SHKM Baník Hodonín
Znojemský favorit potvrdil předzápasové prognózy, Baník si z Nevoga arény odvezl osmičku
Znojemský favorit potvrdil předzápasové prognózy, Baník si z Nevoga arény odvezl osmičku
A-Tým
1.3.2023

Baník šel do utkání ve Znojmě jako outsider, což se začalo projevovat už v první třetině, kterou Orli vyhráli jasně 3:0. Po obrátce snížil na 1:3 z pohledu zeleno-černých svým prvním gólem v hodonínských barvách Sebastian Bartes, ale víc gólů Hodonínští nepřidali. Zato znojemský favorit ve zbytku utkání dál dokazoval svou sílu a skóre se nakonec zastavilo na jednoznačném rozdílu 8:1.

autor:
Jan Hochman, Petra Matůšová
Sdílejte článek
 
42. kolo, středa 1.3.2023
HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín
ZNO
8:1
(3:0, 2:1, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Šťovíček (Kloz), 12. Šťovíček (Adámek, Tejnor), 18. Špaček (Adámek), 34. Špaček (Hruška, Stránský), 39. Stránský (Pigl), 44. Tomáš Svoboda, 46. Beránek (Nižnikov, Čermák), 56. Sklenář – 25. Bartes (Romančík, Matějka). Rozhodčí: Maťašovský - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 41:19. Diváci: 1230. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.
Žajdlík (Groh) - Tejnor (A), Mareš, Sedláček, Stránský, Jenáček, Kloz, Zukal, Remta - Sklenář, Hruška (A), Kotrba, Svoboda T., Čermák, Beránek, Nižnikov, Špaček, Adámek, Šťovíček, Pigl. Trenér: Jiří Beroun.
Šurý (Zollpriester) - Polesný (A), Foltýn, Škápik (A), Miklík, Kučera, Rauš, Němec - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Štědrý, Dufek, Krejčí - Sajdl (C), Matějka, Romančík - Bartes, Bořuta. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Znojemští hýřili od úvodních minut aktivitou, a tak bylo jen otázkou času, kdy dojde k první změně skóre. O to se postaral na konci 5. minuty nejproduktivnější hráč týmu Martin Šťovíček, jenž využil ideální pozice v mezikruží a propálil gólmana Šurého. Vzápětí mohl navýšit znojemské vedení Beránek, ale v situaci dva na jednoho volil jen střelu do připravené náruče hodonínského maskovaného muže. Další velkou šanci spálil o pár desítek vteřin později Tomáš Svoboda, který se ocitl sám před Šurým. Orli bez větších obtíží ustáli oslabení a krátce po jeho skončení znovu udeřili. Podruhé se do listiny střelců zapsal Martin Šťovíček svou přesnou tečí Adámkovy rány od modré čáry.

Domácí nadále svému soupeři nedávali příliš prostoru a dokázali si vytvářet další a další šance. Velmi blízko gólové trefě byl Petr Beránek, jeho pokus však orazítkoval pouze tyč svatyně Hodonína. O třetí zásah se tak postaral na konci třetiny po rychlém přechodu do útočného pásma a efektivní kombinaci Marek Špaček těžko chytatelným zakončením pod břevno.

V prostředním dějství začali Orli znovu aktivněji, brzy byl ale jejich tlak hodně zabržděn zlepšeným napadáním ze strany hodonínských hokejistů. Tempo hry opadlo a gólových šancí bylo k vidění pomálu. Z jedné takové se ale radovali hosté – nulu na straně Žajdlíka umazal Sebastian Bartes. Krátce po polovině duelu dostali Znojemští možnost početní převahy, kterou využili beze zbytku. Zmáčkli Hodonín v jeho obranném pásmu, Marek Špaček se rychle zorientoval v mezikruží a procedil puk skrz betony Šurého. Orli znovu sešlápli plyn a závěr třetiny už patřil zcela jim. Dominanci potvrdil pátým gólem Jan Sedláček.

Start třetí části hry zastihl v daleko lepším rozpoložení domácí tým. Šestý zářez do hodonínské pažby přidal Tomáš Svoboda, jenž dostal hodně prostoru před bránou Šurého a zkušeně zavěsil. O půl minutku později se siréna v Nevoga aréně rozezněla posedmé - Petr Beránek zůstal zcela nehlídaný v prostoru před brankovištěm a z bezprostřední blízkosti napálil kotouč do sítě. Orli si závěr zápasu vychutnávali a oko diváka potěšili několika kombinacemi, navíc ještě přidali i osmou trefu zásluhou Dominika Sklenáře, jenž tak stanovil konečné skóre.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš (Znojmo):
Jsme strašně moc rádi za to, jak ten zápas dopadl. Gratulace klukům do kabiny a dík fanouškům, kteří nás přišli podpořit. Všichni kluci dneska odvedli super práci, ale máme toho ještě hodně před sebou. Jsme rádi, že je tým už téměř kompletní a začíná se sehrává dohromady, protože nás čeká to nejlepší. Pomalu se díváme na soupeře, ale pořád nás především zajímá naše hra a naše chyby.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Bohužel jsme dneska nestačili jak fyzicky, tak herně. Víme, jak na Znojmo hrát, ale dneska to bohužel nevyšlo. Dostali jsme zbytečné góly a dopadlo to, jak to dopadlo. Čekají nás ještě dva důležité zápasy, které pořad máme ve svých rukách. Znojmo je těžký soupeř, jsou natrénovaní, mají nabrusleno, ale každopádně pokud s nimi budeme hrát play-off, budeme je chtít co nejvíce potrápit.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...