SHKM Baník Hodonín
Potřetí vítězně. A znovu o gól. Baník předvedl proti Vyškovu skvělý obrat
Potřetí vítězně. A znovu o gól. Baník předvedl proti Vyškovu skvělý obrat
A-Tým
25.8.2022

Se dvěma nováčky – sedmadvacetiletým obráncem Davidem Raušem a devatenáctiletým útočníkem Sebastainem Bartesem v sestavě, nastoupili hráči Baníku k odvetnému přípravnému utkání proti Vyškovu. Napínavé a pohledné utkání nakonec nabídlo jedenáct branek, několik obratů ve skóre a hlavně třetí vítězství Baníku v přípravě. To vystřelil v 56. minutě Aleš Dufek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 25.8.2022
SHKM Baník Hodonín - Hokej Vyškov
HOM
6:5
(2:2, 2:3, 2:0)
VYM
Branky a nahrávky: 14. Peš (Sajdl, Hložánek), 17. Kališ (Šmach, Sajdl), 25. Štědrý (Dufek), 37. Pisarovič (Krejčiřík), 47. Krejčiřík (Matějka, Škápik), 56. Dufek (Charvát) – 10. Vašíček (Čuřík, Komínek), 15. Vašíček (Komínek), 29. Komínek (Janeček), 29. Vašíček (Hefka, Komínek), 33. Sebera. Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Tkáč. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 35:29. Diváci: 410. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:5, 6:5.
Holík (29. Dolíška) – Šmach, Kališ, Škápik, Polesný, Kučera, Rauš – Sajdl, Peš, Hložánek – Popelka, Matějka, Krejčířík – Mrava, Dufek, Pisarovič – Bartes, Charvát, Štědrý. Trenér: Radko Křivinka.
Micka (Šakman) – Studený, Vosátko, Hefka, Mikulík, Blaha, Hohl, Holemý – Komínek, Čuřík, Vašíček, Sebera, Romančík, Kořének, Krejčí, Janeček, Weintritt, Podešva. Trenér: Michal Konečný.

Komentář k zápasu

Na odvetné utkání mezi Baníkem a Vyškovem bylo v ochozech zimního stadionu zvědavo 410 diváků, kteří si na první gól museli počkat až do poloviny první dvacetiminutovky. Skóre otevřel po Komínkově vybídnutí střelou z první Dominik Vašíček. Domácí příznivci se vyrovnání dočkali o čtyři minuty později, kdy Sajdl od zadního hrazení našel před vyškovskou brankou osamoceného Petra Peše, který nezaváhal a překonal Micku, který se nestihl přesunout.

Nerozhodný stav ale vydržel jen jedenáct vteřin, chybu v obraně Baníku opět potrestal Dominik Vašíček a Vyškov byl znovu o gól napřed. Do kabin se ale šlo přeci jen za nerozhodného stavu. Postaral se o to v sedmnácté minutě přesilovkovou tečí Šmachovy střely Jiří Kališ.

Drtiči se poprvé v zápase dostali do vedení v páté minutě druhé periody, kdy se před vyškovskou bránou nejlépe zorientoval Jan Štědrý a vsetínský odchovanec zařídil gól Baníku na 3:2. Hosté ale ustáli následný tlak domácích a v devětadvacáté minutě během pouhých dvacet vteřin otočili výsledek zase na svou stranu. Nejprve Tomáš Komínek překvapil Holíka střelou z mezikruží, o chvíli později pak dokonal svůj hattrick Dominik Vašíček.

Dolíška, který po čtvrtém inkasovaném gólu vystřídal v hodonínském brankovišti Holíka, udržel čisté konto jen čtyři minuty. Na 5:3 pro Vyškov upravoval ve třiatřicáté minutě Matěj Sebera. Baník se ale do konce druhé části dokázal dostat na dostřel. Krásnou Krejčiříkovu přihrávku umístil za bezmocného vyškovského golmana Matěj Pisarovič. Po čtyřiceti minutách byl tedy na hodonínském stadionu stav 4:5 z pohledu SHKM.

V sedmačtyřicáté minutě hráli domácí přesilovku a sehráli to báječně. Na konci pohledné kombinační akce byl zakončující Vojtěch Krejčiřík a začínalo se tak prakticky od začátku. Následně měli domácí dlouhou výhodu o dva muže, defenziva hostů ale s vypětím všech sil dokázala těžké chvíle zvládnout. Pět minut před třetí sirénou měl na hokejce vedoucí branku Baníku obránce Kališ, ale ve stoprocentní šanci těsně minul.

Domácí to ale dlouho nemrzelo. V čase 55:15 využili domácí hráči svého tlaku a zmatků ve vyškovské obraně k šestému přesnému zásahu. Skvělou orientaci ukázal především nahrávající Charvát, který parádně našel na vzdálenější tyči Aleše Dufka a ten bez přípravy poslal puk nechytatelně pod horní tyč.

Baník zvládl vítězně i odvetu s pikantním soupeřem a v přípravě je nadále stoprocentní. Další zápas sehrají Křivinkovi svěřenci už v úterý 30. srpna doma proti žďárským Plamenům.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Chci poděkovat hráčům za to, jak k tomu dnes přistoupili. Myslím si, že na ledě nechali od začátku až do konce úplně všechno. Nechtěl bych zapomenout ale ani na fanoušky, kteří na nás ani za nepříznivého stavu nezanevřeli a povzbuzovali nás až do poslední vteřiny. Hráči se jim za to odměnili obratem a vítězstvím, i když jak stále opakuji, je to stále teprve příprava. Jsem spokojen se hrou dopředu, byly tam pěkné kombinace a plno nevyužitých šancí. Za to jsme byli také dobře hrajícím, a hlavně efektivně zakončujícím soupeřem zejména ve druhé třetině potrestáni. Musíme zlepšit disciplínu, protože pořád máme na můj vkus až příliš vyloučených.

Michal Konečný (Vyškov):
V prvé řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k vítězství. V první třetině na nás vletěli a hráli výborně. My jsme se z toho pak oklepali a myslím, že se hra vyrovnala. Na to, že máme začátek sezony, tak bych řekl, že to byl parádní hokej. Padlo jedenáct branek, hrálo se nahoru – dolů, s větším štěstím v závěru pro domácí tým.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...