SHKM Baník Hodonín
Baník v dramatickém závěru uhájil náskok a finále Krajské ligy je srovnáno!
Baník v dramatickém závěru uhájil náskok a finále Krajské ligy je srovnáno!
A-Tým
22.3.2019

Je vyrovnáno! Baník zvládl druhé finálové utkání, ve kterém vedl od první do poslední minuty a srovnal stav série na 1:1. Dvakrát se v dresu Jihomoravanů trefili David Janás a Zdeněk Kučera, po jedné trefě přidali Matěj Chalupa a Marek Lindner. Zeleno-černí v závěru odolali velkému tlaku soupeře a uhájili vedení 6:5, po nešetrném zákroku Filipa Střechy ale Baník nejspíš přišel o svého nejproduktivnějšího hráče Petra Peše.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN2, pátek 22.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
6:5
(3:1, 2:3, 1:1)
VEM
Branky a nahrávky: 1. Janás (Polesný), 12. Chalupa (Lidák, Venclík), 19. Lindner (Venclík), 27. Kučera (Sajdl, Směřička), 33. Janás (Polák, Peš), 47. Kučera (Sajdl, Směřička) – 18. Střecha T. (Matov, Křenek), 24. Střecha F. (Peschout, Maštera), 33. Bula (Strnad, Pejchal), 36. Střecha T. (Vlašín P.), 57. Pejchal (Ambrož). Rozhodčí: Blaha, Kovařčík - Halás, Poláček. Vyloučení: 5:3, navíc Střecha F. (VEL) TH. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 1344. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5. Stav série: 1:1.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Lidák, Sedlák, Crlík, Rýpar, Výmola - Polák, Peš (A), Janás - Tomi, Sajdl, Kučera (C) - Venclík, Jajcay, Lindner - Chalupa. Trenér: Jan Prčík.
Šoustal (Juda) - Slabý, Vlašín P., Šerý (A), Kochánek, Burian (C), Ambrož, Šimka, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střecha T. - Pejchal, Bula, Sobotka - Peschout, Střecha F., Maštera - Roupec, Vlašín M., Strnad. Trenér: Karel Vejmelka.

Komentář k zápasu

Do druhého utkání finálové série nastoupili Drtiči stylově. Hned v první minutě šli díky trefě Davida Janáse do vedení a po celý zápas se ho už nevzdali. První dvacetiminutovka byla vyrovnaná, ale Baník byl lepší ve využívání šancí. Ve dvanácté minutě dal gól Matěj Chalupa a bylo to o dvě branky. Ke konci periody o sobě dali vědět také hosté, když se přesně trefil Tomáš Střecha, ale pohotoví Drtiči o pár vteřin později díky Marku Lindnerovi získali dvoubrankové vedení zpět.

Druhý z bratrské dvojice Střechů, Filip Střecha, byl autorem druhé branky Horáků. Stav 3:2 ale vydržel pouze necelé tři minuty. Pak si vzali slovo hodonínští hokejisté a po pěkné akci doklepával za záda hostujícího brankáře puk kapitán Zdeněk Kučera. Z podobné situace navýšil vedení Hodonína v čase 32:18 David Janás a Drtiči už měli pohodlné třígólové vedení. Jenomže HHK předvedlo svou sílu a během necelých tří minut se dotáhlo opět na jednogólový rozdíl.

Téměř okamžitě na pátý gól Hodonína odpověděl svým gólem Jan Bula, který se ocitl úplně sám před Kotvanem a nedělalo mu problém dopravit puk až do sítě. Další gól Velkého Meziříčí přišel z poněkud nenápadné akce, při které Petr Vlašín zavezl puk podél mantinelu do pásma a mezi kruhy našel připraveného Tomáše Střechu, který si udělal prostor ke střele a trefil se do černého.

Hosté si byli vědomi úzkého jednobrankového manka soupeře a snažili se jej za každou cenu smazat. Na začátku třetí třetiny jel sám na Kotvana Peschout, ale nedokázal přesně zakončit. Nakonec to byli Drtiči, jimž se podařilo vstřelit gól a byl to Zdeněk Kučera, který vnesl v čase 47:00 na hodonínské hokejky větší klid.

O pár vteřin později byla Drtičům nabídnuta pětiminutová přesilová hra po nepříjemném zákroku Filipa Střechy na Petra Peše. Početní výhodu ale Drtiči nedokázali využít i kvůli tomu, že o její část přišli kvůli vyloučení hodonínského hráče. Horáci pak vycítili příležitost a zavařili hodonínské obraně. Několikrát byl blízko ke skórování Michal Vlašín, až procedil puk za Kotvana Martin Pejchal. V závěru zápasu se Meziříčí rozhodlo pro hru bez brankáře, ale více gólů v dnešním zápase už k vidění nebylo.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...