SHKM Baník Hodonín
Baník ve veledůležitém utkání otočil nepříznivý vývoj a z bitvy proti Ďáblům bere zaslouženě tři body!
Baník ve veledůležitém utkání otočil nepříznivý vývoj a z bitvy proti Ďáblům bere zaslouženě tři body!
A-Tým
18.2.2023

Domácí nevstoupili do duelu s Novým Jičínem dobře a už po minutě a půl a trefě Gebauera prohrávali. Záhy ale Baník srovnal krok zásluhou gólu Aleše Dufka a začínalo se od začátku. Do kabin ale přesto šli spokojenější hosté, kterým vrátil vedení Květoň. Důležité vyrovnání na 2:2 obstaral v závěru druhé části Vojtěch Krejčiřík a pět minut před koncem závěrečné periody dokonal obrat Jan Matějka. Baník vydřel důležité tři body a vrátil se na osmou příčku tabulky právě před svého dnešního soupeře.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
39. kolo, sobota 18.2.2023
SHKM Baník Hodonín - HK Nový Jičín
HOM
3:2
(1:2, 1:0, 1:0)
NJC
Branky a nahrávky: 5. Dufek (Charvát, Romančík), 39. Krejčířík (Rauš, Škápik), 55. Matějka (Peš, Rauš) - 2. Gebauer (Sluštík, Štefka), 16. Květoň (Lehečka). Rozhodčí: Škach - Mikšík, Peluha. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 20:20. Diváci: 809. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Šurý (Zollpriester) - Kučera, Šmach, Rauš, Foltýn, Škápik (A), Polesný (A), Miklík, Němec - Matějka, Peš, Štědrý - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčí, Bořuta, Yarovinsky - Sajdl (C), Krejčiřík, Bartes. Trenér: Aleš Bachánek.
Šimonů (Hořejší) - Hruška, Váňa, Kožený, Hladiš, Holáň - Gebauer, Hilšer, Juříček, Škarka, Lehečka, Konečný, Sluštík, Flok, Handl, Štefka, Maliník, Květoň (C). Trenér: Petr Macháček.

Komentář k zápasu


Lepší vstup do utkání měli hosté z Nového Jičína, kteří se po devadesáti vteřinách ujali vedení. Do rozhozené hodonínské obrany vlétlo duo Sluštík – Robin Gebauer a druhý jmenovaný brejk dva na jednoho zakončil přesnou střelou pod horní tyčku. Baník se brzy dočkal vyrovnání. Charvát se opřel do Romančíkovy přihrávky, ale puk dobře netrefil. Ke štěstí Hodonínských ale doklouzal přesně na hůl Aleše Dufka, který z otočky mířil přesně a na začátku páté minuty byl stav 1:1.

Ten vydržel do poslední vteřiny minuty šestnácté. Hosté opět vyrazili do rychlého protiútoku, Lehečka přenechal za modrou puk Davidu Květoňovi a útočník Jičína s více než šesti sty extraligovými starty ukázal svou zkušenost, když přes clonícího beka poslal puk přesně do šibenice. V poslední minutě, kdy hosté hráli svou první přesilovku v zápase, měl tutovku Maliník, ale Šurý se dokázal proti střelci včas přesunou a po dvaceti minutách tak byl stav 1:2 z domácího pohledu.

Hosté na začátku druhé třetiny dohrávali početní výhodu z konce první části a o chvíli později dostali další možnost zahrát si v pěti proti čtyřem. V přesilovce pálil přesně hostující Flok, hlavní sudí ale rozpažil v domnění, že puk skončil an horní tyči hodonínské branky. Stejná část branky tentokrát už opravdu zvonila o necelé dvě minuty později na druhé straně po střele Dufka od modré čáry. V polovině prostřední periody našlápl ve vlastním pásmu Yarovinsky, který se dokázal natlačit do zakončení, ale v cestě jeho bekhendu stála tyč Jičínské branky.

Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali minutu a půl před koncem druhé části. Velký tlak zeleno-černých vyústil v ránu Rauše od modré, kterou Šimonů vyrazil jen k Vojtěchu Krejčiříkovi, který z voleje a ostrého úhlu trefil přesně odkrytou část branky. Po čtyřiceti minutách tudíž platilo na Zimním stadionu Václava Nedomanského skóre 2:2.

V poslední třetině to byl doj o každý centimetr ledu a oba týmy bojovaly ze všech sil. V čase 54:16 byli za vysokou hůl vzájemně vyloučeni domácí Charvát a hostující Maliník, ve hře čtyři na čtyři vyslal na zteč Peš Jana Matějku, který, ač tísněn bránícími hráči, dokázal procpat kotouč za Šimonů a hodonínský stadion explodoval radostí potřetí.

Hosté v závěru vrhli všechny síly do útoku a 18 vteřin před koncem byli blízko vyrovnání, v poslední chvíli ale Matějka zablokoval Maliníkovi hůl a pomohl Šurému zlikvidovat poslední velkou šanci Ďáblů. Baník se vrátil po třech porážkách na vítěznou vlnu, v obrovsky těžkém utkání otočil nepříznivý vývoj a vybojoval ohromně cenné tři body. Další zápas odehrají Bachánkovi svěřenci ve středu 22. února opět před svým publikem proti Vyškovu.

Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 128, 1. cena: 164, 2. cena: 155, 3. cena: 142, 4. cena: 056, 5. cena: 104, 6. cena: 162, 7. cena: 074, 8. cena: 184.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...