SHKM Baník Hodonín
Sváteční zápas přinesl důležité tři body, Jakub Sajdl se opět blýskl hattrickem
Sváteční zápas přinesl důležité tři body, Jakub Sajdl se opět blýskl hattrickem
A-Tým
17.11.2019

Hodonínští hokejisté zvládli těžký a důležitý zápas s Blanskem. Zeleno-černí v utkání ani jednou neprohrávali a pevně si kráčeli k vysněnému tříbodovému zisku. Na vysokém vítězství Baníku se hattrickem a celkem čtyřmi kanadskými body podílel útočník Jakub Sajdl, Petr Peš přidal dva přesné zásahy. Nová útočná posila Tomáš Račický zapsal při svém debutu bod za asistenci. Baník tímto vítězstvím předskočil svého dnešního soupeře a dostal na jedenácté místo tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
11. kolo, neděle 17.11.2019
SHKM Baník Hodonín - Dynamiters Blansko HK
HOM
7:2
(1:0, 2:1 4:1)
BLA
Branky a nahrávky: 10. Kuba (Sajdl), 21. Peš (Dufek, Tomi), 25. Sajdl (Račický, Rýpar), 41. Sajdl (TS), 54. Sajdl (Rýpar, Kuba), 58. Tomi (Dufek, Směřička), 60. Peš (Dufek) – 40. Kuběna (Berka, Hanzlík), 50. Vítek (Němec). Rozhodčí: Čech – Kociňák, Šmíd. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 33:25. Diváci: 303. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2.
Zollpriester (Kotvan) - Směřička, Veselský, Rýpar, Crlík, Rákoczy, Weber, Běhal - Dufek, Peš (C), Tomi - Kuba, Sajdl (A), Račický - Kotásek, Sedlák, Chalupa - Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.
Šenk (Vlach) – Pilát, Antoňů M. (C), Verner, Němec, Hanzlík, Sedláček – Antal (A), Kuběna, Vítek (A), Berka, Šmahel, Grünwald H., Drenčko, Jakubec. Trenér: Jiří Vítek.

Komentář k zápasu

Zápas s Blanskem byl premiérovým pro další dva hodonínské odchovance. Oba ale mají jinou historii. Osmnáctiletý obránce Antonín Běhal je členem juniorky SHKM a stal se tak již pátým hráčem juniorského týmu, který se letos připojil v A-mužstvu a dostal šanci poprvé okusit mužský hokej. Čtyřiadvacetiletý útočník Tomáš Račický se do mateřského oddílu vrátil po dlouhých deseti letech, během kterých prošel spoustou klubů. Urostlý forvard přichází do SHKM na hostování s tím, že má vyřízeny střídavé starty do týmu Masarykovy Univerzity.

Baník nastoupil do utkání s Zollpriesterem v brance, domácí golman v první třetině pochytal všech osm střeleckých pokusů hostujících střelců. V desáté minutě se Michalu Kubovi podařilo konečně utnout svůj dlouhý gólový půst, svým prvním zásahem v sezoně poslal Baník do vedení a po dvaceti minutách tak domácí Baník vedl 1:0.

Svěřenci kouče Prčíka vstoupili do druhé třetiny parádně a už po čtyřiadvaceti vteřinách navýšili své vedení na dva góly. O druhý zásah zeleno-černých barev se postaral kapitán Petr Peš. O další čtyři minuty později se domácí prosadili potřetí. Šenka po Račického přihrávce překonal Jakub Sajdl a čerstvá posila si v debutovém duelu připsala první bod v barvách SHKM.

V poslední minutě druhého dějství se první trefy dočkali i hosté. Na 1:3 z pohledu Blanska snížil Ivo Kuběna, který tak určil průběžný stav po dvou třetinách. Hned v první minutě poslední části hostující Antoňů fauloval ujíždějícího Sajdla a hlavní sudí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel sám Jakub Sajdl a nedal Šenkovi žádnou šanci.

Baník vedl v končící jedenačtyřicáté minutě 4:1 a vypadalo to, že si v pohodě kráčí k důležitému vítězství. Jenže v čase 49:48 snížil nestárnoucí Jiří Vítek na 4:2 a o chvíli později se hosté radovali ze třetí trefy, která ale nebyla uznána. Když pak na začátku čtyřiapadesáté minuty dokonal svůj hattrick a vrátil hodonínským barvám tříbrankový náskok Jakub Sajdl, bylo o dnešním vítězi de-facto rozhodnuto.

V závěru Baník kontroloval hru a přidal ještě dvě branky. Nejprve se ve hře čtyř proti čtyřem trefil Jakub Tomi a konečnou podobu dal výsledku sedmou přesnou ránou do blanenské sítě Petr Peš. Baník konečně prolomil střeleckou smůlu a v den třicátého výročí Sametové revoluce porazil na svém kluzišti Blansko jasně 7:2.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Myslím si, že klíčovým momentem zápasu byl neuznaný gól soupeře na 4:3, protože kdyby ten gól platil, tak bychom to měli o poznání složitější. Díky tomu, že gól správně neplatil, jsme se uklidnili a ten závěr jsme v pohodě dohráli. Soupeř pak vrhl všechny síly do útoku, díky čemuž se objevovala v jeho defenzivě okénka, která jsme dokázali gólově potrestat. Už jsme takový zápas potřebovali. Doufám, že to nebyla jen nějaká vlaštovka, ale že na to navážeme a budeme se dál zlepšovat. Mladí kluci z juniorky odehráli dobrý zápas, odehráli toho dost a poprali se s tím. Tomáš Račický, na to, že k nám přišel až na dnešní zápas, si myslím, že dobře zapadl a bude určitě platným členem kádru.

Jiří Vítek (Blansko):
Věděli jsme, že nás tady nečeká nic jednoduchého. Že to ale dopadne takovým způsobem, to jsem nečekal ani v tom nejhorším snu. Za stavu 4:2 jsme dali gól na 4:3, který nám ale nebyl po právu uznán, tak pak už nás to položilo. Ale je pravda, že jsme si tady dnes nezasloužili nic uhrát. Domácí byli jasně lepší. Přijeli jsme sem nekoncentrovaní a dobrý výkon z poslední třetiny je prostě málo. My můžeme být rádi, že jsme po první třetině prohrávali jen 1:0. O přestávce si něco řekneme, ale hned dostaneme gól. To samé pak ve třetí části. Tohle je prostě o špatné koncentraci. Překvapuje mne to, kde až jsou domácí v tabulce, protože hráli velmi dobrý hokej.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...