SHKM Baník Hodonín
Baník se skvělými fanoušky v zádech zničil Břeclav na jejím vlastním ledě osmi góly!
Baník se skvělými fanoušky v zádech zničil Břeclav na jejím vlastním ledě osmi góly!
A-Tým
6.11.2021

Páté derby, pátá výhra zeleno-černých. Baník potvrdil, že Jižanská derby mají jasného vládce, a i v pátém vzájemném měření sil se Lvy neztratil ani bod. Drtiči se dostali do vedení v polovině první třetiny a náskok už do konce zápasu nepustili. V dresu domácích pálil do černého jen autor hattricku Gabriška, za Baník se prosadilo hned sedm různých střelců. Břeclavské brankáře překonali Sedlák, Peš, Polák, Vaškovič, Crlík, Sajdl a dvakrát se trefil i Dufek. Drtiči smetli Břeclav 8:3 a po domácím zaváhání s Ostrohem se vrátili na vítěznou vlnu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, sobota 6.11.2021
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
3:8
(1:2, 1:3, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 20. Gabriška (Svoboda), 38. Gabriška (Svoboda, Topolanský), 43. Gabriška (Svoboda, Papp) - 9. Sedlák (Venclík), 12. Peš (Vaškovič), 24. Polák (Charvát, Vyrůbalík), 30. Vaškovič (Peš, Polesný), 33. Dufek (Crlík, Charvát), 47. Crlík, 51. Dufek (Charvát, Polák), 58. Sajdl (Směřička). Rozhodčí: Karpíšek - Husák, Jurčík. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 36:41. Diváci: 186. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 3:5, 3:8.
Michálek (32. Dymshakov) - Dora, Rutkovský, Göndör, Hrbatý, Topolanský, Papp (C), Chlubna - Juránek, Zháňal, Sedláček, Lenkovič, Abazaj, Nešpor, Průdek, Lokaj, Gabriška, Juřička, Svoboda, Kocúr. Trenér: Lukáš Hökl.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Mikéska, Polesný, Směřička, Crlík, Zlámal, Rýpar - Dufek, Charvát, Polák - Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič - Konečný, Venclík, Sedlák - Filásek, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Baník přijeli do nedaleké Břeclavi podpořit i jeho skvělí fanoušci, kteří svým hráčům vytvořili na břeclavském stadionu domácí prostředí a na tribunách slavili od samotného začátku naprosto jasné vítězství.

Hodonínští dostali už na konci třetí minuty od domácích dárek v podobě první přesilovky, zeleno-černí ale Abazajův faul gólově potrestat nedokázali. Na první gól se tak čekalo do závěru deváté minuty, kdy Michálka prostřelil svým druhým letošním zásahem Jiří Sedlák a SHKM šlo do vedení. Další trefu přidali hostující borci o čtyři minuty později a šlo o historickou chvíli. Přesná trefa Petra Peše byla kapitána Baníku jubilejním sto padesátým kanadským bodem v zeleno-černých barvách.

V závěru první dvacetiminutovky o sobě dali vědět i domácí, konkrétně nejnebezpečnější střelec týmu Lvů Michal Gabriška, který se trefil pošesté v sezoně. Úvodní perioda tak skončila těsním vedením Hodonína 2:1.

Tři minuty po obrátce si hodonínští vynutili další nedovolený zákrok Lvů a tentokrát už svěřenci trenéra Kuby faul ztrestali tak, jak se sluší a patří. Pouze dvaadvacet vteřin početní výhody stačilo k tomu, aby kombinaci po ose Vyrůbalík – Charvát přesně zakončil Tom Polák. Třiadvacetiletý forvard se mezi střelce zapsal ve druhém zápase za sebou.

V polovině druhé třetiny překonal domácího golmana Ľubomír Vaškovič, slovenský forvard zařídil Baníku tříbrankový náskok a sedmým gólem v sezoně se ve střelecké tabulce SHKM dotáhl na svého parťáka z útoku Petra Peše. O další dvě a půl minuty později vedl Baník už o čtyři góly. Pátou trefu zeleno-černých obstaral po kombinaci celé první formace Aleš Dufek.

