SHKM Baník Hodonín
Kuba srovnal v čase 59:50, v prodloužení rozhodl o postupu Baníku Sajdl!
Kuba srovnal v čase 59:50, v prodloužení rozhodl o postupu Baníku Sajdl!
A-Tým
28.2.2020

Pouhých deset vteřin dělilo hokejisty Uničova od toho, aby na hodonínském stadionu zvítězili a vynutili si tak rozhodující třetí čtvrtfinálový duel na svém ledě. Jenže Baník v závěrečném tlaku v přesilovce zvýrazněné hrou bez brankáře srovnal díky gólu Michala Kuby na 4:4. Vítěze tak, stejně jako ve středu, určil až nastavený čas. Postupovou trefu nakonec obstaral navrátilec do sestavy Jakub Sajdl, který svým druhým dnešním zásahem rozradostnil své spoluhráče i domácí fanoušky!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF2, pátek 28.2.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Uničov
HOM
5:4p
(0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)
UNI
Branky a nahrávky: 21. Tomi (Lidák, Peš), 28. Dufek, 40. Sajdl (Venclík), 60. Kuba (Tomi, Peš), 64. Sajdl – 6. Žajgla (Fryč), 29. Husák (Kratěna), 53. Žajgla (Vrána), 55. Kratěna (Šimo). Rozhodčí: Goňa T., Šiška — Kociňák, Šobáň. Vyloučení: 5:8, navíc Venclík (HOM) 10 minut Fekiač (UNI) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 39:40. Diváci: 514. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4. Stav série: 2:0.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek, Výmola - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Crlík, Račický, Sedlák - Chalupa, Jajcay, Koubek. Trenér: Jan Prčík st.
Sedlář (Axman M.) - Klvaňa, Halouska, Fryč, Fekiáč, Navrátil - Kratěna, Husák, Axman R., Sršeň, Chytil, Šimo, Beier, Žajgla (C), Vrána, Gerhát, Handl, Drdla. Trenér: Ondřej Kavulič.

Komentář k zápasu

Do druhého čtvrtfinálového utkání nastoupili se čtyřmi kompletními formacemi. Oproti středečnímu utkání měl trenér Jan Prčík k dispozici i útočníka Jakuba Sajdla a obránce Davida Polesného. Do branky naskočil od začátku opět Jakub Zollpriester. Hostům chyběl nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Jakub Čuřík a také nejzkušenější zadák Jiří Paška.

První gól zápasu padl už v polovině šesté minuty. Hostující kapitán Petr Žajgla nejprve odseděl dvě minuty za hákování, po návratu z trestné lavice se dostal ke kotouči a otevřel skóre dnešního utkání. Baník měl v první třetině jasnou střeleckou převahu, ale žádný jiný gól v úvodní periodě už nepadl a do kabin tak poprvé odcházeli hosté s jednogólovým náskokem.

Ihned po změně stran se pět stovek domácích fanoušků dočkalo vyrovnání. Po 42 vteřinách od úvodního buly prostřední dvacetiminutovky se o něj postaral Jakub Tomi. V sedmadvacáté minutě putoval za katr Sajdl a hosté měli k dispozici přesilovku. V ní ale, jako letos již několikrát, ujel hostující obraně Aleš Dufek, který překonal Sedláře a zajistil Baníku vedení.

Z toho se ale domácí lavička příliš dlouho neradovala. Už po devětapadesáti vteřinách bylo skóre opět nerozhodné, druhou branku Orlů vstřelil Stanislav Husák. V závěru druhé části měli domácí hokejisté k dispozici 46 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, tuto šanci zeleno-černí nevyužili, ale chvíli poté, co druhý vyloučený hráč Uničova naskočil zpět na plochu, se Baník přeci jen dočkal.

Třináct vteřin před druhou přestávkou vrátil Drtičům vedení Jakub Sajdl a do závěrečné pasáže tak šli domácí s jednobrankovým náskokem. Hodonínským těsné vedení vydrželo až do třiapadesáté minuty, kdy se podruhé v utkání prosadil hostující kapitán Petr Žajgla a srovnal na 3:3. Ve stejném čase byl vyloučen hodonínský Venclík a Orli měli ideální možnost dokonat obrat.

A to se také v závěru nabídnuté početní výhody Uničovským podařilo. V čase 54:10 naklonil skóre na hostující stranu Ivo Kratěna. Drtiči následně ubránili další oslabení, v závěru základní hrací doby naopak předvedl zbytečný faul hostující Fekiač a Baník to zkusil s odkrytými zády se šesti hráči v poli. Když do konce šedesáté minuty zbývalo posledních deset vteřin, našel Tomi skvělou přihrávkou hůl Michala Kuby, jehož teč zastavila až síť uničovské branky. Hodonínský stadion v tu chvíli zachvátila obrovská radost.

I druhé čtvrtfinále tak dospělo až do prodloužení, ve kterém po třech minutách a devíti vteřinách vstřelil vítěznou a postupovou trefu Jakub Sajdl. Zeleno-černí tak dokonali parádní obrat a mohli spolu se svými skvělými fanoušky mohli začít slavit postup do semifinále, kde na ně čeká vítěz základní části z Velkého Meziříčí.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Na začátek musím sportovně uznat, že dnes asi nevyhrálo lepší mužstvo. Uničov má zkušený a kvalitní tým, který neskončil na čtvrtém místě náhodou. Soupeř měl v závěru plno obrovských šancí, které jsme mu hlavně v předbrankovém prostoru hodně lacino nabízeli. Nebýt Kuby v brance, tak mohlo být o výsledku dávno rozhodnuto. Mrzí zbytečný faul Michala Venclíka po gólu Uničova na 3:3, po kterém jsme v oslabení dostali další branku. V závěru nám už nezbývalo nic jiného, než to zkusit v powerplay, ve které jsme dali šťastný gól a poslali jsme zápas do prodloužení. A prodloužení už je vabank, ve kterém se štěstí přiklonilo na naši stranu. Děkujeme fanouškům za fantastickou atmosféru a za to jak nás hnali za vítězstvím.

Ondřej Kavulič (Uničov):
Myslím si, že celá série se lámala v závěrech obou utkání, kdy jsme se dopustili zbytečných faulů. To se prostě nesmí stávat. Ale nebudu se na nic vymlouvat. Dnes jsme měli v posledních minutách dvě tři šance… to se prostě musí proměňovat. Chyběl nám Kuba Čuřík, k tomu Jirka Paška měl otřes mozku, ještě se nám v zápase zranil Kuba Fryč, takže jsme tady dnes dohrávali na čtyři beky. Myslím si, že série nabídla pěkný hokej, s pro nás smutným koncem. Gratuluji soupeři k postupu a doufám, že to dotáhnete stejně jako vloni, kdy jste nás taky vyřadili, až do finále.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...