SHKM Baník Hodonín
Baník veze i díky hattricku Jiřího Sedláka z Uherského Brodu tříbodovu výhru!
Baník veze i díky hattricku Jiřího Sedláka z Uherského Brodu tříbodovu výhru!
A-Tým
8.1.2022

První venkovní zápas roku 2022 vyšel hodonínským hokejistům na výbornou. V Uherském Brodě byli zeleno-černí celý zápas lepší a zaslouženě si odvezli všechny body. Na osmigólové kanonádě se podílelo šest různých střelců, všechny dnes ale zastínil Jiří Sedlák, který do domácí branky nasázel tři góly a zaznamenal tak svůj první hattrick v barvách SHKM.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
18. kolo, sobota 8.1.2022
HC SPARTAK Uherský Brod - SHKM Baník Hodonín
UHB
1:8
(0:2, 1:3, 0:3)
HOM
Branky a nahrávky: 38. Macharáček (Matějíček) – 3. Sedlák (Konečný, Charvát), 10. Polesný (Peš, Vaškovič), 23. Vaškovič (Polák, Peš), 30. Sedlák (Vyrůbalík), 33. Dufek A. (Charvát, Venclík), 53. Venclík (Vaškovič, Peš), 56. Polák (Peš, Vaškovič), 58. Sedlák (Jajcay, Konečný). Rozhodčí: Procházka — Maša, Paulík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 28:40. Diváci: 169. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:8.
Stojar (33. Málek) — Budil, Kužílek M., Vaněk, Uhříček, Pospíšil D., Tomek — Bujáček, Kočica, Matějíček, Václavek, Kotek, Šiller (C), Bouček, Vaculín, Macharáček, Bařinka. Trenér: Jaroslav Balaštík.
Chvátal (Běhal Adam) — Mikéska, Crlík, Tomi, Polesný, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar — Polák, Dufek A., Venclík — Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič — Sedlák, Charvát, Konečný — Jajcay. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu





Trenéři Baníku měli dnes k dispozici sedm beků a desítku útočníků, do brankoviště se postavil včerejší oslavenec Jaroslav Chvátal.

Hodonínským vyšel na výbornou nástup do utkání, když už po dvou a půl minutách otevřel skóre dnešního duelu Jiří Sedlák. V polovině desáté minuty už hosté vedli o dvě branky, Stojara v brodské brance překonal David Polesný a po dvaceti minutách šli hosté do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Dvě minuty po změně stran už Kubova družina vedla o tři branky. Hosté nejprve zvládli oslabení z konce první části a v čase 22:02 zvyšoval náskok zeleno-černých nejlepší střelec SHKM Ľubomír Vaškovič. Přesně v polovině utkání se podruhé v zápase zapsal mezi střelce Jiří Sedlák, kterému se podobný kousek podařil poprvé v sezoně a Baník vedl už o čtyři branky.

Další gól na sebe nechal čekat jen 180 vteřin. Po pěti zápasech prolomil střeleckou smůlu svým sedmým gólem v sezoně Aleš Dufek, který zajistil Drtičům už pětigólový náskok. V osmatřicáté minutě se dočkali i domácí hráči, konkrétně Ondřej Macharáček, který sebral Chvátalovi čisté konto. Po dvou třetinách tak svítilo na světelné tabuli skóre 1:5.

V úvodu poslední periody Baník přežil další oslabení, v sedmačtyřicáté minutě pak musel Rýpar hasit šanci domácích faulem, po kterém bylo nařízeno trestné střílení. S ním si ale Chvátal poradil a udržel pro svém mužstvo čtyřbrankový náskok.

Sedm minut před koncem třetí části se do střelecké listiny zapsal Michal Venclík, hodonínský forvard se dočkal gólové radosti po dlouhých téměř třech měsících. Vzápětí byl za faul kolenem vyloučen domácí Kočica a zeleno-černí v přesilovce trestali. Sedmou trefu SHKM přidal Tom Polák, který tak stylově oslavil dnešní čtyřiadvacáté narozeniny.

A hosté stále neměli dost! V čase 57:07 vedli hodonínští hokejisté už 8:1, postaral se o to Jiří Sedlák, který tak zkompletoval svůj první hattrick v dresu SHKM! Baník nedal Uherskému Brodu žádnou šanci, i podruhé v sezoně jej obral o všechny body, a díky zaváhání Ostrohu v Břeclavi navýšili Kubovi svěřenci náskok na čele tabulky už na sedm bodů.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní zápas nám vyšel od první do poslední minuty. Hlavně jsme konečně po taktické stránce plnili přesně to, co jsme si řekli. A neslo to ovoce. Oba týmy měly nastavený stejný herní systém. Díky zkušenosti a díky tomu, že jsme konečně proměňovali šance, jsme tahali za delší konec a dovedli jsme zápas do vítězného konce. Chtěl bych pogratulovat Jiřině, který vstřelil hattrick. Je to odměna za práci a obětavost, kterou přináší do našeho týmu v každém zápase a taky Jardovi k prvnímu vychytanému vítězství. Bylo tam mnoho pasáží, kdy nás podržel.

Výsledky 18. kola

Boskovice - Brumov-Bylnice 10:4
Uh. Brod - Hodonín 1:8
Kroměříž - Uh. Hradiště 9:2
Břeclav - Uh. Ostroh 6:5pp
Blansko - Technika 1:9

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...