SHKM Baník Hodonín
Baník potvrdil roli favorita bezezbytku, Hradiště si odváží osmigólový debakl
Baník potvrdil roli favorita bezezbytku, Hradiště si odváží osmigólový debakl
A-Tým
23.10.2021

Tak tohle byla nakonec jednoznačná záležitost. Baník se sice v prvních minutách střelecky trápil, pak se ale zeleno-černá gólová mašina rozjela na plné obrátky a hodně oslabený soupeř neměl šanci na větší vzdor. Hosté, kteří dohrávali statečně na osm hráčů, si nakonec připsali nejvyšší prohru v dosavadním průběhu sezony. Drtiči naopak vyrovnali osmigólové vítězství z prvního kola. Jakub Zollpriester pochytal všech 25 střel soupeře a připsal si první čisté konto v A-týmu SHKM.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, sobota 23.10.2021
SHKM Baník Hodonín - HC Uherské Hradiště
HOM
8:0
(3:0, 3:0, 2:0)
UHH
Branky a nahrávky: 15. Vaškovič (Peš, Polesný), 15. Vaškovič (Peš), 17. Crlík (Peš, Sajdl), 31. Peš (Rákoczy, Polesný), 33. Konečný (Vyrůbalík), 36. Sajdl (Vaškovič, Polesný), 55. Vyrůbalík (Peš), 57. Vyrůbalík (Konečný, Charvát). Rozhodčí: Poláček - Olšar, Halás. Vyloučení: 6:4, navíc Mikéska (HOM) 5+OK, Beneš (UHH) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 37:25. Diváci: 452. Průběh utkání: 8:0.
Zollpriester (Luner) - Mikéska, Vyrůbalík (A), Polesný, Crlík, Zlámal, Rýpar - Charvát, Konečný, Venclík - Vaškovič, Peš (C), Sajdl (A) - Borot, Polák, Rákoczy - Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Kašpárek (Oharek) - Kršjak, Kojecký, Beneš (A), Tischler, Škubal, Řezníček - Forman, Kristek, Větříšek, Krátký, Petřík, Pavlůsek D., Červenka (C). Trenér: Lukáš Kašný.

Komentář k zápasu

Oběma týmům chyběla spousta hráčů, domácím se ale podařilo dát dohromady alespoň tři kompletní formace, hosté naproti tomu přijeli jen se třinácti hráči do pole.

Baník byl od úvodního buly aktivnější, ale defenziva hostů byla v první polovině první třetiny pozorná. Zvrat v průběhu zápasu nastal ve dvanácté minutě, kdy byl nešťastně a bolestivě zraněn domácí útočník Martin Borot. Jedenadvacetiletý forvard Baníku musel za potlesku tribun i obou střídaček opustit kluziště na nosítkách. Zápas ale v tu samou chvíli skončil i pro hostujícího obránce Tomáše Beneše, který obdržel trest na pět minut plus do konce utkání.

Na Drtiče tak čekala pětiminutová přesilovka, kterou domácí borci využili dokonale. Na konci třetí minuty dlouhé početní výhody otevřel skóre zápasu přesnou střelou Ľubomír Vaškovič, kterému přesně přihrával Petr Peš. O šestadvacet vteřin si oba borci gólovou spolupráci zopakovali a po druhém přesném zásahu Ľubomíra Vaškoviče vedli zeleno-černí z ničeho nic o dvě branky.

Tlak Baníku v přesilovce pokračoval a třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve chvíli, kdy byli hosté už pár vteřin v plném počtu, překonal Kašpárka v brance Uherského Hradiště Michal Crlík. Pro čtyřiadvacetiletého zadáka to znamenalo protržení střelecké smůly po dlouhých 608 dnech.

V poslední minutě zahajovací části hry pak ještě sudí Poláček nechtěně obral o gól Konečného, když ztratil kotouč z dohledu a pískl do píšťalky pár okamžiků před tím, než domácí útočník doklepl puk do branky. První třetina tak skončila 3:0 pro Baník, který po menším úvodním trápení proměnil střeleckou převahu v poklidné vedení.

