SHKM Baník Hodonín
Konečně! Baník porazil v prodloužení Velké Meziříčí a poprvé v sezoně získává jeho skalp
Konečně! Baník porazil v prodloužení Velké Meziříčí a poprvé v sezoně získává jeho skalp
A-Tým
11.1.2023

Hokejisté Baníku vybojovali v utkání 28. kola východní skupiny 2. ligy velmi cenné dva body. Vítězství se ale nerodilo lehce, opět se potvrdilo, že duely Baníku s Horáky z Velmezu jsou velmi vyrovnané. Baník poslal v polovině první části do vedení Matěj Charvát, hosté ale v půli zápasu srovnali krok. Za nerozhodného stavu tak utkání dospělo až do nastaveného času, který utnul po devatenácti vteřinách Aleš Dufek, který rozhodl o tom, že slovácký celek poprvé v sezoně udolal houževnatého soupeře.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
28. kolo, středa 11.1.2023
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
2:1p
(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
VEM
Branky a nahrávky: 9. Charvát (Romančík, Polesný), 61. Dufek (Vyrůbalík, Charvát) - 31. Burian (Doležal). Rozhodčí: Ivan Čunočka - Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 36:25. Diváci: 750. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dolíška (Zollpreister) – Vyrůbalík, Rauš, Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Němec - Romančík, Dufek, Charvát - Krejčiřík, Peš, Yarovinsky - Sajdl (C), Matějka, Krejčí - Bartes, Bořuta, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Slavíček (Štourač) – Hort, Trnka, Slabý, Střecha L., Vlašín (A), Ambrož (C), Báňa, Buchal – Maštera, Křenek (A), Hrnčíř, Burian, Střecha T., Broža, Kuba, Vedral, Střecha F., Doležal, Juráň, Švejda. Trenér: Štěpán Oberreiter.

Komentář k zápasu


První minuty zápasu patřily hostům, kterým do tlaku pomohla i brzká přesilovka. Obrana Baníku však byla pozorná a Horáky do žádné velké šance nepustila. Domácí následně hru vyrovnali a v polovině deváté minuty i otevřeli skóre. Kotouč se po ose Polesný – Romančík dostal až k Matěji Charvátovi, který svůj nájezd zakončil přesně pod horní tyčku.

V pětadvacáté minutě měl druhou branku Baníku na hokejce Sajdl, na kterého zívala úplně prázdná brána, ale hostující golman zákrokem večera tutovku domácího kapitána zneškodnil. A tak v polovině utkání udeřil na druhé straně. Domácí obrana dala až příliš prostoru zakončujícímu Viktoru Burianovi, který trefil přesně levý horní růžek Dolíškovy branky a bylo vyrovnáno.

Ve dvaapadesáté minutě přišel zlomový moment utkání. Nejprve byl za podražení vyloučen Peš, následně sudí pustil jasné držení hole Charváta, aby o pár vteřin poslal přísně domácí do tří za faul Rauše. Baník ale kritickou situaci zvládl a dlouhé oslabení přečkal bez inkasované branky.

Na konci pětapadesáté minuty napřáhl v jízdě z pravého kruhu Romančík, jeho bomba ale orazítkovala jen pravou tyč hostující branky. V sedmapadesáté minutě se naopak naskytla dvojnásobná početní výhoda pro domácí, ale ani zeleno-černí velkou šanci rozhodnout zápas nevyužili.

Zápas tak za stavu 1:1 dospěl až do prodloužení. To trvalo jenom devatenáct vteřin. Hned z první akce totiž padl vítězný gól. Vyrůbalík výborně odlákal obránce, čímž uvolnil prostor Aleši Dufkovi a ten ukončil šestizápasové čekání na gól.

Baník porazil Velké Meziříčí poprvé v sezoně a přiblížil se postupové osmičce. O další důležité body bude Bachánkova parta bojovat už v sobotu14. ledna, kdy opět doma přivítá silný celek z Kopřivnice.


Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 071, 1. cena: 035, 2. cena: 013, 3. cena: 160, 4. cena: 130, 5. cena: 036, 6. cena: 005, 7. cena: 033, 8. cena: 129.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...