SHKM Baník Hodonín
Hradiště odjíždí s pořádnou nadílkou, Jakub Sajdl zaznamenal hattrick!
Hradiště odjíždí s pořádnou nadílkou, Jakub Sajdl zaznamenal hattrick!
A-Tým
28.9.2020

Hokejisté Baníku jsou i po třetím kole KLM stoprocentní. Do svátečního zápasu sice vstoupilo lépe hostující mužstvo, Drtiči ale postupně přebírali iniciativu. Po první remízové třetině se Drtiči ve druhé třetině soupeři utrhli na rozdíl tří gólů. Hradiště v začátku poslední periody snížilo na rozdíl jedné trefy, ale Baník drama nepřipustil. Od stavu 5:4 se trefovali už jen domácí borci, kteří nakonec zvítězili jasně 9:4. Hattrickem se blýskl Jakub Sajdl, čtyři body zapsal další Jakub – Tomi. Zeleno-černí se i po třech odehraných kolech vyhřívají na první příčce tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, pondělí 28.9.2020
SHKM Baník Hodonín - HC Uherské Hradiště
HOM
9:4
(2:2, 3:0, 4:2)
UHH
Branky a nahrávky: 12. Chalupa (Borot), 20. Tomi, 27. Dufek (Mikéska, Tomi), 35. Sajdl (Polák, Polesný), 36. Peš (Borot), 49. Tomi (Dufek, Peš), 51. Sajdl (Polák, Jajcay), 52. Mikéska (Tomi), 60. Sajdl (Peš) – 6. Burša (Červenka), 16. Tischer, 43. Červenka (Christov), 46. Burša (Christov, Červenka). Rozhodčí: Brzobohatý — Paulík, Strýček. Vyloučení: 3:6, navíc Beneš a Tischler (oba UHH) 10 minut. Využití: 5:2. V oslabení: 0:0. Střely: 31:30. Diváci: 305. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:4, 9:4.
Luner (Běhal Ad.) — Mikéska, Weber, Polesný, Crlík, Rákoczy, Bílek Matěj — Peš (C), Dufek, Tomi — Sajdl (A), Polák (A), Venclík — Jajcay, Borot, Chalupa — Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Oharek (Kašpárek) — Řezníček, Škubal, Kršjak, Tischer, Beneš — Burša, Červenka (C), Christov, Pavlůsek, Jurča, Nohál, Větříšek A., Forman, Kovář. Trenér: Lukáš Kašný.

Komentář k zápasu

Útoky obou týmů se seznámily s gólmanem soupeře několika střelami hned z úvodu třetiny. První nebezpečnou akci připravilo Uherské Hradiště. V šesté minutě poslal přihrávku za Hodonínsku obranu Červenka na rozjetého Petra Buršu, který tváří v tvář Lunerovi nezaváhal.

Baník po obdrženém gólu zařadil vyšší rychlostní stupeň a zasypal golmana hostí sérii střel. Uchytila se až střela Matěje Chalupy, kterému z opačného kruhu poslal přihrávku Borot a Oharek na střelu k bližší tyči nedosáhl. Hodonín poté na téměř dvě minuty zamkl svého soupeře v pásmu, ale vystřelit si vedení se mu nepodařilo.

Hokejisté Uherského Hradiště přenesli hru na opačnou stranu kluziště a zavařili domácí obraně. Vyhození hodonínského obránce zachytil na modré čáře Robin Tischer, který rovnou vyslal puk na bránu a od horní tyčky se dostal kotouč až za brankovou čáru. Drtiči dokázali na obdrženou branku zareagovat v poslední možné chvíli. V čase 19:59 totiž Jakub Tomi vstřelil soupeři "gól do šatny".

V prostřední třetině se Drtiči ujali vedení. V přesilové hře se trefil z pravého kruhu Aleš Dufek. Hned nato šli hokejisté Hodonína do čtyř, ale paradoxně to byli právě oni, kdo si vypracoval více příležitostí a nejednou ohrozili brankáře Oharek.

Po faulu Beneše na Borota, který mimo dvouminutového trestu dostal ještě osobní pětiminutový, se Drtiči usadili v útočném pásmu. Po dalším faulu Uherského Hradiště měli dokonce na 21 vteřin dvojnásobnou početní výhodu. Do necelého půlminutového časového okénka se Baník s dalším gólem nevlezl, ale již v klasické přesilovce pěti proti čtyřem se trefil po přesné Polákově nahrávce Jakub Sajdl.

Ani ne minutu museli čekat diváci na Zimním stadionu Václava Nedomanského na další branku. Jejím autorem byl kapitán Petr Peš. Závěr třetiny byl útočný z obou stran a více šancí měl soupeř Hodonína, nicméně Luner a v jednom případě i branková konstrukce byli vždy na svém místě.

Ve třetí třetině Uherské Hradiště nic nevzdalo. Hosté na hodonínské hráče vletěli a vytvořili zmatky před Lunerovou bránou. Ten dokázal několika zákroky vleže tuto situaci uhasit, nicméně o pár chvil později už byl krátký na dorážku Martina Červenky, který se při početní výhodě postavil na správné místo na hraně brankoviště. Hradiště nadále tlačilo a v čase 45:10 zužitkoval Petr Burša další přesilovou hru. Hosté dokonce zanedlouho dostali puk za Lunerova záda popáté, nicméně branka nebyla uznána, jelikož domácí brankář přišel o masku.

Zhruba od poloviny třetí třetiny ale začali na ledě úřadovat hráči domácího celku. Nejprve mířil přesně Jakub Tomi, poté se v přečíslení dvěma proti jednomu trefil Jakub Sajdl a zanedlouho na své spoluhráče navázal Róbert Mikéska, který v úniku zakončoval bekhendem nad beton Oharka. Na tyto tři góly stačilo Drtičům 190 vteřin, na což Uherské Hradiště už nenašlo odpověď. V poslední minutě utkání ještě zkompletoval svůj hat-trick Jakub Sajdl, který tak zároveň upravil skóre na konečných 9:4.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
I když výsledek je jednoznačný, tak se vítězství nerodilo lehce. Po první třetině bylo skóre vyrovnané. Někteří kluci museli kvůli zranění odstoupit, proto jsme od druhé třetiny nastoupili bez dvou útočníků. Měli jsme dneska spoustu přesilovek, které jsme využili. Po druhé třetině jsme vedli 5:2 a z naší strany došlo k určitému uspokojení. I když jsem klukům v kabině říkal, že to nebude nic jednoduchého, a že Hradiště nic nevzdá, což se taky potvrdilo. Hostům se podařilo dát rychlý gól, potom se štěstím přidali další, a najednou to bylo během chvilky 5:4. Musel jsem reagovat a stáhl jsem hru na dvě pětky. Hosté se v závěru nechali vylučovat a my jsme je za to trestali. Po nádherných kombinacích do prázdné brány jsme odskočili během pěti minut na 8:4. Pak jsme sestavu zase vrátili a dohráli jsme zápas na tři pětky. Kluci teď dostali dva dny volno, ať si trochu odfrknou. Ve čtvrtek potrénujeme a v sobotu nás čeká doma další soupeř, se kterým budeme chtít potvrdit výsledky a předvedenou hru z předchozích zápasů. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří si našli cestu na stadion, za podporu. A doufám, že se uvidíme i v sobotu, ještě ve větším počtu. Baník je jen jeden!

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...