V prostřední části se Baníci, vědomi si tříbrankového náskoku, netlačili do zakončení tolik, jako v první dvacetiminutovce. O to produktivnější ale Kubovi svěřenci v této periodě byli. V jedenatřicáté minutě přidal čtvrtý zásah do černého Petr Peš, kterého ke skórování vybídl Robert Rákoczy. Pro nejstaršího člena kádru SHKM to byl první bod v letošní sezoně.

O necelé dvě minuty později se velmi slušně zaplněné tribuny Zimního stadionu Václava Nedomanského mohly radovat z pátého gólu. Postarala se o něj letní posila Mario Konečný. Osmadvacetiletý slovenský forvard v pátém zápase vstřelil svou první branku v zeleno-černých službách.

V šestatřicáté minutě kapitulovala hostující defenziva pošesté. Kašpárka prostřelil Jakub Sajdl a u této branky si třetí dnešní gólovou asistenci připsal obránce David Polesný, který se touto přihrávkou dostal na metu padesáti kanadských bodů v barvách Baníku. Do poslední třetiny šel domácí tým s šestibrankovým náskokem a závěrečná část se dohrávala už jen z povinnosti.

V padesáté minutě musela podruhé v zápase do akce nosítka, tentokrát pro hostujícího Petříka, který po pěstním souboji s Mikéskou zůstal ležet na ledové ploše. Také hodonínský zadák musel po rohovnické vložce předčasně do sprch. Hosté měli vzápětí výhodu dvou hráčů v poli, ale ani přesilovka pěti proti třem k čestnému gólu Hradiště nepomohla.

Naopak. Baník přečkal oslabení bez újmy a pokračoval ve střeleckých manévrech. Pět minut před koncem zápasu zvýšil náskok SHKM čerstvý hokejbalový Mistr světa Martin Vyrůbalík, který se o další dvě minuty později postaral i o osmou přesnou trefu Drtičů. Závěr zápasu tak měl vyřešit už jen jednu tajenku.

S Brodem chybělo Jakubu Zollpriesterovi k prvnímu čistému kontu v zeleno-černém dresu jen 130 vteřin. Dnes už to ale vyšlo! Baník porazil Uherské Hradiště s přehledem 8:0, prodloužil svou vítěznou šňůru na pět zápasů a Jakub Zollpriester ve svém pětačtyřicátém startu za A-tým SHKM vychytal premiérové čisté konto.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní zápas se nám vydařil. Soupeř nám v úvodu nabídl pěti minutovou přesilovku po faulu na Martina Borota, který vypadal velice ošklivě a Martin musel do nemocnice. Martina jsme v přesilovce sice dvěma brankami pomstili, ale bohužel nám nějakou dobu bude chybět. Snad se dá brzy do pořádku a vrátí se za námi. Soupeř nic nevzdal a bojoval až do konce, i když se jim v průběhu zranili snad čtyři hráči a dohrávali zápas jenom v osmi lidech. Nabádal jsem kluky celý zápas, aby hráli naši hru až do konce, a to se projevilo v konečném výsledku. Dali jsme góly po krásných akcích a podařilo se nám konečně také udržet čisté konto. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří si našli cestu na zimák, hlavně pak našemu kotli, který byl dneska opět excelentní a hnal kluky dopředu od první do poslední minuty. Děkujeme!

Fotografie ze zápasu

další články
Předprodej na pátý zápas osmifinále proběhne už dnes od 16 do 18 hodin
A-Tým
19.3.2024

Vstupenky na středeční rozhodující zápas série s Novým Jičínem budou v prodeji už dnes, tedy v úterý 19. března na pokla...
Baník v Novém Jičíně srovnal sérii na 2:2, napínavé a chvílemi vyhrocené osmifinále rozhodne až poslední pátý duel
A-Tým
19.3.2024

Čtvrtý zápas osmifinálové série hostil zimní stadion v novém Jičíně, díky skvělým hodonínským fanouškům to ale vypadalo,...