SHKM Baník Hodonín
Reparát složen. Baník porazil poslední Techniku a dál drží první příčku tabulky
Reparát složen. Baník porazil poslední Techniku a dál drží první příčku tabulky
A-Tým
4.12.2021

Po prohře v Brumově se hokejisté SHKM vrátili na vítěznou vlnu. V domácím prostředí porazila Kubova parta poslední Techniku Brno, a to zejména díky první třetině, kterou zeleno-černí vyhráli 3:0. Druhá a třetí třetina už nebyla ze strany Baníku tak povedená, přesto si Drtiči v pohodě dokráčeli k důležitému tříbodovému vítězství. Čtyřmi body se na vítězství 5:2 podílel obránce David Polesný.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
14. kolo, sobota 4.12.2021
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
5:2
(3:0, 1:2, 1:0)
VSK
Branky a nahrávky: 1. Směřička (Polesný, Peš), 9. Crlík (Pospíšil T., Sedlák), 11. Peš (Vaškovič, Polesný), 31. Polesný (Sajdl, Peš), 56. Vaškovič (Polesný) – 36. Karpíšek (Kazlepka), 39. Dobiáš (Strakoš). Rozhodčí: Grygera – Babulík, Goňa L.. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 36:29. Diváci: 326. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Zollpriester (Luner) – Vyrůbalík (A), Mikéska, Polesný, Směřička, Zlámal, Crlík – Charvát, Dufek, Polák – Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič – Pospíšil T., Konečný, Sedlák – Matuškovič, Jajcay, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Hasala (Tichon) – Odvářka, Buchal, Dobiáš, Rafaj, Pospíšil L. (A), Úlehla (C), Šujan - Sokolík, Račický, Bednář, Strakoš, Kůst, Kazlepka, Hroudný, Karpíšek, Tomaník. Trenér: Jiří Rech.

Komentář k zápasu

Domácím se oproti minulému zápasu v Brumově vyprázdnila marodka a trenér Kuba tak mohl do utkání s posledním týmem tabulky postavit čtyři kompletní formace. Do brankoviště se postavil Jakub Zollpriester, první start za A-tým si připsal Tadeáš Pospíšil.

Někteří fanoušci se teprve trousili na svá místa a už se měnilo skóre. Po osmačtyřiceti vteřinách prostřelil brněnského Hasalu Dominik Směřička a domácí šli rychle do vedení. To Drtiči navýšili v deváté minutě, kdy Pospíšil vyzval ke skórování dalšího hodonínského zadáka Michala Crlíka. Skvělý vstup do utkání pak v polovině jedenácté minuty podtrhl nejproduktivnější ligový hráč Petr Peš a Baník v polovině první periody vedl jasně a pohodlně 3:0.

Tříbrankový náskok Kubovy svěřence ukolébal a od druhé třetiny to nebylo úplně ono. Přesto Baník v klidu kontroloval hru a soupeře jasně přehrával. V polovině druhé části se do střelecké tabulky zapsal David Polesný, třetí gólový obránce SHKM dnešního zápasu přidal k předchozím dvěma asistencím i přesný zásah.

Závěr druhé části patřil Brňanům, kteří nejprve Davidem Karpíškem v šestatřicáté minutě a o tři minuty později Bohdanem Dobiášem snížili na rozdíl dvou branek. Ke druhé přestávce tak oba celky odcházely do kabin za stavu 4:2 pro Hodonínské.

V poslední části to dlouho vypadalo, že se tři stovky přítomných diváků v této periodě již žádného gólu nedočkají. Baník nejprve prováhal klasickou, následně pak i více než minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Čtvrté provinění Brňanů už ale skončilo pojišťující pátou trefou. Čtyři minuty před koncem utkání se po Polesného přihrávce trefil Ľubomír Vaškovič a slovenský forvard tak dal dnešnímu výsledku konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní výhra byla důležitá a nerodila se lehce. Prvních pět minut odehrajeme na sto procent, potom zjistíme, že soupeř na tom není svou hokejovostí na takové úrovni a někteří si přestaneme plnit své povinnosti, nemáme z toho radost a jsme otrávení. Samozřejmě soupeř svou houževnatostí a bojovností nám potom dělá problémy a těží z brejkových situací. Tři body máme, historie se na to ptát nebude. Klukům jsem jenom v kabině řekl, že bych chtěl někdy zažít zápas s lehčím soupeřem, kdy my budeme mít tu chuť a bojovnost celých šedesát minut a ne jen pět… a nebo když nám hoří výsledek. Čekají nás do konce roku dva zápasy, ze kterých budeme chtít udělat všechny body.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...