SHKM Baník Hodonín
Baník padl potřetí v řadě, z Brodu veze bod za prohru na nájezdy
Baník padl potřetí v řadě, z Brodu veze bod za prohru na nájezdy
A-Tým
15.2.2020

V Uherském Brodě se očekával se těžký zápas se soupeřem, který bojuje o postupovou osmičku. A tyto předpovědi se potvrdily. Spartak v zápase třikrát vedl, ale Baník pokaždé dokázal srovnat krok. Šest minut před koncem třetí třetiny se Hodonínští poprvé v zápase ujali vedení, ale domácí v přesilovce vyrovnali a zápas nakonec dospěl až do nájezdové loterie. V ní byli o jednu trefu úspěšnější domácí hráči, kteří tak mohou slavit dvoubodovou výhru 5:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
25. kolo, sobota 15.2.2020
HC SPARTAK Uherský Brod - SHKM Baník Hodonín
UHB
5:4sn
(1:0, 0:1, 3:3 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 16. Vaculín (Hladiš), 44. Vaculín (Budil), 46. Budil (Vaculín), 56. Mojžíš (Šiller), rozh. náj. Kubiš – 31. Jajcay (Sajdl, Venclík), 44. Venclík (Jajcay, Rýpar), 53. Račický (Jajcay), 55. Dufek (Peš). Rozhodčí: Grygera, Honza — Halás, Zapletal. Vyloučení: 12:11, navíc Kužílek J. (UHB) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 50:49. Diváci: 210. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4.
Málek (Stojar) - Uhříček, Kužílek J., Heča, Vaněk, Budil, Mojžíš, Tomek, Kužílek M. - Kubiš, Martinec, Kotek, Bouček, Macharáček, Hladiš, Vaculín (A), Bařinka, Šiller (C), Mikulec, Stiksa. Trenér: Aleš Bachánek.
Zollpriester (Luner) - Směřička (A), Lidák, Prčík ml., Crlík, Rýpar, Veselský, Běhal, Weber - Dufek, Peš (C), Tomi - Jajcay, Sajdl (A), Venclík - Račický, Sedlák, Koubek - Krupica, Filásek. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Do Uherského Brodu neodcestovali s týmem obránce David Polesný a útočníci Michal Kuba s Matějem Chalupou. Naopak návrat do sestavy hlásil po dlouhých téměř čtyřech měsících zadák Jan Prčík mladší.

Baník nevstoupil do utkání dobře a už po třech a půl minutách nabídl domácím dvojnásobnou přesilovku, kterou se ale Spartaku nepodařilo využít. První gól zápasu padl v čase 15:13 a postaral se o něj tradiční domácí střelec Richard Vaculín.

Nejtěsnější vedení domácího týmu nakonec vydrželo až do poloviny utkání. Čtyři vteřiny po začátku jedenatřicáté minuty rozradostnil hostující lavičku Andreas Jajcay, který svou první brankou po návratu do sestavy srovnal na 1:1.

Jestliže první dvě třetiny moc gólové radosti dvěma stovkám přítomných fanoušků nepřinesly, poslední část to dosyta vynahradila. Vstup do závěrečné třetiny vyšel lépe domácím, kteří se zásluhou druhé přesné trefy Richarda Vaculína opět dostali do jednobrankového náskoku. Hosté ale tentokráte přispěchali s bleskovou odpovědí.

Jen třiadvacet vteřin stačilo Michalu Venclíkovi, aby zakončil přesně za Málkova záda a stav tak byl opět nerozhodný 2:2. Když na časomíře svítil čas přesně 46:00 šli domácí už potřetí v dnešním utkání do vedení. Na Zollpriestera tentokrát vyzrál Radim Budil.

Baník ale i potřetí dokázal jednobrankovou ztrátu smazat. V polovině třiapadesáté minuty propálil domácího brankáře v přesilové hře Tomáš Račický, který opět srovnal skóre. Důvod k radosti na hostující střídačce byl o minutu a půl ještě větší, protože necelých šest minut před koncem třetí třetiny poslal Baník poprvé do vedení Aleš Dufek.

Jenže… Tři a půl minuty před třetí sirénou měli domácí početní výhodu, kterou po šesti vteřinách proměnil ve vyrovnávací trefu zkušený zadák Pavel Mojžíš. Napínavý zápas tak za stavu 4:4 dospěl až do prodloužení. A protože nastavená pětiminutovka rozhodnutí nepřinesla, musely vítěze určit až samostatné nájezdy. V nich v šesté sérii rozhodl o tom, že druhý bonusový bod poputuje na konto domácích nejzkušenější hráč na hřišti, 46letý Milan Kubiš.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Uherský Brod):
Nakonec jsme vyhráli v nájezdech, ale myslím si, že jsme mohli vyhrát i v základní hrací době. Na Hodonín jsme se připravili a hráli jsme přesně to, co jsme hrát chtěli. Byli jsme organizovaní a myslím si, že v prvních dvou třetinách jsme byli herně trochu lepší, než soupeř. Kluci to zvládli skvěle a pro nás jsou dnešní dva body zlaté.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Dnes jsme neodehráli dobrý zápas především v obranné fázi. Měli jsme tam ne okénka, ale přímo okna, která soupeře dostávala do šancí. Není možné, abychom si na střídačce řekli, jaké děláme chyby a za pár minut ty samé chyby zopakujeme. Na druhou stranu to kluci nezabalili, i když nám domácí třikrát dali vedoucí gól. Pořád tam byla vidět touha vyhrát a zápas zlomit. Škoda, že jsme to za stavu 3:4 nedotáhli do konce. V závěru nám chyběli někteří klíčoví hráči, kteří museli předčasně ze zápasu odstoupit.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...