SHKM Baník Hodonín
Boskovice i podruhé v sezoně pokořeny! Baník si dnešním vítězstvím upevnil první příčku
Boskovice i podruhé v sezoně pokořeny! Baník si dnešním vítězstvím upevnil první příčku
A-Tým
17.11.2021

Na sváteční šlágr 11. kola Krajské hokejové ligy si na hodonínský zimní stadion našlo cestu 535 diváků, což je druhá nejvyšší návštěva sezony. Hodonínští hokejisté udělali svým fanouškům radost výsledkem i výkonem, zejména pak v první třetině, ve které Drtiči čtyřikrát rozvlnili síť za boskovickým brankářem. Hosté po přestávce brzy snížili, ale z dvou dalších přesných zásahů zeleno-černých se už Minerva oklepat nedokázala. Baník porazil Boskovice podruhé v sezoně a podruhé soupeři povolil jen jednou skórovat.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
11. kolo, středa 17.11.2021
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
6:1
(4:0, 2:1, 0:0)
BOS
Branky a nahrávky: 7. Peš (Vaškovič), 10. Polesný (Peš, Sajdl), 15. Polesný (Peš), 15. Polák (Vyrůbalík), 24. Sajdl (Dufek A.), 27. Dufek A. (Vyrůbalík) – 21. Jurča (Kaukič, Dufek A.). Rozhodčí: Šiška - Babulík, Novák. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 24:26. Diváci: 535. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík (A), Mikéska, Polesný, Směřička, Crlík, Bílek, Rýpar - Charvát, Dufek A., Polák - Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič - Konečný, Sedlák, Toman - Matuškovič, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Alexa (Huzlík) - Pekr, Korvas, Strýček (C), Rosendorf, Sedláček, Dufek M. - Kaukič, Šmíd, Buhaj, Plitko, Benýšek, Pelikán, Hasoň (A), Jurča, Boček. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

Baník vyrukoval na Boskovice s jedním nováčkem. Do kabiny A-týmu přibyl odchovanec Baníku a v současné době hráč juniorky HCM Warriors Brno Jan Toman, který má do svého mateřského oddílu vyřízeny střídavé starty. Osmnáctiletý forvard zaujal místo na křídle třetí hodonínské formace.

Úvodní oťukávání trvalo jen do sedmé minuty, kdy otevřel skóre nejproduktivnější ligový hráč Petr Peš. Kapitán zeleno-černých vstřelil svou osmou branku v sezoně a odstartoval gólovou kanonádu Baníku v první třetině. Druhý gól přidali domácí o tři minuty později zásluhou Davida Polesného a tentýž hráč na začátku minuty patnácté v přesilové hře čtyři na tři překonal Alexu v bráně Boskovic potřetí.

Skvělou první třetinu hodonínských hokejistů pak ještě v téže minutě a v klasické početní převaze podtrhl Tom Polák, který se mezi střelce zapsal ve čtvrtém utkání v řadě. Drtiči tak vedli po dvaceti minutách nad Minervou o čtyři branky.

Hosté šli do druhé dvacetiminutovky s výhodou jednoho hráče v poli a nabídnuté šance využili ke snižující trefě. Už jedenadvacet vteřin po změně stran vstřelil první branku Boskovic Petr Jurča. Jenže Drtiči reagovali tím nejlepším možným způsobem. Nejprve zvládli další oslabení a chvíli po návratu z trestné lavice vrátil SHKM čtyřbrankový náskok Jakub Sajdl, pro něhož to byla jubilejní padesátá trefa v zeleno-černém dresu.

V sedmadvacáté minutě pak nejspíš definitivně zlomil odpor hostující střídačky Aleš Dufek. Čtyřiadvacetiletý centr prvního útoku překonal Alexu pošesté a svou pátou letošní gólovou trefou zvýšil vedení Baníku už na 6:1. A jelikož do konce druhé části už žádný gól nepadl, přinesli si domácí do poslední třetiny pohodlný pětigólový náskok.

Závěrečná dvacetiminutovka se tak už de-facto jen z povinnosti dohrávala. Nejviditelnějším okamžikem poslední periody byl v šestačtyřicáté minutě pěstní souboj mezi Dominikem Směřičkou a Lukášem Šmídem, který domácí borec jasně vyhrál na body.

Baník se díky vítězství odpoutal od svých pronásledovatelů a na prvním místě tabulky Krajské ligy má po dnešních zápasech už čtyřbodový náskok na tandem Uherský Ostroh – Boskovice.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Čekal nás těžký soupeř. Rivalita s Boskovicemi je cítit na ledě i mimo něj. Jsou to dobří bruslaři, žádný souboj nevypustí. Povedlo se nám dnes chytit začátek zápasu a během první třetiny jsme soupeři odskočili o čtyři branky. Klukům jsme říkali, že to ale bude ještě těžkých čtyřicet minut, cože se také potvrdilo. Soupeř nic neodevzdal, a naopak přidal na obrátkách, nám se ale dařilo jejich akce a rozjetí útoku zastavovat a rychlou hrou ve středním pásmu jsme naopak Boskovice přečíslovali. Opět jsme dávali góly po krásných akcích. Myslím, že diváci, kteří si našli na stadion cestu, se nenudili a viděli dobrý hokej.

Tomáš Karný (Boskovice):
Dnešní zápas se mi hodnotí těžce, bohužel jsme domácím vůbec nestačili, jak už jsem několikrát řekl, individuální činnosti hráčů jsou na celkem vysoké úrovni, jen to ale na silného soupeře typu Hodonína nestačí. Musí tam být i bojovnost, obětavost, hráč se musí také s někým srazit, padnout do střely, stoupnout si do mlýnice před brankou. Až na pár kluků mi přišlo, že si vůbec neuvědomují, že jsou na zápase, a to dokonce s prvním týmem soutěže. Prochrápali jsme první třetinu a otočit skóre z 0:4 je v Hodoníně velmi těžké. Šance ještě byla poté, co jsme hned v první minutě druhé třetiny snížili, bohužel po dalších 3. minutách jsme vyrobili hrubku, po které domácí definitivně rozhodli. Poslední třetina se už jen dohrávala, každopádně Hodonínu gratuluji k výhře, momentálně na něj herně nestačíme a pokud chceme být na konci sezóny úspěšní, musíme už k přípravě na utkání diametrálně změnit přístup a možná si sednout s vedením a podívat se po posílení týmu. (zdroj: skmb.cz)

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...