SHKM Baník Hodonín
Baník ve speciálních dresech a před nejvyšší návštěvou sezony porazil Uherský Ostroh!
Baník ve speciálních dresech a před nejvyšší návštěvou sezony porazil Uherský Ostroh!
A-Tým
19.1.2020

Černá barva přinesla hokejistům Baníku štěstí! Hodonínští před skvělou návštěvou a fantastickým zeleno-černým publikem porazili nedaleký Uherský Ostroh a po zásluze zapisují další důležité vítězství. Zisk tří bodů se nerodil snadno a Baník musel o prodloužení domácí vítězné série tvrdě bojovat. Drtiči ale po většinu zápasu vedli, Ostroh udržel nerozhodný stav během celého utkání jen necelých sedm minut. Vítěznou branku zaznamenal v čase 52:32 obránce David Polesný.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, neděle 19.1.2020
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
5:4
(2:0, 1:2, 2:2)
UHO
Branky a nahrávky: 5. Dufek (Peš), 11. Peš (Dufek), 22. Sedlák (Chalupa, Račický), 42. Venclík (Polesný, Veselský), 53. Polesný (Venclík) – 26. Zalubil L. (Rauš M., Flora Pe.), 38. Rauš D. (Nevídal, Stránský), 43. Flora Pa. (Stránský, Galuška L.), 51. Rauš M. (Zalubil L., Flora Pa.). Rozhodčí: Honza - Chramosta, Tkáč. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 28:36. Diváci: 612. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Crlík, Polesný, Sedlák, Rýpar, Výmola, Veselský, Filásek - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba (A), Sajdl (A), Venclík - Koubek, Chalupa, Račický - Krupica, Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.
Šurý (Lekeš) - Nevídal, Žabčík, Vaněk, Kučera, Rauš D. (A), Andrýsek - Antonovič (A), Rauš M., Zalubil J., Galuška L., Stránský, Galuška V. (C), Flora Pe., Zalubil L., Flora Pa. Trenér: Ivan Klauda.

Komentář k zápasu

Pro domácí hokejisty a jejich fanoušky to byl nevšední den. Hráči Baníku totiž jen pro dnešní utkání s Ostrohem oblékli speciální černé dresy, které následně poputují do internetové aukce, jejíž výtěžek půjde na podporu mládežnických celků SHKM Hodonín.

Už před zápasem se čekala vysoká návštěva, což se také potvrdilo. Na Zimní stadion Václava Nedomanského dorazilo 612 diváků, což je nejvíc v dosavadním průběhu celé sezony Krajské ligy.

První třetina byla jasně v režii domácího mužstva. I když - první šanci na otevření skóre měli hosté, jenže trestné střílení, které měl Ostroh k dispozici už na konci druhé minuty, zneškodnil Jakub Zollpriester. A tak se trestalo na druhé straně. Domácí poslal do vedení na začátku páté minuty po Pešově přihrávce Aleš Dufek, který se trefil už v sedmém utkání za sebou.

V polovině úvodní třetiny si pak oba hráči role vyměnili a domácí kapitán Petr Peš rozradostnil domácí část obecenstva podruhé. Baník vyhrál první třetinu na střely 14:8 a na góly vedl 2:0. Hned po změně stran navýšil náskok SHKM Jiří Sedlák a Hodonínští vedli nad Uherským Ostrohem už o tři branky.



Hosté ale v šestadvacáté minutě snížili, o úvodní trefu Ostrohu se postaral Lukáš Zalubil. Od poloviny duelu převzali otěže zápasu Ostrožané, kteří se do hry dostali i díky sérii faulů domácích hráčů. Dvě minuty před druhou přestávkou hráli hosté ve dvojnásobné výhodě a David Rauš snížil v přesilovce pěti proti třem na rozdíl jediného gólu. Do kabin se tak ke druhé přestávce šlo za stavu 3:2 pro Hodonín.

Stejně jako vyšel Drtičům nástup do druhé třetiny, vydařil se svěřencům trenéra Prčíka vstup i do poslední dvacetiminutovky. V čase 41:21 vrátil domácímu týmu dvoubrankový náskok Michal Venclík. Hosté ale přispěchali s bleskovou odpovědí. Už o 63 vteřin později snížil na 4:3 Pavel Flora. Baník pak promarnil dvě přesilové hry, ba co víc, pár vteřin po skončení Andrýskova trestu se hostující fanoušci radovali z vyrovnání.

Deset minut před koncem třetí třetiny překonal Zollpriestera Marek Rauš a stav byl 4:4. Baník ale vyrovnání nezlomilo. O dvě minuty později zamířil přesně obránce David Polesný, který k velké radosti většiny přítomných fanoušků vrátil domácímu mužstvu vedení. Závěr zápasu byl však ještě pořádně napínavý.

Na konci osmapadesáté minuty byl za katr poslán domácí obránce Crlík, hosté svou výhodu ještě znásobili odvoláním brankáře a zkusili to v šesti proti čtyřem. Baník v čele s výborně chytajícím Zollpriesterem ale všechny šance Ostrožanů ubránil a po závěrečné siréně mohli Drtiči společně se svými fanoušky slavit zisk cenného skalpu a tří bodů.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
První třetina se nám povedla a vedli jsme po dvaceti minutách o dvě branky. Nebudu říkat, že jsme měli celý zápas pod kontrolou, ale vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, tak ani poté, co soupeř v poslední třetině vyrovnal, jsme nepropadali panice. I za stavu 4:4 jsme věřili, že jsme schopní dát vítěznou branku, což se nám nakonec povedlo. Během dvou třetin jsme měli sedm vyloučených, což je hodně a nesmí se nám to stávat. To soupeři dovolilo, aby se na nás gólově dotáhnul. Závěr jsme si zase trochu zkomplikovali, ale bylo to možná i z přemíry snahy, odvděčit se fanouškům za skvělou atmosféru, kterou nám dnes připravili.

Ivan Klauda (Uherský Ostroh):
Pro domácího fanouška určitě velmi dobrý zápas. Hodonín vedl 2:0, pak jsme srovnali. Pořád se hrálo nahoru – dolů, bylo hodně šancí i gólovek. Byl to, řekl bych, už takový playoff zápas. Bylo tam nasazení, hra do těla, nic tomu nechybělo. My bohužel nesmíme venku dostat pět branek, ale dostali jsme je. Měli jsme plno šancí, které jsme nedokázali proměnit. Neměli jsme na hokejkách klid. Ale od minulého zápasu s Boskovicemi se naše hra o hodně zlepšila, takže z porážky nebudeme dělat žádnou tragédii.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...