SHKM Baník Hodonín
Baník veze z Vysočiny dva body. O vítězství v prodloužení rozhodl svou první brankou v sezoně obránce Šmach
Baník veze z Vysočiny dva body. O vítězství v prodloužení rozhodl svou první brankou v sezoně obránce Šmach
A-Tým
1.2.2023

Celkem třikrát byli o krok napřed, soupeř se ale vždycky dotáhl. Baník sehrál na ledě Žďáru nad Sázavou náročné utkání. Pokaždé, když zeleno-černí odskočil na rozdíl jednoho gólu, našli domácí hokejisté adekvátní odpověď. O tom, na kterou stranu poputuje bod navíc, muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém napsal vítěznou tečku Ondřej Šmach. Na vítězství se velkou měrou podílel také útočník Matěj Charvát, který v utkání zapsal tři kanadské body.

autor:
Tomáš Chramosta
Sdílejte článek
 
34. kolo, středa 1.2.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - SHKM Baník Hodonín
ZNS
3:4p
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 22. Chlubna (Půža, Prokš), 33. Chlubna (Ludvík), 56. Bureš (Pleva, Prokš) - 11. Charvát (Matějka, Romančík), 29. Charvát (Romančík, Matějka), 50. Miklík (Charvát), 62. Šmach (Štědrý). Rozhodčí: Mejzlík - Augusta, Kalina. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 25:35. Diváci: 365. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Sláma (Vít) - Grauer, Ludvík, Macek, Pleva, Půža, Kubíček, Lojek - Čejka, Jícha, Wasserbauer, Kunstmüller, Štola, Prokš, Gregar, Bureš, Chlubna. Trenér: Milan Řehoř.
Šurý (Dolíška) - Polesný, Miklík, Foltýn, Šmach, Němec, Škápik, Rauš, Kučera - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Romančík, Matějka, Charvát - Sajdl, Čechmánek, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Plameny nezahájily utkání ideálně, když nabídly soupeři po necelých šesti minutách hry přesilovku. Na trestnou lavici usedl Wasserbauer, a i když se hosté snažili zasypat domácího brankáře sprškou střel, žádná větší šance se neurodila. Početní výhodu si vyzkoušeli i hokejisté z Vysočiny, ale rovněž bez výraznějšího úspěchu.

Do vedení šli hráči Baníku v 11. minutě. Matějka vyhrál bruslařský souboj o puk po nahození přes všechny čáry od Romančíka, zpoza brány předložil puk Matěji Charvátovi, jehož rána bez přípravy propadla Slámovi za brankovou čáru. Červeno-černí se dostávali častěji do gólových šancí, ránu Bureše z vrcholku kruhů ve dvanácté minutě bezpečně lapil Šurý. O několik okamžiků později se do bekhendového zakončení tlačil domácí kapitán Plevka, jeho pokus prolétl jen těsně kolem pravé tyče.

Před koncem první dvacetiminutovky se všem na Bouchalkách zatajil dech. Domácí útočník Lukáš Jícha schytal do obličeje ránu svého spoluhráče od modré čáry. Sedmadvacetiletý forvard musel opustit hrací plochu na nosítkách.

Do prostřední části vstoupili lépe Jihomoravané. Peš s Yarovisnkým ujížděli po individuální chybě domácí obrany do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval ruský hokejista. Tomu ale rána z první nesedla a svezla se po hokejce pouze do betonů brankáře Slámy. Z vyrovnávacího gólu se tak na opačné straně kluziště radovali hokejisté Žďáru nad Sázavou. Šurý neudržel tvrdou ránu obránci Půži od modré čáry a s následnou dorážkou si bez problémů poradil Tomáš Chlubna.

Odpovědět mohl o několik minut později hodonínský obránce Rauš, který si optimálně sjel mezi kruhy na přihrávku Sajdla, jenže domácí gólman si spolehlivě pohlídal mezírku mezi betony. Poprvé v zápase mohl poslat Plameny do vedení Gregar, jenže v nadějném přečíslení tři na jednoho vůbec nevystřelil na branku a puk mu utekl do rohu kluziště.

A tak na opačné straně hřiště přišel trest v podobě vedoucí gólu Baníku. Matěj Charvát uplatnil svůj pověstný důraz na brankovišti. Po individuální akci Matějky a dorážce Romančíka přehodil volný kotouč nad beton brankáře Slámy. Jenže zhruba v polovině zápasu bylo opět srovnáno zásluhou Tomáše Chlubny, který si šikovnou tečí připsal druhý gól večera.

Asi největší šanci po návratu ze šaten měl hostující Krejčířík, ke kterému se příhodně odrazil puk mezi kruhy, jeho pokus se ale jen těsně nevešel mezi tři tyče. Co nedokázal on, to se povedlo obránci Martinu Miklíkovi, který okamžitě po buly v útočném pásmu napálil kotouč za Slámova záda. Zakrátko se mohl hodonínský obránce zapsat do listiny střelců ještě jednou, když tečoval střílenou přihrávku Polesného od modré čáry, jenže Sláma předvedl famózní zákrok.

Žďár nad Sázavou dokázal i potřetí srovnat krok v zápase. Kapitán Plamenů Martin Pleva převzal pobídku od Prokše a svižnou ránou z osy hřiště překonal Šurého. Utkání 34. kola dospělo až do prodloužení, v němž premiérovým gólem v sezóně rozhodl Ondřej Šmach. Nejzkušenější obránce v řadách Baníku využil vyhraného buly v útočném pásmu a příklepem napálil puk do sítě.


další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...