SHKM Baník Hodonín
Drtiči vezou z horkého ledu Kopřivnice dva body, výhru v nájezdech trefil Robin Medek!
Drtiči vezou z horkého ledu Kopřivnice dva body, výhru v nájezdech trefil Robin Medek!
A-Tým
26.11.2022

Baník měl v první části několik tutovek, do vedení šli ale Urbanovou zásluhou domácí. Baník srovnal, a nutno říci, že zcela zaslouženě, chvíli po polovině zápasu z dorážky Robin Medek. Vyrovnaný stav 1:1 platil ještě dvě minuty před koncem, pak ale parádní tečí poslal Drtiče do vedení Petr Peš a Baník měl na dosah tři body. Jenže 21 vteřin před koncem využil chyby golmana Šurého ke srovnání. V posledním nájezdu ale nakonec urval pro Jihomoravany druhý bonusový bod střelec utkání Robin Medek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
19. kolo, sobota 26.11.2022
HC ISMM Kopřivnice - SHKM Baník Hodonín
KOP
2:3sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 11. Urban (Pavlík, Kleniar), 60. Fojtík F.(Suchý, Mach) - 31. Medek (Šmach, Matějka), 59. Peš (Němec, Romančík), rozh. náj. Medek. Rozhodčí: Kohoutek - Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 32:32. Diváci: 748. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Kubáň (Baldik) - Petrek, Mar, Ficek, Dluhoš, Marek - Kleniar, Bartošák, Fojtík F., Mach, Brodek, Pargáč, Pavlík, Urban, Indrst, Suchý, Pindel, Gola, Sluštík. Trenér: Ladislav Majkus.
Šurý (Běhal) - Šmach, Polesný, Vyrůbalík, Němec, Škápik, Kališ, Kučera - Bartes, Matějka, Krejčí - Romančík, Peš (C), Štědrý - Medek, Dufek, Charvát M. - Rauš. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Utkání mezi domácí Kopřivnicí a hostujícím Baníkem začalo poměrně aktivně. Již v čase 2:18 si domácí hokejisté vybojovali prostor ke vstřelení první branky zápasu v podobě přesilové hry. S ní však naložili velmi špatně, Drtiči se ve vlastním oslabení dvakrát ocitli v přečíslení, ale brankáře Kubáně nedokázali ani v jednom případě překonat.

Po další nevyužité početní výhodě, nyní však na straně Hodonínských, se ke slovu dostali opět hráči kopřivnického ISMM. Z předbrankového prostoru po nahrávce Patrika Kleniara se přesně trefil Adam Urban a poslal tak domácí celek v polovině první dvacetiminutovky do jednobrankového vedení.

Odpovědět na tento gól mohli Jihomoravané těsně před odchodem do kabin k první přestávce, kdy nejprve Charvát skvělou tečí, a poté i Romančík s dorážkou odraženého kotouče řádně prověřili Kubáně. Ten však zůstal nadále nepřekonán a před první sirénou pomohl udržet vedení na straně domácích.

V úvodu prostřední části začaly oba celky velmi opatrně. K závažnější šanci se dostal až v devětadvacáté minutě kopřivnický Filip Indrst, ale na brankáře Šurého nevyzrál a v čase 30:54 zpečetil přesilovou hru hodonínský útočník Robin Medek, jenž se nikým nehlídaný dostal k dorážce a vyrovnal na 1:1. Nic zásadního druhá třetina už nepřinesla. Obě mužstva si při plnění taktických pokynů směrem dozadu nevytvořila příliš mnoho šancí a po čtyřiceti minutách byl stav utkání stále vyrovnaný.

Poslední třetina byla naprosto odlišná od té druhé. K vidění bylo mnoho šancí, ale díky parádním výkonům obou brankářů se skóre dlouho nijak neměnilo a ještě v čase 58:02 bylo stále vyrovnané vždy po jedné brance na každé straně. To se změnilo o vteřinu později. Baník šel do vedení 2:1, když před domácí bránou Petr Peš jemně tečoval nahození Jakuba Němce od modré čáry.

Užuž to vypadalo pro Drtiče nadějně a nechybělo mnoho, aby si z Kopřivnice odvezli plný bodový zisk. Bohužel však pro ně Michal Šurý jednadvacet vteřin před koncem utkání udělal obrovskou chybu, když se vydal za svou bránu rozehrávat kotouč, ke kterému se dříve dostal Dominik Suchý. Ten před zpoza brány našel volného Filipa Fojtíka, který poslal puk do odkryté hodonínské brány, čímž poslal zápas do prodloužení.

Nastavená pětiminutovka vítěze neurčila a na řadu přišly samostatné nájezdy. Hned při prvním pokusu Ondřej Sluštík překonal Šurého, který ale všechny další pokusy Kopřivnických úspěšně zlikvidoval. Ve druhé sérii přišlo srovnání z hole Michala Romančíka a o bonusovém bodu rozhodl Robin Medek. Zeleno-černí nakonec tedy dotáhli utkání do zdárného konce. Z Kopřivnice si odváží cenné dva body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Majkus (Kopřivnice):
Nehrajeme dobře a dnešní bod jsme si nezasloužili. Můžeme poděkovat gólmanovi Kubáňovi, který předvedl excelentní výkon. Hodonín ukázal proč má sérii výher, kterou prodloužil na naši půdě.

další články
Baník v Novém Jičíně srovnal sérii na 2:2, napínavé a chvílemi vyhrocené osmifiálně rozhodne až poslední pátý duel
A-Tým
19.3.2024

Čtvrtý zápas osmifinálové série hostil zimní stadion v novém Jičíně, díky skvělým hodonínským fanouškům to ale vypadalo,...