SHKM Baník Hodonín
Hokejisté Baníku po osmi zápasech odchází z ledu bez jediného bodu, doma nestačili na Havlíčkův Brod
Hokejisté Baníku po osmi zápasech odchází z ledu bez jediného bodu, doma nestačili na Havlíčkův Brod
A-Tým
8.2.2023

Ráz dnešního utkání udala už první minuta, ve které se hosté ujali vedení, které během následující desetiminutovky navýšili až na čtyřbrankový rozdíl. Hosté vytěžili z první třetiny maximum a ve zbytku zápasu svůj náskok v pohodě hájili. Zeleno-černí vyšli podruhé v sezoně střelecky naprázdno, nadále však drží osmé postupové místo do playoff.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
36. kolo, středa 8.2.2023
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
0:5
(0:4, 0:0, 0:1)
HBR
Branky a nahrávky: 1. Tecl, 6. Valášek (Dušek), 11. Pártl (Křehlík, Oščádal), 12. Cachnín (Čermák), 42. Tecl (Voříšek, Cachnín). Rozhodčí: Held - Bubela, Bezděk. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 32:33. Diváci: 846. Průběh utkání: 0:5.
Šurý (12. Dolíška) - Polesný (A), Rauš, Miklík, Škápik (A), Foltýn, Šmach, Kučera, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Romančík, Matějka, Charvát M. - Sajdl (C), Dufek, Dobša - Štědrý, Bořuta, Krejčí P. Trenér: Aleš Bachánek.
Wolf (Nedvěd) - Čermák, Vašíček (C), Benák, Dvořák, Kliment (A), Vala, Krejčí M. - Křehlík, Kopic, Oščádal, Voříšek (A), Pártl, Dušek, Tecl, Cachnín, Košťál, Valášek. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu



Někteří diváci se ještě nestačili dostavit na svá místa a dnešní utkání poprvé měnilo své skóre. Rauš na útočné modré trefil prvního bránícího hráče, kterým byl Marek Tecl. Ten neváhal, vyrazil do rychlého kontru a na konci úvodní minuty poslal svůj tým do vedení, když se mu podařilo procedit kotouč za brankovou čáru Baníku.

Šance vyrovnat se domácím naskytla v páté minutě, kdy zeleno-černí hráli přesilovku. Jenže v ní přišla další chyba v rozehrávce, další brejk hostů… a po přihrávce Duška zvyšoval přesně v čase 06:00 hostující náskok na dva góly Milan Valášek.

Baník pak hru srovnal, ale dělal obrovské chyby v obraně. V polovině první části si domácí defentiva nechala opět do brejku pláchnout duo Křehlík – Filip Pártl a mladý brodský útočník v jedenácté minutě upravoval už na hrozících 0:3 pro BKHB. A o padesát vteřin později bylo ještě hůř.

Naprosto dezorientovanou obranou Jihomoravanů projel jako nůž máslem Richard Cachnín, který čtvrtým přesným zásahem vyhnal bezmocného Šurého na střídačku. Jeho místo v brankovišti zaujal Dolíška. Hodonínský náhradní gólostroj hostů dokázal zastavit, Baník si ve zbytku první části vypracoval i několik slibných šancí, ty ale zůstaly nevyužity a po dvaceti minutách svítilo na světelné tabuli hrozivé skóre 0:4.

Baník začal druhou periodu tlakem, ze kterého si vynutil další přesilovku. V ní ale mohl inkasovat popáté. Brejk dva na nikoho ale dokázal výborným zákrokem zastavit Dolíška, který nedovolil skórovat Kopicovi. Domácím to nešlo, na hokejky se jim viditelně vkrádala nervozita, s níž šla ruku v ruce nepřesnost.

Hodonínští si nepomohli ani v přesilovkách. Další početní výhodu promarnili po faulu Krejčího v šestadvacáté minutě. Hosté hráli jen to, co potřebovali. Vyráželi do nebezpečných brejků a trápili domácí, kteří neustále bušili do plných. A marně. Všechny pokusy o snížení končily na pozorné obraně Broďanů nebo na jistém Wolfovi v brance.

Asi největší šanci na snížení měl na začátku poslední části v závěru vlastního oslabení Yarovinsky, jeho stahovačku ale Wolf přečetl. A tak opět platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Pátý hřebíček do dnešní hodonínské rakve přidal v polovině druhé minuty závěrečné periody opět Marek Tecl.

V polovině poslední části se přímo z trestné lavice dostal do samostatného úniku Miklík, ale i jeho pokus našel Wolf ve své lapačce. Bachánkovým svěřencům se nepovedlo prolomit dnešní střelecké prokletí ani v poslední přesilovce zápasu a tak se po závěrečné siréně hosté mohli radovat nejen ze tří bodů, ale i z čistého konta.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...