky, zeleno-černí ale Abazajův faul gólově potrestat nedokázali. Na první gól se tak čekalo do závěru deváté minuty, kdy Michálka prostřelil svým druhým letošním zásahem Jiří Sedlák a SHKM šlo do vedení. Další trefu přidali hostující borci o čtyři minuty později a šlo o historickou chvíli. Přesná trefa Petra Peše byla kapitána Baníku jubilejním sto padesátým kanadským bodem v zeleno-černých barvách.

V závěru první dvacetiminutovky o sobě dali vědět i domácí, konkrétně nejnebezpečnější střelec týmu Lvů Michal Gabriška, který se trefil pošesté v sezoně. Úvodní perioda tak skončila těsním vedením Hodonína 2:1.

Tři minuty po obrátce si hodonínští vynutili další nedovolený zákrok Lvů a tentokrát už svěřenci trenéra Kuby faul ztrestali tak, jak se sluší a patří. Pouze dvaadvacet vteřin početní výhody stačilo k tomu, aby kombinaci po ose Vyrůbalík – Charvát přesně zakončil Tom Polák. Třiadvacetiletý forvard se mezi střelce zapsal ve druhém zápase za sebou.

V polovině druhé třetiny překonal domácího golmana Ľubomír Vaškovič, slovenský forvard zařídil Baníku tříbrankový náskok a sedmým gólem v sezoně se ve střelecké tabulce SHKM dotáhl na svého parťáka z útoku Petra Peše. O další dvě a půl minuty později vedl Baník už o čtyři góly. Pátou trefu zeleno-černých obstaral po kombinaci celé první formace Aleš Dufek.

Závěr prostřední dvacetiminutovky ale gólově patřil opět domácím. Druhým gólem v zápase snížil na 2:5 z domácího pohledu Michal Gabriška. Po čtyřiceti minutách tak vedli u Dyje hodonínští hokejisté o tři branky.

Poslední část hry začali domácí v početní výhodě. Oslabení Drtiči zvládli bez úhony, minutu po návratu vyloučeného Sajdla se ale Lvi dočkali třetí trefy. V čase 42:49 ji zařídil, kdo jiný, Michal Gabriška a jedenatřicetiletý snajpr dovršil svůj dnešní hattrick.

Drama ale Hodonínští nepřipustili. V sedmačtyřicáté minutě překonal Dymshakova, který v břeclavském brankovišti po pátém gólu SHKM nahradil Michálka, obránce Michal Crlík. Čtyřiadvacetiletý zadák se z gólu radoval podruhé v sezoně. No a o další čtyři minuty nato přidal sedmou branku zeleno-černých Aleš Dufek, pro centra prvního útoku SHKM to byl druhý přesný zásah v dnešním derby.

Definitivní podobu výsledku dal dvě minuty před třetí sirénou Jakub Sajdl, který si připsal celkově už osmačtyřicátý přesný zásah v zeleno-černém dresu. Baník potvrdil skvělou bilanci z derby a připsal si pátou tříbodovou výhru z pěti doposud odehraných zápasů mezi Břeclaví a SHKM.

Ohlasy trenérů

Lukáš Hökl (Břeclav):
Dnešní zápas se nám vůbec nevydařil. Naše hra byla bez pohybu a bez chuti vyhrát či bojovat. Našlo se tam sice pár jedinců, kteří chtěli zápas vyhrát a snažili se hru strhnout, ale bohužel se bavíme jen o pár jedincích a hokej je kolektivní sport, kde je potřeba aby pracovali všichni, a ne jen pár kluků. Po první třetině jsme šli do kabiny za stavu 1:2 a řekli jsme si, že je potřeba přidat na bruslení a celkovém pohybu, ale druhá třetina probíhala, jako bychom si řekli „pojďme prohrát“. Naštěstí se nám podařilo ke konci druhé třetiny snížit stav z 1:5 na 2:5. Ve třetí třetině jsme začali malinko bruslit a přidali na důrazu a snížili jsme stav na 3:5 a byli jsme zpět ve hře. Vytvořili jsme si velké příležitosti na další snížení, ale nešťastným nahozením od modré jsme inkasovali šestou branku a mužstvo do konce zápasu už hrálo odevzdaně. Soupeř zaslouženě dnes vyhrál a potvrdil roli favorita na postup do 2. ligy. Další věc, která mě dnes mrzela je, že si na dnešní zápas našli cestu další fanoušci a tribuny byly mile obsazené fanoušky a my jsme předvedli špatný hokej. Pevně doufám a věřím, že na další utkání přijdou znovu a my budeme mít šanci fanouškům z Břeclavi ukázat, že kluci hokej umí hrát a příjemně pobavit fanoušky. Čekají nás ještě těžké zápasy, ale není na co čekat a je potřeba zase začít sbírat body do tabulky a posouvat se nahoru. (zdroj: hclvibreclav.cz)

Michal Kuba (Hodonín):
Dneska přišlo na řadu derby. Je to prestižní utkání, jak mezi hráči, tak mezi fanoušky. V těchto zápasech nikdy neplatí postavení v tabulce. Břeclav dobře bruslí, hraje do těla a je houževnatá, nikdy nic nevzdá do poslední minuty, což se ukázalo i dnes. Kluky jsme na takovou hru připravovali a myslím, že jsme se s tím popasovali dobře. Až tedy na pár chyb, kdy se necháváme strašně strhnout hrou a zapomínáme na bránění. Ale vyplývá to z našeho stylu hry, kdy se do útočné hry ve třetině zapojuje všech pět hráčů, kteří se tlačí do zakončení. Dali jsme góly po krásných akcích a od začátku do konce jsme si šli pro vítězství. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a byli opět fantastičtí!

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...