SHKM Baník Hodonín
Souboj o šest bodů Baník zvládl a veze z Hané důležité vítězství!
Souboj o šest bodů Baník zvládl a veze z Hané důležité vítězství!
A-Tým
15.1.2020

Na třech zimních stadionech bylo dnes zahájeno jubilejní dvacáté kolo. Největším tahákem dnešního programu byl souboj čtvrtého s šestým týmem tabulky. Hosté z Hodonína měli skvělý vstup do utkání, když už na konci první minuty poslal Baník do vedení Michal Kuba. V závěru první části pak v oslabení tří proti pěti navýšil náskok zeleno-černých Aleš Dufek. Stav 0:2 vydržel až do času 59:47, kdy Jakubu Zollpriesterovi sebral radost z čistého konta Zavřel. Baník i podruhé v sezoně porazil Hanáky fotbalovým výsledkem 2:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
20. kolo, středa 15.1.2020
HK Kroměříž - SHKM Baník Hodonín
HKK
1:2
(0:2, 0:0, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 60. Zavřel (Vaněk) – 1. Kuba (Sajdl), 19. Dufek (Peš, Směřička). Rozhodčí: Karpíšek — Pavel, Piechaczek. Vyloučení: 7:6, navíc Jergl (KRO) OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 41:30. Diváci: 128. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Svoboda (Fajgl) - Andrýsek, Vávra, Nesrsta, Šťastný, Omelka, Jergl, Osina - Kudlička, Bouda, Vaněk, Laciga, Hubík, Zavřel, Murín (C), Jelínek, Světlík. Trenér: Zdeněk Bečka.
Zollpriester (Luner) - Směřička, Tomi, Polesný, Crlík, Rýpar, Sedlák, Výmola - Dufek, Peš, Borot - Kuba, Sajdl, Venclík - Koubek, Chalupa, Račický - Krupica. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Někteří fanoušci ještě nestačili dorazit na svá oblíbená místa a na kroměřížském stadionu se už měnilo skóre. Na konci úvodní minuty dnešního důležitého duelu přihrál Sajdl Michalu Kubovi a hodonínská dvaaosmdesátka poslala hosty do vedení.

V závěru první dvacetiminutovky měli domácí borci ideální možnost na srovnání, když na trestné lavici seděli hodonínští Sedlák a Kuba. Jenže. Místo srovnání připravil domácím hráčům pořádný šok Aleš Dufek, jenž potvrdil svou výtečnou formu a ve dvojnásobném oslabení navýšil vedení Baníku už na dva góly.

Po přestávce domácí tým přidal na obrátkách, všechny akce Hanáků ale končily na pozorné hodonínské defenzivě v čele se skvěle chytajícím Zollpriesterem. Jelikož se ve druhé třetině neujala ani jedna z celkem dvaadvaceti střel obou soupeřů, šlo se i do poslední třetiny na stavu 0:2.

V poslední dvacetiminutovce se hra hodně rozkouskovala častými vyloučeními, gólový stav se ale přesto dál neměnil. S ukazatelem skóre pohnul až třináct vteřin před koncem Patrik Zavřel, jenž vstřelil kontaktní branku a sebral hostům šanci na historicky první shutout. Na víc už ale domácím nezbýval dostatek času a Baník tak na horkém hanáckém ledě zvítězil 2:1.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Bečka (Kroměříž):
Utekl nám začátek utkání. Nejdřív gól v první minutě, u toho druhého gólu, si myslím, že trochu zaváhal golman. Možná jsme trochu zaspali, nebo jme se možná nechali ukolébat tou vítěznou vlnou, na které jsme se teď vezli. V první třetině měli hosté převahu, ale od druhé třetiny si myslím, že jsme byli lepší. Tlačili jsme, ale bohužel jsme nebyli schopní vstřelit branku. Ten gól na 1:2 už v podstatě nic neřešil. Lepší výsledek nás dnes stála lepší produktivita.

Jan Prčík st. (Hodonín):
V první třetině soupeř ustupoval, což nám vyhovovalo. Od druhé třetiny nás dobře napadali a my jsme měli problém se dostat ze třetiny. Udělali jsme nějaké chyby, ale celý zápas nás skvěle držel Kuba Zollpriester, který zachytal výborně. Není náhodou, že je Kroměříž čtvrtá v tabulce, domácí hráli velmi dobrý hokej. Škoda, že jsme v závěru nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, mohl být ten závěr o něco klidnější. To je ale snad jediná malá výtka, jinak musím všechny kluky za dnešní zápas jenom pochválit. Věřím, že dnešní výsledek pomůže nalákat fanoušky na neděli na Ostroh a že nám připraví opět skvělou atmosféru.

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...