SHKM Baník Hodonín
První zápas série nabídl vyrovnaný boj, který rozhodly dva slepené vyškovské góly ze startu poslední části
První zápas série nabídl vyrovnaný boj, který rozhodly dva slepené vyškovské góly ze startu poslední části
A-Tým
11.3.2023

Baník sehrál na ledě favorita vyrovnanou partii. Dvakrát dokázal srovnat ztrátu, potřetí se mu to ale už nepodařilo. O góly zeleno-černých se postarali Fyodor Yarovinsky, který se trefil dvakrát a jednou se mezi střelce zapsal i Vojtěch Krejčiřík, který srovnával v závěru druhé části na 3:3. Hodonínští nakonec po boji podlehli druhému týmu základní části 5:3. Série se nyní stěhuje na jih. Odvetný zápas na Zimním stadionu Václava Nedomanského je na programu už v pondělí 13. března od 18:00 hodin.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF1, sobota 11.3.2023
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
5:3
(1:0, 2:3, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 7. Vosátko (Hefka), 25. Weintrritt (Komínek, Hefka), 28. Popelka (Kořenek, Dobiáš), 42. Dobiáš, 45. Janeček (Lekeš, Tomajko) - 21. Yarovinsky (Krejčiřík, Šmach), 29. Yarovinsky (Peš, Bartes), 35. Krejčiřík (Dufek, Miklík). Rozhodčí: Šudoma, Šico - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 43:32. Diváci: 400 (vyprodáno). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3. Stav série: 1:0.
Kořének (Šarman) - Žižka (C), Hohl, Hefka, Vosátko, Mikulík, Studený, Holemý - Popelka, Komnek, Sebera, Lekeš, Tomajko, Janeček, Vašíček, Kořenek, Dobiáš, Weintritt. Trenér: Michal Konečný.
Šurý (Dolíška) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Miklík, Vyrůbalík, Rauš, Kučera - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Štědrý, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Matějka, Romančík - Bořuta, Bartes, Němec - Sedlák. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


První osmifinále začalo poměrně svižně a už na konci druhé minuty si hosté vynutili přesilovku. V ní pálil v první velké šanci zápasu z voleje Romančík, ale Kořének se pro jeho pumelici dokázal včas přesunout. V páté minutě si početní výhodu zahráli i domácí hráči a v jejím závěru se poprvé měnilo skóre. Dvě vteřiny před návratem vyloučeného Rauše na led se kotouč se štěstí odrazil na hůl Davida Vosátka, který přesnou střelou do horního růžku hodonínské branky otevřel gólový účet série.

Na konci čtrnácté minuty vstřelil Aleš Dufek regulérní branku, sudí ji však v domnění, že šlo tyč, neuznali. V patnácté minutě měl velkou šanci na vyrovnání Yarovinsky, který si položil golmana, ale zároveň se dostal do velkého úhlu, ke kterého nedokázal ležícího Kořénka překonat. V poslední vteřině úvodní části se rýsovala dobrá šance pro Krejčiříka, ale hodonínský forvard neměl dostatek času na lepší zakončení, a tak první dvacetiminutovka skončila vedením Vyškova 1:0.

Někteří fanoušci se ještě nestihli vrátit z občerstvení po první pauze a bylo vyrovnáno. Krejčiřík vyslal křížným pasem do úniku Fyodora Yarovinského, která střelou nad beton prostřelil Kořánka a srovnal stav na 1:1. Nerozhodný stav vydržel přesně do času 25:00, rychlou kombinaci domácích se štěstím a za pomoci teče bránícího hráče Baníku zakončil Filip Weintritt a Vyškov opět vedl.

O dvě a půl minuty už domácí vedli o dvě branky. Dobré práce Kořenka využil Adama Popelka, který svou trefu pochopitelně náležitě oslavil. Baník ale přispěchal s rychlou reakcí. Puk se u obranného pásma hostí rychle dostal až na Fyodora Yarovniského, který vyškolil domácího zadáka parádní kličkou a střelou mezi Kořénkovy betony snížil na 2:3 z pohledu Hodonínských.

Ve třiatřicáté minutě šel za katr domácí Vosátko a v závěru jeho trestu se Baník a jeho příznivci dočkali vyrovnání. Dufkovu střelu neudržel Kořének ve své výstroji, propadnuvšího a volného kotouče si jako první všiml Vojtěch Krejčiřík, který doklepl puk do brány a Baník byl zpět v zápase. Do konce druhé periody se už nic převratného neudálo a oba týmy tudíž odcházely na druhou přestávku za stavu 3:3.

Na konci druhé minuty poslední dvacetiminutovky našlápl k sólu Vojtěch Dobiáš a svou individuální akci zakončil rychlou kličkou přesně pod víko Šurého branky a domácí byli opět ve vedení. O tři minuty později zachytili Vyškovští špatnou hodonínskou rozehrávku a po teči Michala Janečka vedli domácí na začátku třetí části rychle znovu o dva góly.

Domácím narostla křídla a Hodonínští se ve zbytku třetiny převážně bránili. Minutu a půl před koncem třetí části sáhli zeleno-černí k powerplay, v níž byl Vyškov pod velkým tlakem, ale snížit se už Baníku nepodařilo. Vyškov se tak po dnešku ujímá v sérii hrané na tři vítězná utkání vedení 1:0.



další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...