SHKM Baník Hodonín
I odvetné derby patří hráčům Baníku, Vyrůbalík zapsal první trefu v SHKM
I odvetné derby patří hráčům Baníku, Vyrůbalík zapsal první trefu v SHKM
A-Tým
3.9.2021

Odvetné derby dvou velkých rivalů nabídlo všechno, co správné derby má mít. A je úplně jedno, že šlo „pouze“ o přípravu. Rozhodčí rozdal celkem třiadvacet nižších trestů a muži v pruhovaném museli krotit emoce u obou střídaček. Baník i Lvi ale bavili i tím pravým hokejovým způsobem, dohromady padlo deset branek, a jelikož o šest z nich se postarali domácí borci, mohli se hráči Baníku po závěrečné siréně radovat spolu se svými fanoušky z výhry 6:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 3.9.2021
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
6:4
(2:1, 2:1, 2:2)
BRE
Branky a nahrávky: 14. Peš (Sajdl), 16. Sajdl (Vaškovič, Polesný), 27. Polesný (Sajdl, Peš), 28. Vyrůbalík (Dufek, Venclík), 43. Sedlák, 56. Mikéska (Vyrůbalík, Dufek) - 16. Průdek (Hrbatý), 32. Garčic (Dora), 48. Havelka (Schweitzer), 55. Garčic (Průdek). Rozhodčí: Kohoutek - Chramosta, Schenel. Vyloučení: 12:11. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Střely: 34:34. Diváci: 226. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.
Zollpriester (Luner) - Vyrůbalík, Crlík, Směřička, Polesný, Zlámal, Mikéska, Rýpar, Weber - Konečný, Dufek, Venclík - Vaškovič, Peš, Sajdl - Sedlák, Borot, Tomi - Chalupa. Trenér: Michal Kuba.
Martinčík - Bártek, Papp, Čápek, Chlubna, Dora, Schweitzer, Hrbatý, Průdek, Zháňal, Gabriška, Garčic, Lenkovič, Lokaj, Havelka, Ambrož, Kunc. Trenér: Filip Hrbatý.

Komentář k zápasu




Odvetné přátelské utkání mezi Hodonínem a Břeclaví nabídlo v první třetině střeleckou převahu domácího mužstva, která se ale dlouho na skóre nijak neprojevovala. Na první branku přítomní diváci museli počkat do třinácté minuty, kdy v oslabení otevřel skóre hodonínský Petr Peš. Lvi vyrovnali v přesilovce o tři minuty později, trefil se Roman Průdek, ale svěřenci trenéra Kuby bleskově odpověděli. Vedení na stranu SHKM vrátil po jedenácti vteřinách Jakub Sajdl, který rozhodl o tom, že první dvacetiminutovka skončila výsledkem 2:1.

Hosté po přestávce začali aktivněji, ale góly dávali domácí borci. V končící sedmadvacáté minutě poslal domácí do dvoubrankového náskoku David Polesný a o necelou minutu později navýšil vedení Baníku už na 4:1 svou první trefou v barvách SHKM Martin Vyrůbalík. Gólu se ale ve druhé části po zásluze nakonec dočkali i hosté. Těm se také podařilo skórovat ve vlastním oslabení, postaral se o to ve dvaatřicáté minutě Richard Garčič. Po čtyřiceti minutách tak bylo na hodonínském stadionu skóre 4:2 pro domácí.

Poslední třetina byla hodně rozkouskovaná častými potyčkami a vyloučeními. Hlavní sudí Kohoutek udělil v této části celkem 13! dvouminutových trestů, sedm na domácí a šest na hostující straně. Kromě trestů ale padaly i branky. Na 5:2 pro Baník zvyšoval tři minuty po obrátce Jiří Sedlák. Hosté se tlačili do zakončení, což nakonec vyústilo ve snižující trefu Tomáše Havelky. Šest minut před koncem utkání se při hře čtyři na čtyři dotáhli hosté na rozdíl jedné branky, postaral se o to druhým zásahem v utkání Richard Garčic.

Baník ale drama nepřipustil. V čase 55:09 využil Róbert Mikéska početní výhodu a hodonínští vedli znovu o dvě branky. Na tuto trefu už hosté reagovat nedokázali, a tak i druhé letošní měření sil mezi Hodonínem a Břeclaví končí vítězstvím zeleno-černých barev.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Břeclav je houževnatý soupeř, což ukázala i v dnešním zápase a dobře nás prověřila. Jeden a půl třetiny jsme hráli velmi dobře, takový hokej, kterým bychom se chtěli prezentovat v soutěži. Dali jsme krásné branky. Od poloviny druhé třetiny, od chvíle, kdy Břeclav snížila na 4:2, jsme trošičku odstoupili od toho, co jsme hráli doposud. Soupeři narostla křídla a my měli problémy. Zbytečně jsme se nechali vylučovat a tlak soupeře stoupal. Naštěstí jsme vždycky gólově odskočili a dotáhli zápas do vítězného konce. Musíme se z toho do posledního přípravného zápasu poučit a vyvarovat se toho.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...