SHKM Baník Hodonín
Druhý zápas, druhá výhra. Baník ve vyrovnaném utkání udolal Havlíčkův Brod
Druhý zápas, druhá výhra. Baník ve vyrovnaném utkání udolal Havlíčkův Brod
A-Tým
18.8.2022

Letošní premiéra před domácím publikem Baníku vyšla. Drtiče poslal v první třetině do vedení Jan Matějka, hosté odpověděli ve druhé části vyrovnávací trefou. Rozhodující trefa padla v šesté minutě poslední třetiny a postaral se o ni hodonínský Aleš Dufek. Hodonínští hokejisté tak po výhře ve Vyškově zapsali v přípravě druhou výhru, když doma v napínavém duelu zdolali Havlíčkův Brod.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 18.8.2022
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
HBR
Branky a nahrávky: 16. Matějka (Charvát, Marek), 46. Dufek (Popelka, Krejčiřík) – 35. Moučka (Valášek, Kliment). Rozhodčí: Maťašovský, Slavka – Hübl, Olšar. Vyloučení: 6:6, navíc Dušek (HBR) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 39:30. Diváci: 403. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dolíška (31. Tichon) – Polesný, Kališ, Škápik, Směřička, Kučera, Němec, Zeman – Popelka, Peš, Hložánek – Dufek, Sajdl, Krejčiřík – Mrava, Matějka, Pisarovič – Marek, Charvát, Štědrý. Trenér: Radko Křivinka.
Chaloupka (31. Novák) – Benák, Čermák, Kerber, Kliment, Krejčí, Grauer – Petržilka, Voříšek, Tecl, Dušek, Moučka, Valášek, Vaňkovský, Košťál D., Vacík, Košťál J., Šimek. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu

První domácí přípravný zápas Baníku začal opatrně, až ve třinácté minutě se poprvé měnilo skóre, ale jen na chvilku. Trefa Jakuba Sajdla nemohla být uznána, protože domácí útočník v přesilové hře tečoval Hložánkovo nahození od modré příliš vysoko.

Slušně zaplněné tribuny se tak gólové radosti dočkaly až v šestnácté minutě. Marek přihrál od zadního mantinelu Charvátovi, centr čtvrté formace se neunáhlil a našel na brankovišti stojícího Jana Matějku, pro kterého už nebyl problém dopravit kotouč za Chaloupka.

Po změně stran byli v krátkém sledu vyloučeni domácí Pisarovič a po něm i Kališ a Bruslaři měli k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Bránící trojice ale zvládla těžkou situaci skvěle a hostům skórovat nedovolila. Hosté se první trefy dočkali až šest minut před druhou přestávkou, kdy na sebe zakončení brejku vzal Jaroslav Moučka a střelou do horního rohu branky překonal Tichona, který v polovině utkání nahradil Dolíšku, a srovnal na 1:1.

V samotném závěru druhé periody mělo domácí výhodu přesilové hry a dokonce se jim podařilo dostat kotouč do soupeřovy klece, ale radost fanoušků byla už podruhé dnes předčasná – gól padnul až po uplynutí druhé třetiny.

V šestačtyřicáté minutě upaloval do útoku Krejčiřík, kterého jen za cenu faulu zastavil Košťák. Akce ale pokračovala a po Popelkově přihrávce vrátil Baníku střelou z první vedení Aleš Dufek. Hosté se hnali za vyrovnáním a domácí častokrát i zbytečně faulovali. Obrana Baníku v čele s Tichonem ale všechna oslabení, a že jich nebylo málo, zvládla bez inkasované branky.

I ve druhém přípravném utkání tedy Baník zvítězil, tentokrát na vlastním ledě porazil BK Havlíčkův Brod. Příprava A-týmu pokračuje už příští čtvrtek, kdy zeleno-černí hostí v odvetě Vyškov.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Pozitivem určitě je, že jsme výsledkově navázali na minulé utkání ve Vyškově, i když je to pořád příprava a nic to vlastně neznamená, ale pro pohodu v týmu je to určitě lepší než porážka. Dnes už se nám tam trochu rýsovaly kombinace směrem dopředu, určité útočné vazby. Nedostatkem je určitě naše hra do defenzivy. O konkrétních věcech mluvit nechci, ale máme jich tam poměrně hodně a musíme na tom hodně zapracovat. Měli jsme šest vyloučených a tohle by se nám v lize mohlo zle nevyplatit.

Milan Kraučuk (Havl. Brod):
Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře. Měli jsme zpoždění kvůli frontě na dálnici, neměli jsme tak moc času na rozcvičku. Soupeř měl v první třetině optickou převahu, ale na šance to bylo vyrovnané. Po individuální chybě jsme obdrželi první branku, my jsme naopak řadu šancí neproměnili. Ve druhé třetině jsme vyrovnali. Vstoupili jsme do ní dobře, jenže jsme zase neproměnili tři vyložené šance. Nechci se vymlouvat na rozhodčí, ale byli jsme častěji vylučováni za některé zákroky, které podle mě nebyly za hranicí pravidel. Naštěstí jsme se ubránili. Posledních deset minut bylo neurovnaných z obou stran, bylo to hektické. Domácí bojovali na hranici faulů. Spíš se týmy pak víc soustředily na bojovnost než na hokej. Samozřejmě jsme nějaké chyby udělali, ale pořád je to příprava. Točíme všechny hráče ve všech situacích, abychom si o nich udělali obrázek. Byl to zápas, který nám pomůže k dalšímu zlepšení výkonů.


Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...