SHKM Baník Hodonín
Baník si po Znojmu vyšlápl i na Havířov a připsal si šestou domácí výhru v řadě!
Baník si po Znojmu vyšlápl i na Havířov a připsal si šestou domácí výhru v řadě!
A-Tým
28.1.2023

Po skalpu vedoucího Znojma si o tři dny později připisují hokejisté Baníku další cenné vítězství. Tentokrát si parta trenéra Bachánka vyšlápla na ještě vloni prvoligový Havířov. Zeleno-černí v zápase ani jednou neprohrávali a vedení, které si vypracovali už v první dvacetiminutovce, dotáhli až do tříbodového konce. Skóre utkání načal v sedmé minutě Michal Romančík, vedení Drtičům vrátil o sedm minut později Ľubomír Škápik. V poslední třetině pak vítězství Drtičů pečetili Richard Bořuta a David Dobša, pro které to byly premiérové trefy v hodonínských barvách. Baník se přiblížil sedmé Opavě na rozdíl jediného bod.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
33. kolo, sobota 28.1.2023
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
4:1
(2:1, 0:0, 2:0)
HAV
Branky a nahrávky: 7. Romančík (Charvát, Škápik), 14. Škápik (Romančík, Charvát), 45. Bořuta, 57. Dobša (Bořuta, Hradil) - 10. Antoníček (Spratek, Kunc). Rozhodčí: Vaněk - Hübl, Jurčík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 1126. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Šurý (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Rauš, Škápik (A), Kučera, Miklík, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Romančík, Matějka, Charvát M. - Sajdl (C), Krejčí, Štědrý - Dobša, Hradil, Bořuta. Trenér: Aleš Bachánek.
Štipčák (Šindelka) - Dudáš (A), Havlík, Kunc, Kuboš, Hude, Kolarz (C), Mrowiec - Pawliczek, Spratek, Kratochvil - Apolenář, Zdeněk, Haas - Mrva (A), Ćmiel, Antoníček - Tvrdý, Pavlík, Pastor. Trenér: Jiří Raszka.

Komentář k zápasu



Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Havířov je velmi silný soupeř. Podle mě jsme viděli krásné utkání, které se divákům určitě líbilo. V první třetině nás podržel golman Michal Šurý, kterého musím vyzdvihnout. Byli jsme na soupeře nachystaní, hráli jsme to, co jsme potřebovali. Věděli jsme jejich založení útoku, věděli jsme jak hrají a připravili jsme se na to. První třetina nám trochu utekla, ale pak jsme se do toho dostali. Plnili jsme si povinnosti myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem a zasloužili jsme si vyhrát.

Jiří Raszka (Havířov):
Hrál se podle mě dobrý a rychlý hokej nahoru dolů. Obě mužstva dobře bruslila. Měli jsme v prvních deseti minutách čtyři gólové šance, jeli jsme sami na bránu, byla tam situace dva na jedna, ale nic z toho a místo toho jde do kabin s vedením 2:1 soupeř. Ve druhé třetině jsme měli také pár vyložených šancí, trefili jsme břevno. Prostě na tu produktivitu v poslední době trpíme. Místo toho, abychom si poslední třetině vytvořili nějaký tlak, tak po hloupé chybě dostaneme gól na 3:1. Z nedůrazu před brankou pak inkasujeme počtvrté. Myslím si, že Hodonín dnes více chtěl vyhrát a my můžeme maximálně žehrat na to, že neproměňujeme šance. Takový tým ale prostě musí ty šance proměňovat. Musíme se vrátit se k poctivému hokeji, k blokování střel, musíme dávat víc gólů kolem brány, zvýšit důraz a pak se to zase otočí zpátky na naši stranu.


Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...