SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí zvládli šlágr na ledě Boskovic na výbornou a jdou na první místo tabulky!
Zeleno-černí zvládli šlágr na ledě Boskovic na výbornou a jdou na první místo tabulky!
A-Tým
28.10.2021

Nejsledovanější zápas 7. kola KLM mezi Boskovicemi a Baníkem zvládli svěřenci trenérů Kuby a Prčíka skvěle. Po první třetině, která skončila nerozhodným výsledkem 1:1, dokázali zeleno-černí na rozdíl od domácího mužstva ve druhé dvacetiminutovce vstřelit další dva góly, čímž si vypracovali rozhodující náskok. V poslední části pak výhru Baníku pečetil svou první trefou v A-týmu SHKM osmnáctiletý obránce Matěj Bílek. Drtiči i díky výtečnému výkonu Jakuba Zollpriestera porazili Boskovice a vystřídali svého soupeře v čele ligové tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
7. kolo, čtvrtek 28.10.2021
SKMB Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOS
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Jurča (Boček) - 4. Konečný (Vyrůbalík, Mikéska), 23. Dufek (Vaškovič, Polesný), 31. Vaškovič (Charvát, Peš), 56. Bílek. Rozhodčí: Grygera - Nechvátal, Paul. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely: 22:26. Diváci: 164. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Huzlík (Alexa) - Pekr, Korvas, Strýček (C), Rosendorf, Sedláček, Dufek M. - Plitko, Pelikán (A), Štancl, Boček, Šmíd, Benýšek, Buhaj (A), Hasoň, Jurča. Trenér: Tomáš Karný.
Zollpriester (Běhal) - Mikéska, Vyrůbalík (A), Polesný, Crlík, Zlámal, Bílek - Konečný, Dufek A., Polák - Charvát, Peš (C), Vaškovič - Rýpar, Sedlák, Venclík - Filásek, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Do 120 kilometrů vzdálených Boskovic přijela hodonínské hokejisty podpořit i skupinka zhruba patnácti největrnějších fanoušků, kteří svému týmu připravili doslova domácí prostředí.

Zápas začali lépe hráči Baníku, kteří si už v polovině třetí minuty vynutili na domácím týmu přesilovku. Z ní uběhlo jen jedenačtyřicet vteřin a na konci povedené kombinace byl Mario Konečný, který otevřel skóre dnešního utkání.

Na další gól si necelé dvě stovky přítomných diváků musely počkat do konce čtrnácté minuty. Baník hrál opět v přesile o jednoho muže, početní výhoda ale zeleno-černým tentokrát vůbec nevyšla. Hosté neuhlídali Petra Jurču, který přesnou střelou srovnal skóre na 1:1. Nerozhodným výsledkem také první třetina skončila.

V závěru úvodní periody byl vyloučen hodonínský Konečný a Minerva tak druhou dvacetiminutovku začala v početní výhodě, ta ale skončila po 65 vteřinách, kdy na lavici hanby odešel i domácí Rosendorf. Hra ve čtyřech změnu skóre nepřinesla, ale v následující zkrácené přesilovce opět udeřili hráči v zeleno-černých dresech.

Puk se od Polesného a Vaškoviče dostal až k Aleši Dufkovi, který návrat do sestavy po krátké pauze zaviněné nemocí oslavil gólem na 2:1 pro SHKM. Boskovice se snažily o rychlou odpověď, ale všechny šance domácích hokejistů končily na výborně chytajícím Zollpriesterovi. V polovině utkání to byli naopak opět Drtiči, kdo se postaral o další gólový zápis.

Dvoubrankový náskok obstaral šestým gólem v sezoně Lubomír Vaškovič, který se tak dostal do čela pořadí hodonínských střelců. Do poslední dvacetiminutovky šli hosté s dvoubrankovým náskokem, který si družina kolem kapitána Petra Peše bez větších problémů hlídala. Přesně čtyři minuty před koncem třetí třetiny pak hosté pečetili své dnešní vítězství gólem obránce Matěje Bílka. Pro osmnáctiletého odchovance zeleno-černých to byla první trefa mezi dospělými.

Baník zvládl těžký zápas v Boskovicích a poskočil na první místo našlapané tabulky Krajské ligy. Vítěznou šňůru budou hokejisté SHKM hájit proti dalšímu těžkému soupeři už v neděli 31. října, kdy na hodonínský zimní stadion přijede aktuálně třetí tým soutěže HOKEJ Uherský Ostroh.

Ohlasy trenérů

Tomáš Karný (Boskovice):
Věděli jsme, že nastupujeme proti top týmu naší soutěže a bohužel nás to na ledě trochu svazovalo. V utkání bylo z naší strany mnoho situací, jejichž řešení by na jiné soupeře stačilo, s Hodonínem to však chtělo tyto situace řešit buď jinak, nebo mnohem rychleji a důrazněji, a to se nám bohužel nedařilo. Dvě branky jsme dostali v oslabení a dvě po individuálních chybách, které tak kvalitní tým jako Hodonín dokáže potrestat. Utkání se rozhodlo ve druhé třetině, kterou jsme prohráli 0:2, v té třetí si už hosté zápas zkušeně pohlídali. Už v sobotu hrajeme doma další zápas a za sebou máme sedm ne moc úspěšných třetin. Proto jsem už teď rozhodnut udělat změny především v herním stylu, je potřeba momentální nepohodu zlomit a znovu se poctivou prací vrátit na vítěznou vlnu. (zdroj: skmb.cz)

Michal Kuba (Hodonín):
Zápas byl velmi vyrovnaný. Byl to rychlý hokej, nechyběly tam osobní souboje, hráči si nenechali na ledě metr prostoru zadarmo. Zolin (Jakub Zollpriester, pozn. red.) nás v klíčových fázích podržel a my jsme odskočili na rozdíl dvou gólů. Nepředržovali jsme puky, netahali jsme je zbytečně k nám do pásma, měli jsme hodně rychlých přechodových situací, ze kterých jsme těžili. Byl to zodpovědný výkon a velmi dobře takticky zvládnutý zápas od celého týmu. Všichni moc děkujeme našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a fandili celý zápas!

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...