SHKM Baník Hodonín
Velmez vyhrál rozhodující semifinále a jde do finále, Baník bude bojovat o bronz
Velmez vyhrál rozhodující semifinále a jde do finále, Baník bude bojovat o bronz
A-Tým
8.3.2020

Cesta za loňskou obhajobou finálové účasti končí kousek pod vrcholem. Hodonínští hokejisté ve třetím rozhodujícím utkání semifinálové série bohužel prohráli na ledě Velkého Meziříčí a do finále proti Boskovicím tak postupují Horáci. Baník ale nedal svou kůži lacino, a i dnes byl favoritovi vyrovnaným soupeřem. Družinu trenéra Prčíka tak od středy čeká premiérová série o bronz, v níž se zeleno-černí utkají na dva vítězné zápasy s nedalekým Uherským Ostrohem.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF3, neděle 8.3.2020
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Střecha T. (Burian V.), 26. Křenek (Strnad), 27. Juda M. (Matov, Paták), 41. Střecha T. (Slabý, Strnad), 59. Juda M. (Burian V.) – 28. Směřička (Dufek, Tomi), 40. Sedlák (Směřička). Rozhodčí: Honza, Kohoutek — Husák, Viskot. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 44:34. Diváci: 615. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2. Stav série: 2:1.
Slavíček (Juda J.) - Ambrož (C), Slaát, Burian V., Vondráček, Vlašín M., Slabý, Báňa - Pejchal, Křenek (A), Strnad, Barák, Sobotka, Paták, Maštera, Střecha T., Juda M., Rozmarín, Matov, Střecha F. Trenér: Karej Vejmelka st.
Zollpriester (Luner) - Směřička (A), Crlík, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Veselský, Filásek, Výmola - Dufek, Peš (C), Tomi - Sedlák, Sajdl (A), Venclík - Chaupa, Račický, Jajcay - Koubek, Vacula. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

V posledním semifinálovém duelu se musel trenér Prčík obejít bez služeb útočníka Michala Kuby, který musel dnešní duel vynechat kvůli čtvrtému osobnímu tretu, který obdržel v pátečním domácím utkání. Mimo hru byl stále také obránce Patrik Lidák. Do brankoviště se opět postavil hrdina druhého utkání s HHK Jakub Zollpriester, záda mu kryl Ondřej Luner.

Po opatrnějším začátku se skóre poprvé měnilo na začátku desáté minuty, kdy se v přesilové hře prosadil domácí lídr Tomáš Střecha a HHK vedlo 1:0. Baník se v závěru první a na začátku druhé třetiny musel bránit v téměř minutovém oslabení o dva hráče, Drtiči ale nelehkou situaci zvládli bez úhony.

Pak ale přišly dva slepené góly domácích, díky kterým se rázem náskok Horáků zvětšil na tři góly. Nejprve se v čase 25:35 trefil David Křenek, o třiatřicet vteřin později přelstil hostující defenzivu Miroslav Juda, posila z prvoligové Jihlavy. Baník ale dva rychlé zásahy domácích nezlomily. Na konci osmadvacáté minuty měli hosté k dispozici přesilovku, kterou po osmnácti vteřinách přetavil v první gól zeleno-černých Dominik Směřička.

V závěru druhé třetiny se početná skupina hodonínských fanoušků mohla radovat podruhé, když se chvíli po návratu z trestné lavice zapsal mezi střelce Jiří Sedlák a Baník byl opět na dostřel a zpátky ve hře.

Jenže Jihomoravanům bohužel nevyšel vstup do poslední dvacetiminutovky. Už po čtyřiatřiceti vteřinách od úvodního buly se podruhé prosadil domácí kanonýr Tomáš Střecha a Horáci opět vedli o dvě branky. Na tento direkt už hodonínští hokejisté nedokázali odpovědět. Domácí si dvoubrankové vedení pohlídali až do závěru, kdy se Baník pokusil o hru bez brankáře.

Risk hostům nevyšel a v čase 58:59 zpečetila výhru a postup Horáků do finále letošního playoff svou druhou brankou v zápase z Jihlavy zapůjčená mladá naděje Dukly Miroslav Juda. Baník tak letos finálovou účast neobhájí, s favoritem a vítězem základní části z Velkého Meziříčí ale Prčíkova parta odehrála skvělou a vyrovnanou partii.

Sezona však Baníku i přes vyřazení nekončí. Už ve středu 11. března startuje zajímavá série o bronz, ve kterém se střetnou dva velcí regionální soupeři – HOKEJ Uherský Ostroh a SHKM Hodonín. Série hraná na dva vítězné zápasy začíná na ostrožském stadionu. Odveta v Hodoníně je na programu v pátek 13. března od 18:00.

Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka st. (Velké Meziříčí):
Celá série byla ohromně vyrovnaná. Myslím si, že rozhodující bylo postavení v tabulce a to, že jme hráli dva zápasy doma, což byla určitě naše výhoda. V prvním zápase jsme uhájili těsné vítězství 2:1, v odvetě jsme prohráli smolně až na nájezdy. Dnes jsme, podle mého, měli větší vůli po vítězství. Za stavu 3:0 se zdálo, že by mohlo být rozhodnuto, ale Hodonín ukázal svou sílu a snížil na rozdíl jednoho gólu. My jsme se ale nerozklepali, dál jsme hráli pečlivě v obraně a nic víc jsme soupeři nepovolili, a nakonec jsme skóre navýšili na konečných 5:2.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Domácí nám dnes v první a na začátku druhé třetiny odskočili na tři góly. Z toho jsme se ale dokázali oklepat a druhou třetinu jsme končili za relativně příznivého stavu 3:2 pro domácí. Rozhodující byla z mého pohledu čtvrtá trefa domácích, která přišla hned ze začátku třetí třetiny. Soupeř měl určitě výhodu v domácím prostředí, ve kterém prohrává jen minimálně a hráči Velmezu jsou na menší rozměr hřiště zvyklí a lépe připravení. Podle mé jsme ale odehráli naprosto vyrovnanou sérii a kluci si zaslouží uznání. Vím, čím jsme si na začátku sezony prošli, a nakonec jsme přesto došli až do semifinále. Hráli jsme s mužstvem, které dlouhé roky patří ke špičce, a i letos se pohybovalo celou sezonu na prvních místech tabulky. Celou sérii proto hodnotím kladně, protože si myslím, že jsme ani v jednom ze semifinálových zápasů nepropadli. Velký dík patří našim skvělým fanouškům, kteří nám i dnes po celý zápas fandili a vytvořili skvělou atmosféru.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...