SHKM Baník Hodonín
Baník díky hattricku Aleše Dufka porazil Boskovice a zajistil si první místo po základní části
Baník díky hattricku Aleše Dufka porazil Boskovice a zajistil si první místo po základní části
A-Tým
29.1.2022

I třetí vzájemné měření sil mezi Baníkem a Boskovicemi v letošní sezoně skončilo vítězstvím zeleno-černých barev. Baník si v první třetině vypracoval dvoubrankový náskok, o který ale během dvou minut krátce před polovinou utkání přišel. Do konce druhé periody si ale hodonínští borci vzali dvougólový náskok zpět, a to díky Aleši Dufkovi, které po trefě z první třetiny zkompletoval hattrick. V závěru zápasu pečetil výhru Baníku svou první brankou v hodonínském dresu Martin Dufek. Drtiči porazili Minervu 5:2.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, sobota 29.1.2022
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
5:2
(2:0, 2:2, 1:0)
BOS
Branky a nahrávky: 4. Charvát (Dufek A., Dufek M.), 20. Dufek A. (Venclík, Charvát), 33. Dufek A. (Polák), 40. Dufek A. (TS), 58. Dufek M. (Konečný) – 28. Buhaj (Kaukič), 30. Plitko (Ondráček, Sekanina). Rozhodčí: Škrobák — Babulík, Olšar. Vyloučení: 9:6, navíc Zlámal (HOM) 5+OK, Jajcay (HOM) 10+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 3:0. Střely: 33:27. Diváci: 445. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
Zollpriester (Chvátal) — Dufek M., Crlík, Polesný, Sajdl (A), Vyrůbalík (A), Zlámal — Charvát, Dufek A., Venclík — Peš (C), Polák, Vaškovič — Konečný, Jajcay, Tomi — Pospíšil. Trenér: Michal Kuba.
Huzlík (Alexa) — Krejčiřík, Rosendorf (A), Beneš, Strýček (C) — Buhaj, Plitko, Kaukič, Benýšek, Šmíd, Ondráček, Jurča, Hasoň, Sekanina. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

Baník měl hned na konci první minuty výhodu přesilové hry, v ní se ale domácí prosadit nedokázali. V jejím závěru byl navíc vyloučen Sajdl a po krátké hře ve čtyřech následovala první početní výhoda hostů. V oslabení ale udeřili domácí, konkrétně Matěj Charvát, který překonal Huzlíka a otevřel skóre dnešního duelu.

Na další gól si 445 diváků muselo počkat do závěru první dvacetiminutovky, a opět se o něj postaral první útok Baníku. Na 2:0 zvyšoval v čase 19:19 svou desátou trefou v sezoně Aleš Dufek. Domácí borci tak šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Druhá třetina začala vyloučením na obou stranách, ani jeden z týmů ale nedokázal nabídnutou přesilovku využít. Skóre se tak měnilo až na začátku osmadvacáté minuty, kdy boskovický Tomáš Buhaj snížil náskok SHKM na jeden gól. O dvě minuty později už bylo vyrovnáno, když Zollpriestera překonal Daniel Plitko, v tu samou chvíli byl navíc na pět minut plus do konce utkání vyloučen hodonínský obránce Zlámal a hosté měli k dispozici pětiminutovou přesilovku.


Hosté ale nabídnutou šanci nevyužili. Naopak. Podruhé v zápase sami ve své početní výhodě inkasovali. V čase 32:18 vrátil svou druhou přesnou trefou v utkání vedení na stranu SHKM Aleš Dufek. Boskovičtí pak měli dlouhou výhodu dokonce o dva muže, protože mezi 34. a 36. minutou udělil sudí Škrobák domácímu celku hned čtyři dvouminutové a dva osobní tresty (Andreas Jajcay musel předčasně do sprch) ale ani tuto nabídku Minerva nevyužila.

A tak v poslední minutě druhé třetiny přišel zákonitý trest. Pět minut před koncem prostřední části fauloval Rosendorf a sudí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Aleš Dufek, který opět prokázal, že má tuhle disciplínu rád. Povedeným zakončením zkompletoval hodonínský forvard hattrick a po čtyřiceti minutách tak bylo na hodonínském zimním stadionu skóre 4:2 pro Baník.<(p>

Domácí si v poslední části zkušeně hlídali dvoubrankový náskok, v samotném závěru ještě Martin Dufek v oslabení svou první brankou v hodonínském dresu pečetil výhru Baníku pátou trefou. Hodonínští si dnešním vítězstvím zajistili první místo po základní části.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Boskovice jsou silný, nepříjemný soupeř. Byl to takový playoff zápas. Rychlý, hodně osobních soubojů, některé byly na hraně, ale musíme jít i přes to, nikdo nám nedá nic zadarmo. Gratuluji Došovi k prvnímu gólu v SHKM a Alešovi k hattricku.

Výsledky 21. kola

Blansko - Břeclav 7:3
Hodonín - Boskovice 5:2
Technika - Kroměříž 5:3
Brumov-Bylnice - Uh. Brod
Uh. Ostroh - Uh. Hradiště

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...