SHKM Baník Hodonín
Osm minut od důležitých bodů, Tatra ale během devadesáti vteřin zápas otočila a Baník se vrací s prázdnou
Osm minut od důležitých bodů, Tatra ale během devadesáti vteřin zápas otočila a Baník se vrací s prázdnou
A-Tým
25.2.2023

Baník předvedl v Kopřivnici zodpovědný výkon podpořený pečlivou obranou a dobře chytajícím Šurým. V závěru první třetiny se po střele veterána Peše dostali zeleno-černí do vedení, které drželi až do času 51:58, kdy s obrovskou dávkou štěstí vyrovnal Pargáč. V tom samém čase byl za kopnutí vyloučen na pět minut plus do konce utkání obránce SHKM Šmach a Tatra v přesilovce dvěma góly zlomila zápas definitivně na svou stranu. V závěrečné powerplay ještě domácí pečetili svou výhru čtvrtým gólem do prázdné branky. Ještě víc než porážka mrzí vážné zranění kolene Matěje Charváta, který led opustil za pomoci spoluhráčů na nosítkách. Přejeme Matějovi brzké uzdravení.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
41. kolo, sobota 25.2.2023
HC ISMM Kopřivnice - SHKM Baník Hodonín
KOP
4:1
(0:1, 0:0, 4:0)
HOM
Branky a nahrávky: 52. Pargáč (Mach, Marek), 53. Bartošák (Dluhoš, Velecký), 54. Indrst (Gola, Marek), 59. Pindel - 18. Peš (Yarovinsky, Polesný). Rozhodčí: Čuňočka - Jurčík, Viskot. Vyloučení: 5:4, navíc Šmach (HOM) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 674. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Baldik (Kubáň) - Bartošák, Marek, Dluhoš, Kelnar, Ficek, Petrek - Pindel (A), Indrst, Urban, Pargáč, Brodek, Mach J., Fojtík, Velecký, Kleniar, Gola, Sluštík (C), Mach M. Trenér: Ladislav Majkus.
Šurý (Zollpriester) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Miklík, Kučera, Rauš, Foltýn, Němec - Krajčiřík, Peš, Yarovinsky - Krejčí, Dufek, Charvát - Sajdl, Matějka, Romančík - Štědrý, Bořuta, Bartes. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník vstoupil do zápasu na ledě druhého týmu tabulky koncentrovaně a v úvodní části byl určitě aktivnějším mužstvem. Odměnou za předváděnou hru byla zeleno-černým úvodní branka utkání, kterou v osmnácté minutě obstaral nejzkušenější útočník Jihomoravanů Petr Peš, který zakončil povedenou souhru Polesného s Yarovinskym střelou po ledě z první.

I ve druhé třetině měl Baník opticky více ze hry. Jako v podstatě celou sezonu ale „dojížděl“ na neproměňování šancí. Dobré možnosti si hosté připravili ve dvojnásobné přesilovce v polovině utkání, poté to „Michiganskou fintou“ zkoušel Yarovinsky, ale domácí golman se štěstím i tuto možnost zvládl. Ve druhé třetině navíc musel z utkání odstoupit nejproduktivnější hráč SHKM Matěj Charvát, který si po souboji s domácím hráčem nešťastné poranil koleno.

Na začátku poslední třetiny fauloval Marek ujíždějícího Krejčíříka a sudí Čuňočka nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Yarovinsky, ale nájezdovému specialistovi zakončení tentokrát vůbec nevyšlo. Hosté tak pečlivou a pozornou hrou dál střežili nejtěsnější vedení a nadále vyráželi do nebezpečných protiútoků.

Vše se změnilo v čase 51:58, kdy s obrovský štěstí přeloboval Jiří Pargáč hodonínského brankáře a vyrovnal na 1:1. Poté se před hodonínským brankovištěm strhla velká mela, po níž byl na pět minut plus do konce utkání vyloučen obránce Baníku Šmach a Kopřivnice tak dostala ideální příležitost na rozhodnutí.

Nabídnuté šance využila Tatra dokonale. Po 41 vteřinách poslal Kopřivnici poprvé v utkání do vedení Reé Bartošák, který na brankovišti v nepřehledné situaci doklepl puk do brány a o dalších 45 vteřin později přidal třetí přesný zásah domácích Filip Indrst, který za bezmocného Šurého dorazil vyraženou střelu Goly.

Baník se v závěru pokusil o zázrak a minutu a půl před koncem to zkusil v šesti, ale Tatra drama nepřipustila a čtvrtou trefou do odkryté hodonínské klece zpečetila svou výhru 4:1. Baník poprvé v sezoně podlehl druhému týmu tabulky a domů se vrací s prázdnou. Další těžký zápas čeká zeleno-černé ve středu, kdy zajíždí na led suverénního Znojma.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...