SHKM Baník Hodonín
Vítězná série skončila, Velmez rozhodl v poslední části díky přesilovkám
Vítězná série skončila, Velmez rozhodl v poslední části díky přesilovkám
A-Tým
14.12.2019

Krásný zápas se špatným a také hodně hořkým koncem. Tak by se dal jednoduše popsat dnešní duel hodonínského SHKM na ledě Velkého Meziříčí. Baník ve druhé třetině otočil skóre na svou stranu. Velmez pak musel třikrát dotahovat jednobrankové manko. Dlouhé minuty hosté nepouštěli favorizovaný domácí celek do vedení. Až v čase 57:57 rozhodl v přesilové hře o vítězství HHK Sobotka. O půl minuty později v další početní výhodě pečetili domácí na konečných 7:5.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
16. kolo, sobota 14.12.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
7:5
(2:1, 1:2, 4:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Střecha F. (Paták, Ambrož), 8. Křenek (Strnad), 32. Kadela (Pejchal, Matov), 44. Střecha T. (Křenek), 49. Křenek (Strnad, Ambrož), 58. Sobotka (Kadela), 59. Střecha T. (Matov, Strnad) – 13. Rýpar, 26. Kuba (Polesný, Sajdl), 28. Dufek (Směřička, Crlík), 41. Peš (Dufek, Tomi), 45. Dufek (Peš). Rozhodčí: Karpíšek - Tichý, Kučera. Vyloučení: 8:8, navíc Veselský (HOM) 5+OK, hráčská lavice HOM 5+OK, Filásek (HOM) 10 minut, Peš (HOM) 10 minut. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Střely: 51:32. Diváci: 254. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 7:5.
Juda (Slavíček) – Kadela, Vondráček, Vlašín M., Ambrož (C), Vlašín P. (A), Burian V., Báňa – Rozmarín, Strnad, Paták, Střecha T., Maštera, Matov, Křenek (A), Pejchal, Burian M., Střecha F., Sobotka, Bula. Trenér: Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský, Polesný, Filásek, Weber – Dufek, Peš (C), Tomi – Kuba (A), Sajdl (A), Venclík – Koubek, Chalupa, Vacula. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Baník odcestoval do Velmezu s čerstvou staronovou posilou v podobě obránce Davida Polesného. Do brankoviště se postavil Zdenko Kotvan.

Zápas 16. kola odstartovalo vyloučení hostujícího kapitána, které Horáci v samotném závěru přesilové hry dokázali přeměnit v první branku utkání, o niž se postaral Filip Střecha. O tři minuty později se domácí příznivci mohli radovat podruhé, to, když hostující obranu překonal David Křenek. Hosté z jihu Moravy se ke slovu dostali až v závěru třinácté minuty. Přesilovkovou trefou snížil na rozdíl jedné branky Kamil Rýpar.

Pět minut po změně stran zařídil hostům vyrovnání po Polesného přihrávce Michal Kuba. Vzápětí šli za katr dva domácí hráči a Baník měl výhodu pěti proti třem, kterou ve vedoucí trefu přetavil Aleš Dufek. Hodonínští pak přestáli Směřičkovo vyloučení, ale chvíli po návratu hostujícího beka na led už bylo vyrovnáno. Postaral se o to nejproduktivnější domácí zadák Roman Kadela.

Do třetí části se tak šlo za asi spravedlivého a nerozhodného stavu 3:3. Ihned po nástupu do závěrečné části se hosté dostali podruhé v zápase do vedení. Kombinaci celé první formace zakončil přesně Petr Peš. Horákům se povedlo vyrovnat o tři minuty později, ve hře čtyř proti čtyřem se prosadila domácí úderná dvojka – přihrávající Křenek a zakončující Tomáš Střecha.

Baník vyrovnání ne do kolen nesrazilo. O pouhých 28 vteřin později totiž vrátil jednobrankový náskok slováckému celku Aleš Dufek, pro nějž to byl druhý dnešní přesný zásah. Domácí pak měli výhodu klasické početní výhody, ve které se jim opět podařilo srovnat s Baníkem krok. Na 5:5 srovnával v devětačtyřicáté minutě David Křenek.

Další minuty bohužel poznamenal velký počet vyloučených, a to zejména na hostující straně. Od času 49:12 až do závěrečné sirény hráli hosté v plném počtu jen 120 vteřin. Na konci osmapadesáté minuty, kdy domácí HHK hrálo přesilovku pěti proti třem, dosáhl domácí Lukáš Sobotka šesté trefy Velmezu. I když byl kotouč do branky evidentně a úmyslně kopnut, gól i přes velké a četné protesty hostující lavičky platil.

Hosté byli navíc potrestáni dalším vyloučením a v následné přesilovce zpečetil výhru Horáků sedmým přesným zásahem Tomáš Střecha. Baník po dnešní prohře klesl v tabulce o jednu příčku na osmou pozici.

Ohlasy trenérů

Trenér SHKM Jan Prčík st. se k utkání nechtěl vyjadřovat.

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Do utkání jsme vstoupili aktivně, soupeře jsme přehrávali a do stavu 2:0 jsme hráli dobře. Pak jsme udělali individuální chyby a Hodonín srovnal. Třetí třetina byla hodně emotivní, bylo tam mnoho osobních soubojů na hraně, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Díky přispění rozhodčích byla hra rozkouskovaná a s přibývajícím časem se hromadila nervozita. Stále jsme věřili a srovnali na 5:5. Pak to bylo kdo z koho. Veledůležitý byl gól na 6:5. V nervózním závěru jsme dali 7. branku a bereme 3 body, což je fajn. Hráčům za výkon i za to, že udrželi nervy na uzdě, musím poděkovat. Dnes to bylo dost důležité. (zdroj: hokejvm.cz)

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...