SHKM Baník Hodonín
Třetí výhra v řadě! Baník veze z daleké Opavy dva body za výhru na nájezdy
Třetí výhra v řadě! Baník veze z daleké Opavy dva body za výhru na nájezdy
A-Tým
22.10.2022

Baník se na opavském stadionu ujal v osmé minutě vedení zásluhou Matěje Charváta, domácí ale do přestávky skóre otočili. Chvíli po změně stran ale vyrovnal na 2:2 Jakub Sajdl a tento výsledek vydržel až do konce základní hrací doby. Vítěze neurčilo ani následné pětiminutové nastavení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se za Baník prosadili Jakub Němec a Vojtěch Krejčiřík, no a protože Ondřej Dolíška vychytal všechny domácí nájezdníky, veze si Baník domů na jih dva cenné a zasloužené body za vítězství 3:2 na nájezdy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
9. kolo, sobota 22.10.2022
HC Slezan Opava - SHKM Baník Hodonín
OPA
2:3sn
(2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 11. Wolf (Pachula, Šindelář), 17. Vojkůvka (Vojtovič, Věntus) - 8. Charvát M. (Dufek, Škápik), 26. Sajdl (Matějka, Peš), rozh. náj. Němec. Rozhodčí: Kapitanov - Vengřin, Veselý. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 34:32. Diváci: 359. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Piták (Sotlar) - Šindelář (C), Štěpánek, Pachula, Zapletal, Thiel, Kocián, Věntus - Vojkůvka, Vojtovič, Zelnka, Beránek, Vašenka, Wolf (A), Štindl, Horný, Rousek (A), Tomsa, Kadula, Zelenka. Trenér: Aleš Tomášek.
Dolíška (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Němec, Rauš, Kališ - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Popelka - Dufek, Charvát M., Hložánek - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu 9. kola východní skupiny 2. ligy začali lépe hosté z Hodonína, kteří si v sedmé minutě vynutili přesilovku, ve které se se štěstím podařilo Matěji Charvátovi otevřít skóre. Slezané vyrovnali v polovině prvního dějství, když se za obranu Baníku dostal Petr Wolf, který svůj nájezd zakončil přesně do Dolíškovy šibenice.

V sedmnácté minutě nejprve hodonínského brankáře zachránila po Pachulově střele tyčka, o pár vteřin později už ale defenziva SHKM kapitulovala. Marek Vojkůvka svůj bekhendový blafák procedil skrz Dolíškovu výstroj až za brankovou čáru.

Po změně stran mohl v oslabení srovnat Matějka, hodonínská střídačka se ale zaslouženého vyrovnání dočkala až o chvíli později v přesilové hře. Baník měl k dispozici půl minuty přesilovky o dva muže, kterou Opava zvládla ubránit, v pokračující klasické výhodě to už ale zeleno-černým vyšlo. O srovnání se postaral Jakub Sajdl, který měl snadnou pozici a doklepl puk do odkryté opavské svatyně.

Do konce základní hrací doby se již skóre nezměnilo, a tak se šlo do prodloužení. Ani pětiminutovka navíc ale hráčům nestačila, takže musely rozhodnout nájezdy. Za Baník se v první sérii trefil obránce Jakub Němec, kterého na konci čtvrté série napodobil i Vojtěch Krejčiřík, a jelikož domácí střelce vymazal výtečně chytající Dolíška, připadl druhé bonusový bod Jihomoravanům.

Baník vytěžil ze dvou venkovních zápasů pět bodů a odpoutal se od posledního místa tabulky. V následujícím týdnu čeká na Křivinkovy svěřence domácí dvojzápas. Nejprve ve středu 26. října přivítají suveréna letošní sezony ze Znojma, v neděli pak poměří síly s dalším silným celkem, aktuálně šestým Havířovem.

Ohlasy trenérů

Vladimír Holík (Opava):
Věděli jsme, že nás čeká nesmírně náročný zápas o šest bodů. Soupeř je na koni, dvakrát vyhrál. Začali jsme velmi dobře, měli jsme šance, dostali jsme se do vedení. Pak jsme ale udělali hloupé fauly, rozhodčí nás trestali za všechno. Soupeři se podařilo přesilovky využít. Poté jsme měli navrch, byly tam nějaké přesilovky, bohužel jsme neproměnili ani pět na tři, chybí nám tam střela. V prodloužení jsme měli šance, bylo tam nějaké přečíslení, ale nespadlo nám to tam. Nájezdy už jsou loterie, tentokrát to bohužel vyšlo soupeři. (zdroj: hcslezan.cz)

Radko Křivinka (Hodonín):
Myslím, že jsme uhráli cenné dva body. Po vedoucí brance jsme úplně přestali hrát a soupeř zaslouženě vedl. Ve druhé části jsme sice v přesilovce srovnali, ale další šance jsme nevyužili. Ve třetí části jsme hráli až příliš času v oslabení, které jsme však díky obětavosti hráčů a pozorným zákrokům Ondry přežili. Nájezdy nám vyšly lépe a mohli jsme spolu s fanoušky slavit. Moc si vážíme jejich podpory, je neskutečné, že za námi jeli až tak daleko!

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...