SHKM Baník Hodonín
Kuba srovnal v čase 59:50, v prodloužení rozhodl o postupu Baníku Sajdl!
Kuba srovnal v čase 59:50, v prodloužení rozhodl o postupu Baníku Sajdl!
A-Tým
28.2.2020

Pouhých deset vteřin dělilo hokejisty Uničova od toho, aby na hodonínském stadionu zvítězili a vynutili si tak rozhodující třetí čtvrtfinálový duel na svém ledě. Jenže Baník v závěrečném tlaku v přesilovce zvýrazněné hrou bez brankáře srovnal díky gólu Michala Kuby na 4:4. Vítěze tak, stejně jako ve středu, určil až nastavený čas. Postupovou trefu nakonec obstaral navrátilec do sestavy Jakub Sajdl, který svým druhým dnešním zásahem rozradostnil své spoluhráče i domácí fanoušky!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF2, pátek 28.2.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Uničov
HOM
5:4p
(0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)
UNI
Branky a nahrávky: 21. Tomi (Lidák, Peš), 28. Dufek, 40. Sajdl (Venclík), 60. Kuba (Tomi, Peš), 64. Sajdl – 6. Žajgla (Fryč), 29. Husák (Kratěna), 53. Žajgla (Vrána), 55. Kratěna (Šimo). Rozhodčí: Goňa T., Šiška — Kociňák, Šobáň. Vyloučení: 5:8, navíc Venclík (HOM) 10 minut Fekiač (UNI) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 39:40. Diváci: 514. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4. Stav série: 2:0.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek, Výmola - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Crlík, Račický, Sedlák - Chalupa, Jajcay, Koubek. Trenér: Jan Prčík st.
Sedlář (Axman M.) - Klvaňa, Halouska, Fryč, Fekiáč, Navrátil - Kratěna, Husák, Axman R., Sršeň, Chytil, Šimo, Beier, Žajgla (C), Vrána, Gerhát, Handl, Drdla. Trenér: Ondřej Kavulič.

Komentář k zápasu

Do druhého čtvrtfinálového utkání nastoupili se čtyřmi kompletními formacemi. Oproti středečnímu utkání měl trenér Jan Prčík k dispozici i útočníka Jakuba Sajdla a obránce Davida Polesného. Do branky naskočil od začátku opět Jakub Zollpriester. Hostům chyběl nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Jakub Čuřík a také nejzkušenější zadák Jiří Paška.

První gól zápasu padl už v polovině šesté minuty. Hostující kapitán Petr Žajgla nejprve odseděl dvě minuty za hákování, po návratu z trestné lavice se dostal ke kotouči a otevřel skóre dnešního utkání. Baník měl v první třetině jasnou střeleckou převahu, ale žádný jiný gól v úvodní periodě už nepadl a do kabin tak poprvé odcházeli hosté s jednogólovým náskokem.

Ihned po změně stran se pět stovek domácích fanoušků dočkalo vyrovnání. Po 42 vteřinách od úvodního buly prostřední dvacetiminutovky se o něj postaral Jakub Tomi. V sedmadvacáté minutě putoval za katr Sajdl a hosté měli k dispozici přesilovku. V ní ale, jako letos již několikrát, ujel hostující obraně Aleš Dufek, který překonal Sedláře a zajistil Baníku vedení.

Z toho se ale domácí lavička příliš dlouho neradovala. Už po devětapadesáti vteřinách bylo skóre opět nerozhodné, druhou branku Orlů vstřelil Stanislav Husák. V závěru druhé části měli domácí hokejisté k dispozici 46 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, tuto šanci zeleno-černí nevyužili, ale chvíli poté, co druhý vyloučený hráč Uničova naskočil zpět na plochu, se Baník přeci jen dočkal.

Třináct vteřin před druhou přestávkou vrátil Drtičům vedení Jakub Sajdl a do závěrečné pasáže tak šli domácí s jednobrankovým náskokem. Hodonínským těsné vedení vydrželo až do třiapadesáté minuty, kdy se podruhé v utkání prosadil hostující kapitán Petr Žajgla a srovnal na 3:3. Ve stejném čase byl vyloučen hodonínský Venclík a Orli měli ideální možnost dokonat obrat.

A to se také v závěru nabídnuté početní výhody Uničovským podařilo. V čase 54:10 naklonil skóre na hostující stranu Ivo Kratěna. Drtiči následně ubránili další oslabení, v závěru základní hrací doby naopak předvedl zbytečný faul hostující Fekiač a Baník to zkusil s odkrytými zády se šesti hráči v poli. Když do konce šedesáté minuty zbývalo posledních deset vteřin, našel Tomi skvělou přihrávkou hůl Michala Kuby, jehož teč zastavila až síť uničovské branky. Hodonínský stadion v tu chvíli zachvátila obrovská radost.

I druhé čtvrtfinále tak dospělo až do prodloužení, ve kterém po třech minutách a devíti vteřinách vstřelil vítěznou a postupovou trefu Jakub Sajdl. Zeleno-černí tak dokonali parádní obrat a mohli spolu se svými skvělými fanoušky mohli začít slavit postup do semifinále, kde na ně čeká vítěz základní části z Velkého Meziříčí.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Na začátek musím sportovně uznat, že dnes asi nevyhrálo lepší mužstvo. Uničov má zkušený a kvalitní tým, který neskončil na čtvrtém místě náhodou. Soupeř měl v závěru plno obrovských šancí, které jsme mu hlavně v předbrankovém prostoru hodně lacino nabízeli. Nebýt Kuby v brance, tak mohlo být o výsledku dávno rozhodnuto. Mrzí zbytečný faul Michala Venclíka po gólu Uničova na 3:3, po kterém jsme v oslabení dostali další branku. V závěru nám už nezbývalo nic jiného, než to zkusit v powerplay, ve které jsme dali šťastný gól a poslali jsme zápas do prodloužení. A prodloužení už je vabank, ve kterém se štěstí přiklonilo na naši stranu. Děkujeme fanouškům za fantastickou atmosféru a za to jak nás hnali za vítězstvím.

Ondřej Kavulič (Uničov):
Myslím si, že celá série se lámala v závěrech obou utkání, kdy jsme se dopustili zbytečných faulů. To se prostě nesmí stávat. Ale nebudu se na nic vymlouvat. Dnes jsme měli v posledních minutách dvě tři šance… to se prostě musí proměňovat. Chyběl nám Kuba Čuřík, k tomu Jirka Paška měl otřes mozku, ještě se nám v zápase zranil Kuba Fryč, takže jsme tady dnes dohrávali na čtyři beky. Myslím si, že série nabídla pěkný hokej, s pro nás smutným koncem. Gratuluji soupeři k postupu a doufám, že to dotáhnete stejně jako vloni, kdy jste nás taky vyřadili, až do finále.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...