SHKM Baník Hodonín
Vyškov byl poprvé v sezoně nad síly zeleno-černých, Baník ale veze domů cenný bod
Vyškov byl poprvé v sezoně nad síly zeleno-černých, Baník ale veze domů cenný bod
A-Tým
18.1.2023

Utkání jubilejního 30. kola na úzkém kluzišti ve Vyškově nabídlo svižný hokej se šancemi na obou stranách. První gól vstřelili Hodonínští, které poslal do vedení Jan Matějka. Vyškov do přestávky srovnal a chvíli po změně stran šel do vedení. To domácí drželi až do úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy v přesilové hře vyrovnal Vojtěch Krejčiřík. Vítěze nakonec určilo až prodloužení, v němž domácím vyšel risk bez brankáře a po necelých dvou minutách rozhodl o vítězství Vyškova Komínek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
30. kolo, středa 18.1.2023
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
3:2p
(1:1, 1:0, 0:1, - 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 18. Studený (Komínek), 24. Vašíček (Žižka, Dobiáš), 62. Komínek (Sebera, Dobiáš) - 15. Matějka (Sajdl, Yarovinsky), 42. Krejčiřík (Yarovinsky, Peš). Rozhodčí: Grygera - Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 41:33. Diváci: 213. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Šarman (Lambert) - Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Žižka (C) - Snášel, Lekeš, Dobiáš - Sebera, Janeček, Tomajko - Čuřík (A), Vašíček, Popelka - Kořenek, Komínek (A), Weintritt. Trenér: Michal Konečný.
Dolíška (Zollpreister) - Vyrůbalík, Rauš, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Němec - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Sajdl (C), Matějka, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Baník se na poslední chvíli musel ve Vyškově obejít bez služeb obránce Ondřeje Šmacha, kterého sklátila nemoc. V brankovišti SHKM se opět představil Dolíška a on i jeho protějšek měli od prvních minut rozhodně co dělat.

Na první branku se ale přes šance na obou stranách čekalo až do poloviny patnácté minuty, kdy se do brejku dva na jednoho dostal Sajdl s Matějkou. Hodonínská dvoje vyřešila situaci naprosto učebnicově a Jan Matějka zakončoval z první do poloprázdné brány.

Domácí se vyrovnání dočkali o tři minuty později, kdy od modré vstřelil puk na hodonínskou branku Adam Studený. Dolíška měl zakrytý výhled a nepříliš prudká střela mu prošla mezi betony až do brány. Úvodní mnuty druhé dvacetiminutovky patřily Vyškovu, který si místy vytvořil až drtivý tlak.

Z něj Konečného svěřenci na konci čtyřiadvacáté minuty vytěžili vedoucí trefu. Žižkovu střelu hodonínský vyrazil, na dorážku Dominicka Vašíčka už ale byl krátký. Karta se obrátila v devětadvacáté minutě, kdy měl Baník k dispozici přesilovku. V ní si zeleno-černí vypracovali minimálně dvě dobré příležitosti, ale Dufkovu dorážku mířící do opuštěné branky na poslední chvíli zastavil Šarman a Němcova brankářem vyražená střela proletěla o pár decimetrů jinudy, než by Krejčiřík na uklizení puku do prázdné klece potřeboval.

Na začátku poslední třetiny hosté přečkali krátký zbytek vyškovské přesilovky a v polovině dvaačtyřicáté minuty se zeleno-černí dočkali vyrovnání. Peš zavezl puk do útočné třetiny, křížnou přihrávkou našel Yarovinského a ten parádně vyzval ke skórování na brankovišti hlídkujícího Vojtěcha Krejčiříka, který pohodlně vyrovnal na 2:2.

Obrovskou šanci na zvrácení skóre měl v osmačtyřicáté minutě Rauš, ale jeho střelu akrobaticky skryl do lapačky Šarman. Za nerozhodného stavu tak duel dospěl až do nastaveného času. V něm se domácí tým po pár vteřinách rozhodl pro nevšední risk, když s prázdnou bránou hrál ve čtyřech proti třem.

A risk se Vyškovu vyplatil. Unavená hodonínská trojice nedokázala v čase 61:43 uhlídat Seberovu přihrávku na Tomáše Komínka, který z první překonal Dolíšku a rozhodl dnešní utkání. Baník veze z horkého vyškovského ledu po porážce 2:3 v prodloužení cenný bod a o něco si zase upevnil osmou příčku.

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...