SHKM Baník Hodonín
Drtiči udolali poslední Brumov, tři body vystřelil v přesilovce Patrik Lidák
Drtiči udolali poslední Brumov, tři body vystřelil v přesilovce Patrik Lidák
A-Tým
16.11.2018

Hodonínští hokejisté nakonec zvládli nelehkou roli favorita. Na ledě posledního týmu tabulky poslal Baník do vedení kapitán Zdeněk Kučera, domácí ale v závěru první části dokázali dvěma góly v rozmezí tří minut skóre otočit. Zaslouženého vyrovnání se Drtiči dočkali v polovině duelu, kdy se poprvé v dresu SHKM trefil Vít Černohous. Rozhodující moment přišel v čase 54:10, v přesilovce pět na tři prostřelil brankáře Zuba další premiérovou trefou obránce Patrik Lidák, který zařídil zeleno-černým druhou výhru v řadě.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
11. kolo, pátek 16.11.2018
HC Brumov-Bylnice - SHKM Baník Hodonín
BRU
2:3
(2:1, 0:1, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 17. Novosad (Plachtovič, Holík), 20. Plachtovič (Holík, Novosad) - 7. Kučera (Jajcay, Sajdl), 29. Černohous (Rýpar, Polesný), 55. Lidák (Kuba, Peš). Rozhodčí: Kovařčík - Krátký, Poláček. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 21:40. Diváci: 98. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Zubo (Žižka) – Mikoviny, Lysák M., Lysák T., Karšáy, Bůbela, Tulpa T., Častulík, Holík, Plachtovič (C), Imeri, Bublák, Novosad, Lysák L., Tulpa T. ml., Holba. Trenér: Jaroslav Vaněk.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rýpar, Tomi, Crlík, Lidák, Veselský - Kuba, Peš (A), Černohous - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Novotný, Venclík, Sedlák. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtiči vyjeli do Brumova s jasným cílem navázat na předešlé utkání v Uničově, kde dokázali zvítězit za tři body. Dnešní utkání s posledním týmem tabulky, jímž je Brumov-Bylnice, začalo velmi opatrně na obou stranách. První vyloženější šance přišla až v čase 6:31, o kterou se postarali Hodonínští, Andreas Jajcay z předbrankového prostoru trefil jen tyč soupeřovy brány, ale kotouč se od ní odrazil ke Zdeňku Kučerovi, který stál nehlídaný u levé tyče a dostal tak Drtiče do vedení.

Zhruba o dvě minuty později se do přečíslení dvou proti jednomu dostal Jakub Sajdl se Zdeňkem Kučerou, druhý jmenovaný zakončení vzal na sebe, ale domácí brankář Lukáš Zubo si jeho střelu pohlídal. Ve čtrnácté minutě Baník zavřel svého soupeře ve svém útočném pásmu, ale domácí útočník Lukáš Lysák vystihl chybnou přihrávku a dostal se tak do úniku, Jakub Zollpriester si ale s jeho zakončením poradil.

V čase 16:41 brumovský Radek Holík nahazoval v přesilové hře kotouč na bránu, k němuž se jako první dostal Jiří Plachtovič, ten ještě dokázal pod tlakem hodonínských obránců přihrát osamocenému Viktoru Novosadovi, jenž posunul puk do odkryté svatyně hodonínských hokejistů. Na druhé brumovské brance se podíleli stejní hráči jako u té první, jenom s tím rozdílem, že tuto akci zakončil přesně Jiří Plachtovič.

Prostřední dvacetiminutovka začala úplně stejně jako ta první. K první gólové šanci se dostal ve čtyřiadvacáté minutě Jiří Sedlák, jenž vypíchl rozehrávajícímu hráči domácích kotouč a jeho rychlou střelu z pozice levého kruhu zlikvidoval brumovský brankář Zubo. V šestadvacáté minutě se hodonínští hokejisté dostali do přečíslení dvou proti jednomu, po Černohousově rychlé přihrávce se Michal Kuba snažil vypálit z první, jelikož byl ale faulován, tak se ke střele vůbec nedostal.

V sedmadvacáté minutě se brumovští útočníci Tomáš Tulpa a Tadeáš Častulík v oslabení vydali na steč proti dvěma hodonínským zadákům, Tomáš Tulpa se ale chytrou kličkou dokázal uvolnit a vytvořil si tak prostor k zakončení, po kterém si Zollpriester připsal veledůležitý zákrok na své konto. Drtiči si v následné přesilové hře vytvořili tlak, který přetrval i po uplynutí této početní výhody a nakonec v čase 28:32 tento tlak zúčtoval Vít Černohous, který se po souhře s Kamilem Rýparem a Davidem Polesným nemýlil z mezikruží a zasloužil se tak o vyrovnání. Půl minuty před koncem druhé periody se v oslabení po vhazování v obranném pásmu vydal sám do útoku Andreas Jajcay, který byl bráněn třemi hráči domácího celku, přesto se dostal k zakončení, ale brankář Zubo byl pozorný.

Třetí část zápasu začala nejaktivněji ze všech. Nejprve se ke střele z prostoru levého kruhu dostal Jajcay, o minutu později ze stejného prostoru prověřil Zuba i Michal Kuba, domácí brankář si obě střely pohlídal, a tak se skóre utkání neměnilo. Půl minuty nato si před bránu hodonínských sjížděl nikým nehlídaný Radim Bublák, jenž se snažil chytrou tečí nasměrovat přihrávku od spoluhráče za záda Zollpriestera, ten ale nemusel zasahovat.

V čase 52:28 přišel rozhodující moment zápasu. Domácí dvěma fauly nabídli Hodonínským dvojnásobnou početní výhodu, kterou nakonec zužitkoval Patrik Lidák svým prvním gólem v letošní sezóně a díky této trefě si Baník mohl připsat do tabulky další tři důležité body.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Vaněk (Brumov-Bylnice):
Zápas byl celou dobu vyrovnaný. Vítězný tým vyhrál díky chybám domácího týmu, který se nechal zbytečně vylučovat. Rozhodlo vyloučení pět na tři.

Jan Prčík (Hodonín):
Bylo to těžké utkání. Domácí dobře bruslili a využili svého malého hřiště, na které jsou na rozdíl od týmů, které sem přijedou, zvyklí. Soupeř bojoval, a díky tomu, že více do poloviny zápasu vedl, a do konce poslední třetiny byl stav nerozhodný, tak se Brumov držel. Nám to dnes moc nešlo, odskalovaly nám puky, nic se k nám neodrazilo, z tohoto pohledu to měli kluci hodně těžké. Celou dobu jsme ale věřili tomu, že poctivou hrou to zvládneme. Rozhodující byla určitě ta nabídnutá přesilovka pět na tři, v níž jsme vstřelili vítěznou branku.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...