SHKM Baník Hodonín
Stále stejná písnička, Baník zaspal začátek a trápil se v zakončení. Tři body bere Havířov
Stále stejná písnička, Baník zaspal začátek a trápil se v zakončení. Tři body bere Havířov
A-Tým
29.10.2022

Baník hrál šestý domácí zápas a popáté inkasoval jako první. Havířov v první polovině zápasu odskočil až na rozdíl tří gólů, teprve ve dvaatřicáté minutě se konečně prosadili i hráči Baníku, když Vojtěch Krejčiřík snížil na 1:3. Tímto skóre také skončila druhá dvacetiminutovka. V poslední části snižoval na 2:4 z hodonínského pohledu Michal Romančík, čerstvá posila SHKM. V závěrečné powerplay ale hosté trefou do prázdné branky pečetili svou výhru pátým gólem.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
11. kolo, sobota 29.10.2022
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)
HAV
Branky a nahrávky: 32. Krejčiřík (Popelka), 57. Romančík (Dufek, Charvát) - 8. Čmiel (Apolenář), 15. Apolenář (Antoníček, Čmiel), 26. Kunc (Mrva, Čmiel), 50. Spratek (Pawliczek, Mrva), 60. Apolenář (Pawliczek, Spratek). Rozhodčí: Grygera - Mikšík, Jurčík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 37:33. Diváci: 891. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.
Dolíška (26. Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Němec, Rauš, Kališ - Janás, Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš (C), Popelka - Dufek, Charvát M., Romančík - Krejčí, Štědrý, Charvát K. Trenér: Radko Křivinka.
Štipčák (Šindelka) - Kuboš, Havlík, Ševěček, Mrowiec, Kunc, Homola, Dudáš (C) - Mrva (A), Čmiel, Spratek, Urbančík, Pawliczek, Antoníček, Apolenář, Pastor, Kofroň, Zdeněk (A), Tvrdý, Siekierka. Trenér: Jiří Raszka.

Komentář k zápasu


Ach, ty začátky. Baník měl v prvních minutách rozhodně víc ze hry, vypracoval si i pár zajímavých příležitostí, ale obrana Havířova v čele se Štipčákem v brance všechny šance domácích zvládla. Zato hosté udeřili prakticky z první střely. Polesného přihrávku bruslí tečoval Apolenář, puk na modré zachytil Matouš Čmel a ten střelou švihem poslal hosty do vedení. Ve čtrnácté minutě Baník opět chyboval při rozehrávce, kotouč se dostal na hůl Jakuba Apolenáře, který trefi přesně pod horní tyč domácí branky.

V závěru první části mohl snížit Matějka, ale jeho ruský blafák Štipčák lapil. Na začátku druhé části se hodně vylučovalo. Třikrát šli za katr domácí, jednou hosté a ti, ve hře čtyř proti třem, odskočili už na rozdíl tří gólů. Střelu Marcela Kuncla tečoval nešťastně Dufek mimo Dolíškův dosah. Po třetím inkasovaném gólu přepustil Dolíška své místo v brankovišti Jakubu Zollpriesterovi, který si po pěti a půl roce připsal svůj druhý druholigový start.

Baník se zaslouženého gólu přeci jen dočkal. Na začátku dvaatřicáté minuty přiťukl Popelka puk Vojtěchu Krejčiříkovi, který z úhlu propálil Štipčáka ranou na bližší tyč. Hosté se v poslední třetině už nikam nehnali, Baník dál dobýval havířovskou bránu. Hosté nadále spoléhali na rychlé brejky a jeden takový v polovině poslední třetiny proměnil Daniel Spratek ve čtvrtý gól Havířova.

Zeleno-černí vykřesali tři minuty před koncem jiskřičku naděje, když pohlednou kombinaci po ose Matěj Charvát – Dufek zakončoval do poloodkryté branky Michal Romančík. Slovenský forvard se tak v prvním zápase za SHKM hned zapsal mezi střelce. Lavička Baníku si v čase 58:18 vzala oddechový čas a riskla hru bez brankáře, ve které sice přikovala AZet do jeho obranné třetiny, ale snížit se nepodařilo. Naopak. Sedm vteřin před koncem zpečetil výhru Slezanů střelou do prázdné branky Jakub Apolenář.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 054, 2. cena: 144, 3. cena: 009, 4. cena: 146, 5. cena: 021, 6. cena: 023, 7. cena: 120.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...