SHKM Baník Hodonín
Pešův hattrick nestačil, Boskovice v poslední třetině strhly vedení na svou stranu
Pešův hattrick nestačil, Boskovice v poslední třetině strhly vedení na svou stranu
A-Tým
29.1.2020

Šestizápasová vítězná šňůra hodonínských hokejistů je u konce. Baník ani podruhé v sezoně nedokázal vyzrát na Boskovice, kterým dnes na svém ledě podlehli po vyrovnaném duelu 3:4. O všechny zásahy zeleno-černých se postaral kapitán Petr Peš. Vítěznou branku hostů vstřelil necelé tři minuty před koncem třetí třetiny Aleš Pelikán.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
23. kolo, středa 29.1.2020
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
3:4
(3:2, 0:0, 0:2)
BOS
Branky a nahrávky: 5. Peš (Dufek), 13. Peš (Dufek), 20. Peš (Sedlák, Směřička) – 5. Müller (Sekanina, Štancl), 16. Pelikán (Bednář, Benýšek), 42. Benýšek (Bednář, Němec), 58. Pelikán (Benýšek, Strýček). Rozhodčí: Maťašovský — Šmíd, Poláček. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 37:49. Diváci: 344. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Lidák, Crlík, Veselský, Rýpar, Filásek, Weber - Dufek, Peš (C), Sedlák - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Koubek, Šenk, Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.
Chvátal (Hrachovina) - Krejčiřík, Vágner, Dufek (A), Studený, Strýček (C), Brabec, Němec, Lašák - Hnilička, Sokolík, Štancl, Pelikán, Bednář, Hasoň, Müller, Benýšek, Sekanina, Skácel (A), Stehlík. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu



Baník se musel v dnešním utkání obejít bez několika hráčů základní sestavy. Z různých důvodů chyběli Polesný, Výmola, Tomi, Chalupa a Račický. Kompletní však nepřijeli ani hosté z Boskovic.

Utkání začalo celkem zhurta a už na začátku čtvrté minuty se zhruba 350 diváků dočkalo první branky. Skóre otevřel nejmladší hostující útočník Tomáš Müller. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Už po 54 vteřinách srovnal na 1:1 hodonínský kapitán Petr Peš.

Nejproduktivnější hráč Baníku Petr Peš o sobě dal podruhé vědět ve třinácté minutě, kdy překlopil skóre na stranu domácích a poslal SHKM do vedení 2:1. Ale také hosté ukázali, že umí rychle odpovědět. O tři minuty později zajistil nerozhodný stav Aleš Pelikán.

První třetina ale nakonec remízou neskončila. Pětatřicet vteřin před sirénou završil Petr Peš svůj hattrick a do kabin šli domácí hokejisté s jednobrankovým náskokem. Ve druhé třetině se skóre neměnilo. I přes to, že oba celky měli v této části hry hned několik početních výhod, šlo se i do závěrečné periody za stavu 3:2 pro Hodonín.

Minutu a půl po začátku poslední části se hosté dočkali vyrovnání. Postaral se o něj nejzkušenější hráč SKMB Karel Benýšek, a začínalo se de-facto od začátku. Baník pak nevyužil dvě klasické přesilovky a v čase 57:05 přišel rozhodující moment utkání. Po Benýškově přihrávce prostřelil výborně chytajícího Zollpriestera Aleš Pelikán a hosté vedli 3:4. V závěru to Baník ještě zkusil ve hře bez brankáře, ale vyrovnat se zeleno-černým nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Na začátku druhé třetiny jsme měli velkou spoustu vyloučených, hra se rozkouskovala. Soupeř se tím dostal na koně a dělal nám velké problémy, přesto skončila třetina 0:0 a do poslední části jsme šli s jednobrankovým náskokem. Chtěli jsme vedení udržet, ale soupeři se podařilo vyrovnat a v závěru rozhodnout. Takový je prostě hokej. Nás dnes trochu zradilo zakončení, protože šance jsme si dokázali vypracovat. Boskovice ale ukázaly svou kvalitu a určitě nejsou náhodou tam, kde v tabulce jsou. Chybělo nám pár hráčů, ale ani hosté nepřijeli kompletní. Potkal se čtvrtý s druhým celkem tabulky a myslím si, že tomu kvalita utkání odpovídala.

Tomáš Karný (Boskovice):
Jeli jsme sem s respektem, protože Hodonín se po špatném začátku sezony hodně zvedl. Utkání bylo trochu ovlivněno tím, že ani jeden z týmů nebyl kompletní. Domácím chyběli minimálně dva hráči, nám chyběla celá jedna pětka. Myslím si ale, že i přesto měl zápas dobrou kvalitu. My jsme to v závěru ubojovali a myslím si, že jsme asi zaslouženě vyhráli.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...