SHKM Baník Hodonín
Velmez doma opět zvládl závěr zápasu lépe a ujímá se vedení 2:1 na zápasy
Velmez doma opět zvládl závěr zápasu lépe a ujímá se vedení 2:1 na zápasy
A-Tým
24.3.2019

Téměř jako přes kopírák. Baník i ve třetím finálovém duelu na ledě Velkého Meziříčí dvakrát vedl, stejně jako v prvním duelu ale domácí dokázali v závěru druhé třetiny srovnat a v poslední části následně odskočili Horáci na dvoubrankový rozdíl. Drtiči tentokrát dokázali v závěru snížit na 4:3, ale ani následná powerplay k vyrovnání bohužel nevedla. Zeleno-černí s podporou několika desítek skvělých fanoušků prohráli třetí finálový duel těsně o jednu branku. Bohužel přišli o dalšího hráče, Jakub Tomi odstoupil ze zápasu kvůli otřesu mozku.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
FIN3, neděle 24.3.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
4:3
(1:2, 1:0, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Matov (Křenek, Střecha T.), 40. Slabý (Matov, Vlašín P.), 43. Pejchal (Sobotka, Bula), 48. Střecha T. (Matov, Křenek) – 8. Sajdl (Směřička), 20. Janás, 59. Lidák (Lindner, Venclík). Rozhodčí: Brzobohatý, Volf – Husák, Viskot. Vyloučení: 6:7, navíc Bula (VEL) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 25:14. Diváci: 683. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3. Stav série: 2:1.
Šoustal (Svoboda) - Slabý, Vlašín P., Burian (C), Ambrož, Šerý (A), Kochánek, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střech T. - Peschout, Juda, Maštera - Pejchal, Bula, Roupec - Vlašín M., Strnad, Rozmarín. Trenér. Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Lidák, Sedlák, Crlík, Rýpar, Výmola - Polák, Kuba (A), Janás - Tomi, Sajdl (A), Kučera (C) - Venclík, Jajcay, Lindner - Chalupa. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Hodonínští nastoupili do zápasu s Velkým Meziříčím bez svého prvního centra Petra Peše, který je na neurčito mimo aktivní sestavu z důvodu zranění z přechozího utkání. Navzdory tomu však začali první periodu velmi dobře. Střelecký účet utkání načel v osmé minutě Jakub Sajdl.

Hra byla dále velmi vyrovnaná. Ve čtrnácté minutě se srovnalo také skóre. David Křenek našel dobrou přihrávkou Patrika Matova, jemuž se povedlo překonat Kotvana. O kontr se pak postaral ve dvacáté minutě David Janás a Drtiči tak byli ve vedení 2:1.

Ve druhé třetině se hra začala vinou častého vylučování kouskovat a na ledě byly k vidění spíše jednotlivé fyzické souboje o puk. Ani jeden z týmů však nedokázal přesilovou hru využít. Až to čtyřicáté minuty se nic nejelo, avšak v čase 39:42 Patrik Matov Petra Slabého, který stav utkání vyrovnal.

Začátek třetí třetiny patřil suverénně VelMezu, který se opřel do aktivní ofenzivní hry, která brzo slavila úspěchy. Ve třiačtyřicáté minutě se do kotouče opřel Martin Pejchal, který dostal svůj tým do vedení. V osmačtyřicáté minutě pak přidal další branku Tomáš Střecha a hráči Meziříčí byli velmi blízko. Jednalo se o přesilovkový gól. V závěru Drtiči už pouze korigovali brankou Patrika Lidáka, což jim však nestačilo a Velké Meziříčí má tak výhodu finálového matchballu.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...