SHKM Baník Hodonín
Jako přes kopírák. Zaspaný začátek, pak marná stíhačka. Baník ani podruhé v sezoně nestačil na Ostroh
Jako přes kopírák. Zaspaný začátek, pak marná stíhačka. Baník ani podruhé v sezoně nestačil na Ostroh
A-Tým
6.2.2022

To byla pořádná divočina. V zápase, ve kterém už vlastně o moc nešlo, měli v první polovině jasně navrch domácí hráči Uherského Ostrohu, kteří si postupně vypracovali šestibrankový náskok a vypadalo to na jasnou záležitost. Jenže zeleno-černí zápas během tří minut ve druhé třetině pořádně zdramatizovali. Nejprve se dvakrát trefil Tom Polák, po něm stejný kousek zopakoval Matěj Charvát a po dvou třetinách bylo skóre 6:4. V polovině třetí části snížil na rozdíl jednoho gólu Mario Konečný, vyrovnat se ale Baníku nepodařilo. Stejně jako doma ani tentokrát stíhací jízda Baníku nevyšla. Ostroh byl i ve druhém letošním zápase nad síly Baníku a po těsné porážce se Hodonínští vracejí domů s prázdnou.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
22. kolo, neděle 6.2.2022
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
6:5
(4:0, 2:4, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Juračka (Flora Petr, Rauš M.), 8. Zalubil L. (Zalubil J., Žabčík), 9. Galuška L. (Flora Pavel, Rauš D.), 18. Žabčík (Zalubil L., Mika), 23. Juračka (Mika, Klauda), 26. Mika (Žabčík) – 32. Polák (Peš), 32. Polák (Peš), 34. Charvát (Dufek A., Vyrůbalík), 35. Charvát (Vyrůbalík), 50. Konečný (Směřička, Toman). Rozhodčí: Pavel – Maša, Viskot. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 12:42. Diváci: 432. Průběh utkání: 6:0, 6:5.
Šurý (Peperník) – Andrýsek, Man, Žabčík, Rauš D. (C) – Flora Petr, Mika (A), Juračka, Zalubil L., Stránský (A), Zalubil J., Klauda, Galuška L., Rusňák, Rauš M., Flora Pavel. Trenér: Ivan Klauda.
Chvátal (9. Zollpriester) – Dufek M., Crlík, Směřička, Tomi, Vyrůbalík (A), Zlámal – Charvát, Dufek A., Sajdl (A) – Polák, Peš (C), Vaškovič – Konečný, Jajcay, Toman. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu mužstvu, které se již na začátku páté minuty ujalo vedení. Na konci první gólové akce byl nejmladší ostrožský útočník Erik Juračka. Začal se tak opakovat nepovedený vstup Baníku z domácího utkání s Ostrohem, v němž se soupeř do stal během prvních devíti minut do tříbrankového náskoku.

Na začátku osmé minuty byl vyloučen Konečný a domácí přesilovku po osmnácti vteřinách proměnili ve druhou trefu. Tentokrát pálil přesně naopak nejstarší hráč domácích Lukáš Zalubil. A scénář z letošního prvního měření sil se opakoval téměř jako přes kopírák. V deváté minutě totiž zvyšoval náskok Ostrohu už na 3:0 Lumír Galuška. Uherský Ostroh měl v první deseti minutovce tři šance, ze kterých vytěžil tři přesné zásahy.

Po třetím inkasovaném gólu sáhli hosté k výměně v brankovišti a Chvátala nahradil Zollpriester. Ani ten ale moc dlouho bez inkasovaného gólu nevydržel. V osmnácté minutě prostřelil hodonínského brankáře Zbyněk Žabčík a Ostroh vedl už o čtyři branky. Baník vyhrál první třetinu na střely 10:7, na světelné tabuli ale po dvaceti minutách svítilo jasné skóre 4:0.

Hodonínští šli do druhé třetině s výhodou jednoho hráče navíc, ale přesilovku nevyužili. Naopak hned poté, co Erik Juračka opustil trestnou lavici přidal pátý gól domácího týmu. Hodonínským dnes vůbec nefungovala obranná hra. Další šanci domácích přetavil v šestý gól Ostrohu Vít Mika. V pětadvacáté minutě byl stav už 6:0.

Hosté se gólově probudili až v polovině utkání. Hodonínští hráči přitvrdili hru, zlepšili napadání a tato změna nesla své ovoce. V čase 31:30 vstřelil první dnešní branku Baníku Tom Polák. Tentýž hráč o 29 vteřin později pálil znovu ostrými a svou desátou trefou v sezoně přidal druhý zásah zeleno-černých.

O necelé dvě minuty později se hlouček hostujících fanoušků mohl radovat potřetí, tentokrát našel recept na Šurého Matěj Charvát. A Baník neměl dost. Skvostnou tříminutovku hodonínských završil v čase 34:21 opět Matěj Charvát, který se zapsal mezi střelce podvanácté v sezoně a snížil na rozdíl dvou branek. Do konce druhé třetiny si oba týmy zahrály po jedné přesilovce, ale do druhé pauzy se už skóre neměnilo.

Úvod poslední dvacetiminutovky byl plný soubojů a vyloučení, do slovní i pěstní výměny se pustili dokonce i oba kapitána. A ve chvíli, kdy domácí David Rauš a hostující Petr Peš seděli na trestné lavici, dotáhli se hokejisté SHKM na rozdíl jediné trefy. Sedmým gólem v sezoně snížil v polovině třetí třetiny na 6:5 Mario Konečný. Víc už se ale nepodařilo. Stejně jako v domácím utkání stál Baník body špatný začátek zápasu. Málo platná byla i jasná střelecká převaha, Hodonín přestřílel svého soupeře 42:12, přesto odjíždí z Uherského Ostrohu s těsnou porážkou. Základní část zakončí hokejisté SHKM v sobotu 12. února domácím Jižanským derby s Břeclaví.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Nevyšel nám vstup do utkání, o čemž jasně svědčí i skóre 4:0 po první třetině. Neřekl bych, že bychom zápas podcenili, musíme se naučit přenášet na led to, o čem se bavíme před zápasem. Problém byl, že po prvním gólu odstoupil Kuba Tomi a od té doby jsme hráli jen na pět beků. Udělali jsme chyby, které soupeř téměř se stoprocentní úspěšností trestal. Pozitivem je, že to kluci za stavu 6:0 nezabalili, bohužel to už stačilo jen na zkorigování výsledku. Poměr střel 42:12 mluví za své… dopadlo to, jak to dopadlo. My se z toho musíme poučit. Velké poděkování patří fanouškům, kteří nás i za stavu 6:0 hnali dopředu a fandili skvěle celý zápas.

Výsledky 22. kola

Uh. Brod - Technika 5:4
Kroměříž - Blansko 6:4
Břeclav - Boskovice 4:0
Uh. Hradiště - Brumov-Bylnice 4:8
Uh. Ostroh - Hodonín 6:5

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...