SHKM Baník Hodonín
I napotřetí bez bodu. Baník prohrál vysoko na ledě Havlíčkova Brodu
I napotřetí bez bodu. Baník prohrál vysoko na ledě Havlíčkova Brodu
A-Tým
5.10.2022

Hodonínští hokejisté zvládli držet krok se soupeřem jen dvacet minut. Ve druhé třetině si už Havlíčkův Brod pořádně zastřílel a čtyřmi trefami rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Kotlině. Na výhře Bruslařů se největší měrou podíleli útočník Jaroslav Moučka, Dominik Dušek a jedenačtyřicetiletý veterán Jiří Vašíček, každý z těchto hráčů zapsal tři kanadské body. Branka Jakuba Sajdla v závěrečném dějství na zvrat v utkání nestačila. Baník na Vysočině prohrál vysoko 1:6.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, středa 5.10.2022
BK Havlíčkův Brod - SHKM Baník Hodonín
HBR
6:1
(1:0, 4:0, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Dušek (Moučka, Krejčí M.), 22. Křehlík (Petržilka, Košťál D.), 23. Vašíček (Dušek, Kopic), 26. Dušek (Vašíček, Moučka), 31. Moučka (Vašíček, Valášek), 59. Košťál J. (Voříšek, Kuchta) - 51. Sajdl (Polesný, Dufek). Rozhodčí: Čuňočka - Štěrba, Augusta. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 51:25. Diváci: 284. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Benák, Vašíček (A), Krejčí M., Kliment, Kerber, Grauer - Kuchta (C), Voříšek (A), Valášek - Kopic, Moučka, Dušek - Petržilka, Košťál D., Křehlík - Vacík, Košťál J., Pártl. Trenér: Aleš Kraučuk.
Holík (Dolíška) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Kališ, Kučera, Němec, Rauš - Sajdl (C), Peš, Popelka - Krejčiřík, Matějka, Medek - Dufek, Charvát, Hložánek - Bartes, Štědrý, Krejčí P. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Stejně jako v obou předešlých zápasech to byl Baník, kdo první inkasoval. Už po 104 vteřinách musel Holík lovit puk ze své sítě po přesné střele Dominika Duška. V polovině třetiny hrál Baník přesilovku, v ní ale nechala obrana pláchnout Petržílku, proti kterému Holík vytáhl zákrok utkání a po dvaceti minutách tak byl v Kotlině stav 1:0 pro domácí.

Druhá třetina byla z pohledu hodonínského mužstva jedno velké trápení. Za celou dvacetiminutovku vyslali hosté jen tři střely na domácí branku, naopak domácí hráli v pohodě a přidávali i góly. Dvoubrankový náskok obstaral Bruslařům už v čase 21:20 Tomáš Křehlík, který svůj úprk zakončil bekhendem mezi betony hodonínského brankáře.

Když pak další rychlé góly přidali Jiří Vašíček a Dominik Dušek, bylo v šestadvacáté minutě de-facto rozhodnuto. V polovině utkání se od zadního hrazení odrazila Vašíčkova bomba přesně na hůl Jaroslava Moučky a Havlíčkův Brod vedl už 5:0. V závěru prostřední části mohl snížit Dufek, ale jeho trestné střílení domácí brankář dokázal chytit.

Baník se čestného úspěchu dočkal až devět a půl minuty před třetí sirénou. Jakub Sajdl udělal kličku domácímu golmanovi a zpoza brány hledal spoluhráče před brankou, kde si puk do vlastní brány sklepl bránící Kliment. Poslední slovo ale měli domácí střelci, konkrétně Jakub Košťál, který s velkým štěstím přesně minut před koncem utkání dal šestým gólem BK výsledku konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Milan Kraučuk (Havl. Brod):
Jsme strašně rádi, že nám dnešní zápas vyšel. Soupeř byl celkem houževnatý a nic nevzdával. My jsme ale vstoupili do utkání velmi dobře, byli jsme rychlejší a dravější. První třetina sice byla na skóre pouze 1:0, ale šancí jsme měli hodně. Ve druhé třetině nám opět vyšel nástup a rozhodli jsme v ní utkání. Byli jsme rychlejší a pohyblivější. Soupeř se sice nevzdával, ale tentokrát na nás neměl. V poslední třetině bylo skóre 1:1. Takové zápasy se jen těžko dohrávají na 100 %. Jinak jsme ale spokojení, kluci bojovali. Děkujeme divákům, děkujeme hráčům a budeme se připravovat na další zápas.

Radko Křivinka (Hodonín):
Výsledek bohužel odpovídá předvedené hře. Soupeř byl rychlejší v rozehrávce, přímočařejší v zakončení a důraznější v osobních soubojích. Nám dnes nešlo téměř nic.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...