SHKM Baník Hodonín
Baník nadělil svým fanouškům pod stromeček tříbodovou výhru nad Březinou!
Baník nadělil svým fanouškům pod stromeček tříbodovou výhru nad Březinou!
A-Tým
22.12.2019

Vítězná tečka za rokem 2019 vyšla. Baník si k poslednímu letošním duelu pozval hokejisty z Březiny, s nimiž v krátké historii vzájemných zápasů ztratil pouze jeden bod. Tuto příznivou bilanci zeleno-černí potvrdili a před svými věrnými a spokojenými fanoušky porazili Sokol přesvědčivě 8:4. Aleš Dufek zaznamenal dva góly a čtyři asistence, Petr Peš jako první hráč v historii SHKM dosáhl na hranici sta kanadských bodů. Hodonínští hokejisté díky dnešní výhře poskočili v tabulce o tři příčky a Vánoce stráví na šestém místě.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, neděle 22.12.2019
SHKM Baník Hodonín - TJ Sokol Březina
HOM
8:4
(3:0, 3:2, 2:2)
BZN
Branky a nahrávky: 7. Tomi (Směřička, Dufek), 9. Dufek, 11. Směřička (Chalupa), 23. Sedlák (Račický), 29. Peš (Tomi, Dufek), 37. Peš (Dufek, Venclík), 51. Sedlák (Peš, Dufek), 60. Dufek (Peš) – 26. Kousalík M. (Nevřela, Kozel), 34. Cívka (Beneš, Sedláček), 51. Hroudný (Švejda), 53. Cívka (Beneš, Dupljaku). Rozhodčí: Slavka — Bačák, Kučera. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Střely: 37:32. Diváci: 421. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:4, 8:4.
Zollpriester (Luner) – Směřička, Crlík, Polesný, Veselský, Rýpar, Sedlák, Zapletal, Filásek – Dufek, Peš (C), Tomi – Kuba (A), Sajdl (A), Venclík – Koubek, Chalupa, Račický. Trenér: Jan Prčík st.
Hynšt (12. Jakubčík) – Švejda, Cívka, Sedláček, Pokorný, Štěrba – Kousalík M., Beutl, Jarolím, Nevřela, Hroudný, Dupljaku, Kozel (C), Beneš. Trenér: Adam Kozel.

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili do letošní derniéry se čtyřmi obrannými páry a třemi kompletními útočnými formacemi. Do brankoviště se po jednozápasové pauze postavil opět Jakub Zollpriester.

Baník musel v úvodu střetnutí rychle zapnout na vyšší level, protože už v polovině třetí minuty měli hosté výhodu téměř minutu dlouhé početní převahy o dva hráče. Hodonínští ale tlak i šance soupeře přežili bez úhony. V šesté minutě se první početní výhoda naskytla také Baníku a domácí s touto příležitostí naložili nejlépe, jak mohli.

V polovině Nevřelova trestu po ose Dufek, Smeřička zakončoval Jakub Tomi a Baník šel do vedení. Na konci osmé minuty šli domácí opět do čtyř, to ale vůbec nevadilo Aleši Dufkovi, který ve vlastním oslabení zakončil individuální akci druhou přesnou trefou SHKM.

Na konci jedenácté minuty navázal na minulé domácí třígólové představení nejproduktivnější zadák Baníku Dominik Směřička, který po Chalupově přihrávce zvyšoval už na 3:0 pro domácí a vyhnal Hynšta na střídačku. Jeho místo v hostujícím brankovišti zaujal Jakubčík. Vedením domácích o tři branky první dvacetiminutovka skončila.

Zkraje druhé části šli hosté do čtyř a Baník i druhou přesilovku dokázal využít. O čtvrtou branku domácích hokejistů se postaral Jiří Sedlák. Hosté se poprvé z přesného zásahu mohli radovat až v šestadvacáté minutě. První přesný zásah Březiny obstaral Marek Kousalík. Náskok čtyř gólů vrátil Hodonínským minutu před polovinou zápasu kapitán SHKM Petr Peš, ve čtyřiatřicáté minutě se radovala pro změnu hostující střídačka. Na 2:5 z hostujícího pohledu snížil Dominik Cívka.

Poslední slovo ve druhé části ale měli domácí. V čase 36:22 vstřelil šestou branku Baníku a svou druhou v dnešním utkání Petr Peš. Pro nejzkušenějšího hráče Baníku to byl jubilejní stý bod v dresu SHKM. Po čtyřiceti minutách tak byl na hodonínském stadionu stav 6:2 pro zeleno-černé.

V poslední části se skóre dlouho neměnilo. Až na začátku jedenapadesáté minuty prostřelil Jiří Sedlák hostujícího brankáře, a i on zaznamenal druhou dnešní trefu. Ještě v téže minutě se ale urodilo i na druhé straně hřiště. Jen 27 vteřin po sedmém gólu domácích se mezi střelce zapsal také hostující Daniel Hroudný. Na začátku třiapadesát minuty snížili hosté na 7:4, když podruhé do černého pálil Dominik Cívka, víc už ale Baník hostům nedovolil.

Hosté v samotném závěru hráli přesilovku, kterou ještě umocnili odvoláním golmana. Ve hře čtyř proti šesti zakončil dnešní zápas stylově Aleš Dufek, kterému se povedlo trefit opuštěnou hostující klec. Domácí forvard korunoval dnešní skvělý výkon druhou brankou ve vlastním oslabení. K těmto zásahům přidal dvaadvacetiletý hodonínský odchovanec ještě čtyři asistence a celkem se tak podílel na šesti z osmi domácích přesných zásahů.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
V první třetině jsme měli pět vyloučených, což by se nám nemělo stávat. Odehráli jsme skoro polovinu první části ve čtyřech, ale paradoxně jsme dali v přesilovce i v oslabení góly my, což nás nakoplo a první třetinu jsme vyhráli 3:0. Soupeř, i když je v tabulce poslední, tak byl houževnatý a snažil se až do samotného konce. Od druhé třetiny jsme trochu polevili, ale pořád jsme si udržovali bezpečný odstup o tři až čtyři góly. Doufám, že jsme fanoušky posledním zápasem v roce potěšili a přeju si, abychom se po Vánocích ještě zlepšovali. Přejeme všichni fanouškům krásné Vánoce a těšíme se po v novém roce opět na stadionu!

Štefan Birdáš (Březina):
Utekl nám začátek zápasu. Bohužel máme stále trable se sestavou, kdy nám pořád chybí dva – tři klíčový hráči sestavy. Domácí ukázali svou kvalitu.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...