SHKM Baník Hodonín
Hokejisté Baníku po osmi zápasech odchází z ledu bez jediného bodu, doma nestačili na Havlíčkův Brod
Hokejisté Baníku po osmi zápasech odchází z ledu bez jediného bodu, doma nestačili na Havlíčkův Brod
A-Tým
8.2.2023

Ráz dnešního utkání udala už první minuta, ve které se hosté ujali vedení, které během následující desetiminutovky navýšili až na čtyřbrankový rozdíl. Hosté vytěžili z první třetiny maximum a ve zbytku zápasu svůj náskok v pohodě hájili. Zeleno-černí vyšli podruhé v sezoně střelecky naprázdno, nadále však drží osmé postupové místo do playoff.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
36. kolo, středa 8.2.2023
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
0:5
(0:4, 0:0, 0:1)
HBR
Branky a nahrávky: 1. Tecl, 6. Valášek (Dušek), 11. Pártl (Křehlík, Oščádal), 12. Cachnín (Čermák), 42. Tecl (Voříšek, Cachnín). Rozhodčí: Held - Bubela, Bezděk. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 32:33. Diváci: 846. Průběh utkání: 0:5.
Šurý (12. Dolíška) - Polesný (A), Rauš, Miklík, Škápik (A), Foltýn, Šmach, Kučera, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Romančík, Matějka, Charvát M. - Sajdl (C), Dufek, Dobša - Štědrý, Bořuta, Krejčí P. Trenér: Aleš Bachánek.
Wolf (Nedvěd) - Čermák, Vašíček (C), Benák, Dvořák, Kliment (A), Vala, Krejčí M. - Křehlík, Kopic, Oščádal, Voříšek (A), Pártl, Dušek, Tecl, Cachnín, Košťál, Valášek. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu



Někteří diváci se ještě nestačili dostavit na svá místa a dnešní utkání poprvé měnilo své skóre. Rauš na útočné modré trefil prvního bránícího hráče, kterým byl Marek Tecl. Ten neváhal, vyrazil do rychlého kontru a na konci úvodní minuty poslal svůj tým do vedení, když se mu podařilo procedit kotouč za brankovou čáru Baníku.

Šance vyrovnat se domácím naskytla v páté minutě, kdy zeleno-černí hráli přesilovku. Jenže v ní přišla další chyba v rozehrávce, další brejk hostů… a po přihrávce Duška zvyšoval přesně v čase 06:00 hostující náskok na dva góly Milan Valášek.

Baník pak hru srovnal, ale dělal obrovské chyby v obraně. V polovině první části si domácí defentiva nechala opět do brejku pláchnout duo Křehlík – Filip Pártl a mladý brodský útočník v jedenácté minutě upravoval už na hrozících 0:3 pro BKHB. A o padesát vteřin později bylo ještě hůř.

Naprosto dezorientovanou obranou Jihomoravanů projel jako nůž máslem Richard Cachnín, který čtvrtým přesným zásahem vyhnal bezmocného Šurého na střídačku. Jeho místo v brankovišti zaujal Dolíška. Hodonínský náhradní gólostroj hostů dokázal zastavit, Baník si ve zbytku první části vypracoval i několik slibných šancí, ty ale zůstaly nevyužity a po dvaceti minutách svítilo na světelné tabuli hrozivé skóre 0:4.

Baník začal druhou periodu tlakem, ze kterého si vynutil další přesilovku. V ní ale mohl inkasovat popáté. Brejk dva na nikoho ale dokázal výborným zákrokem zastavit Dolíška, který nedovolil skórovat Kopicovi. Domácím to nešlo, na hokejky se jim viditelně vkrádala nervozita, s níž šla ruku v ruce nepřesnost.

Hodonínští si nepomohli ani v přesilovkách. Další početní výhodu promarnili po faulu Krejčího v šestadvacáté minutě. Hosté hráli jen to, co potřebovali. Vyráželi do nebezpečných brejků a trápili domácí, kteří neustále bušili do plných. A marně. Všechny pokusy o snížení končily na pozorné obraně Broďanů nebo na jistém Wolfovi v brance.

Asi největší šanci na snížení měl na začátku poslední části v závěru vlastního oslabení Yarovinsky, jeho stahovačku ale Wolf přečetl. A tak opět platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Pátý hřebíček do dnešní hodonínské rakve přidal v polovině druhé minuty závěrečné periody opět Marek Tecl.

V polovině poslední části se přímo z trestné lavice dostal do samostatného úniku Miklík, ale i jeho pokus našel Wolf ve své lapačce. Bachánkovým svěřencům se nepovedlo prolomit dnešní střelecké prokletí ani v poslední přesilovce zápasu a tak se po závěrečné siréně hosté mohli radovat nejen ze tří bodů, ale i z čistého konta.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...