Závěr prostřední dvacetiminutovky ale gólově patřil opět domácím. Druhým gólem v zápase snížil na 2:5 z domácího pohledu Michal Gabriška. Po čtyřiceti minutách tak vedli u Dyje hodonínští hokejisté o tři branky.

Poslední část hry začali domácí v početní výhodě. Oslabení Drtiči zvládli bez úhony, minutu po návratu vyloučeného Sajdla se ale Lvi dočkali třetí trefy. V čase 42:49 ji zařídil, kdo jiný, Michal Gabriška a jedenatřicetiletý snajpr dovršil svůj dnešní hattrick.

Drama ale Hodonínští nepřipustili. V sedmačtyřicáté minutě překonal Dymshakova, který v břeclavském brankovišti po pátém gólu SHKM nahradil Michálka, obránce Michal Crlík. Čtyřiadvacetiletý zadák se z gólu radoval podruhé v sezoně. No a o další čtyři minuty nato přidal sedmou branku zeleno-černých Aleš Dufek, pro centra prvního útoku SHKM to byl druhý přesný zásah v dnešním derby.

Definitivní podobu výsledku dal dvě minuty před třetí sirénou Jakub Sajdl, který si připsal celkově už osmačtyřicátý přesný zásah v zeleno-černém dresu. Baník potvrdil skvělou bilanci z derby a připsal si pátou tříbodovou výhru z pěti doposud odehraných zápasů mezi Břeclaví a SHKM.

Ohlasy trenérů

Lukáš Hökl (Břeclav):
Dnešní zápas se nám vůbec nevydařil. Naše hra byla bez pohybu a bez chuti vyhrát či bojovat. Našlo se tam sice pár jedinců, kteří chtěli zápas vyhrát a snažili se hru strhnout, ale bohužel se bavíme jen o pár jedincích a hokej je kolektivní sport, kde je potřeba aby pracovali všichni, a ne jen pár kluků. Po první třetině jsme šli do kabiny za stavu 1:2 a řekli jsme si, že je potřeba přidat na bruslení a celkovém pohybu, ale druhá třetina probíhala, jako bychom si řekli „pojďme prohrát“. Naštěstí se nám podařilo ke konci druhé třetiny snížit stav z 1:5 na 2:5. Ve třetí třetině jsme začali malinko bruslit a přidali na důrazu a snížili jsme stav na 3:5 a byli jsme zpět ve hře. Vytvořili jsme si velké příležitosti na další snížení, ale nešťastným nahozením od modré jsme inkasovali šestou branku a mužstvo do konce zápasu už hrálo odevzdaně. Soupeř zaslouženě dnes vyhrál a potvrdil roli favorita na postup do 2. ligy. Další věc, která mě dnes mrzela je, že si na dnešní zápas našli cestu další fanoušci a tribuny byly mile obsazené fanoušky a my jsme předvedli špatný hokej. Pevně doufám a věřím, že na další utkání přijdou znovu a my budeme mít šanci fanouškům z Břeclavi ukázat, že kluci hokej umí hrát a příjemně pobavit fanoušky. Čekají nás ještě těžké zápasy, ale není na co čekat a je potřeba zase začít sbírat body do tabulky a posouvat se nahoru. (zdroj: hclvibreclav.cz)

Michal Kuba (Hodonín):
Dneska přišlo na řadu derby. Je to prestižní utkání, jak mezi hráči, tak mezi fanoušky. V těchto zápasech nikdy neplatí postavení v tabulce. Břeclav dobře bruslí, hraje do těla a je houževnatá, nikdy nic nevzdá do poslední minuty, což se ukázalo i dnes. Kluky jsme na takovou hru připravovali a myslím, že jsme se s tím popasovali dobře. Až tedy na pár chyb, kdy se necháváme strašně strhnout hrou a zapomínáme na bránění. Ale vyplývá to z našeho stylu hry, kdy se do útočné hry ve třetině zapojuje všech pět hráčů, kteří se tlačí do zakončení. Dali jsme góly po krásných akcích a od začátku do konce jsme si šli pro vítězství. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a byli opět fantastičtí!

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...