SHKM Baník Hodonín
Baník se vrátil do zápasu a statečně bojoval o vyrovnání série, nakonec ale opět padl a je zápas od vyřazení
Baník se vrátil do zápasu a statečně bojoval o vyrovnání série, nakonec ale opět padl a je zápas od vyřazení
A-Tým
13.3.2023

Nebýt první desetiminutovky, mohlo to… ale to je kdyby. Baník dovolil Vyškovu, aby se brzy ujal dvoubrankového vedení, které hosté drželi až do poloviny utkání. Snižující trefu obstaral z dorážky Michal Romančík, ale hosté si do přestávky vzali dvougólový náskok zpět. V úvodu poslední dvacetiminutovky snížil opět na rozdíl jednoho gólu Jan Matějka, na čtvrtý gól Vyškova z osmačtyřicáté minuty už ale zeleno-černí reagovat nedokázali. A to i přes velký tlak v závěrečné powerplay. Osmadvacet vteřin před koncem pak Vyškovští trefou do prázdné hodonínské branky zpečetili svou druhou výhru v osmifinálové sérii.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF2, pondělí 13.3.2023
SHKM Baník Hodonín - Hokej Vyškov
HOM
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)
VYM
Branky a nahrávky: 30. Romačík (Peš, Sajdl), 44. Matějka (Krejčí) - 3. Hefka (Dobiáš), 8. Adam Studený, 39. Kořenek (Studený), 48. Lekeš (Tomajko), 60. Janeček. Rozhodčí: Škach, Maršálek - Viskot, Augusta. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Střely: 24:30. Diváci: 1294. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5. Stav série: 0:2.
Šurý (Dolíška) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Miklík, Kučera, Němec, Vyrůbalík - Krejčiřík, Peš, Romančík - Matějka, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Bořuta, Rauš - Bartes, Sedlák. Trenér: Aleš Bachánek.
Šarman - Hohl, Studený, Holemý, Mikulík, Vosátko, Hefka, Žižka (C) - Dobiáš, Kořenek, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Komínek, Popelka, Weintritt, Snášel, Sebera. Trenér: Michal Konečný.

Komentář k zápasu


Druhé osmifinálové utkání už asi ani nemohlo začít jinak. Nebyly odehrány ještě ani tři minuty a Baník pustil soupeře celkem lacino do vedení. Vlastimil Hefka obkroužil v přesilovce hodonínskou branku a pod přesouvajícím se Šurým procedil kotouč až za brankovou čáru. V osmé minutě zachytil na modré čáře vyhozený kotouč Adam Studený, který si následně našel střeleckou pozici a přesnou ranou pod horní tyčku zajistil Vyškovu už dvoubrankový náskok.

Ke konci první třetiny měli hodonínští k dispozici 46 vteřin trvající přesilovou hru o dva hráče, ale žádnou vyloženou možnost si v ní Bachánkovi svěřenci vypracovat nedokázali a po dvaceti minutách platil stav 0:2.

Snížení se domácí dočkali až chvíli před polovinou utkání, kdy se Baníku podařilo využít pátou dnešní přesilovku. Pešovo nahození vyrazil Šarman pouze před sebe, kde si kotouč našel nejrychleji Michal Romančík, který rozjásal téměř třináct stovek diváků na stadionu. Jenže necelé dvě minuty před druhou přestávkou se v početní výhodě trefili i hosté.

Studený našel mezi kruhy na chvíli neobsazeného Matěje Kořenka, jenž ranou z první překonal Šurého, který neměl šanci zareagovat. Na začátku poslední části dohrával Baník 68 vteřin přesilovky, ve které si vytvořil několik zajímavých šancí, ty ale ke snížení nevedly. Až na začátku čtyřiačtyřicáté minuty to konečně vyšlo.

Krejčí vybojoval u mantinelu puk pro Jana Matějku, který ukázal své zkušenosti, s ledovým klidem vykoupal Šarmana a snížil na 2:3. Hodonínští po snižující brance zabrali a hosté se bránili, seč jim síly stačily. Tlak Baníku ale utnul na konci osmačtyřicáté minuty David Lekeš, který jemně tečoval Tomajkovo nahození, a to skončilo až za zády Šurého, který vůbec nic neviděl.

Baník se po chvilce z inkasované branky oklepal a dál se snažil o srovnání, dvě a půl minuty před koncem sáhli domácí ke hře bez brankáře, kterou následně umocnila ještě přesilovka. Baník mačkal Vyškov, ale i přes skvělou podporu celého stadionu se mu snížit nepodařilo. Naopak. V čase 59:32 dal výsledku pátým gólem Vyškova konečnou podobu Michal Janeček.

Ve středu 15. března od 18:00 hodin na vyškovském ledě se bude Baník bojovat o prodloužení sezony a odvrácení vyškovského mečbolu.


Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 163, 1. cena: 005, 2. cena: 188, 3. cena: 027, 4. cena: 171, 5. cena: 192, 6. cena: 242, 7. cena: 073, 8. cena: 053.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...