SHKM Baník Hodonín
Minerva potvrdila roli favorita, oslabený Baník neměl na ledě druhých Boskovic šanci
Minerva potvrdila roli favorita, oslabený Baník neměl na ledě druhých Boskovic šanci
A-Tým
14.11.2019

Papírové předpoklady se bohužel pro hodonínské hokejisty vyplnily do puntíku. Baník přijel do Boskovic s pouze třinácti hráči do pole, a proti zkušenému a v téměř plné síle hrajícímu soupeři neměli Jihomoravané velké šance na úspěch. Minerva potvrdila, proč jí patří druhé místo tabulky a zeleno-černým nasázela osm gólů. Branky Baníku vstřelili Petr Peš, jenž se prosadil dvakrát, a Aleš Dufek, pro něhož to byla premiérová trefa v barvách SHKM.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, čtvrtek 14.11.2019
SKMB Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOS
8:3
(4:1, 2:0, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 2. Hasoň (Benýšek, Šebek), 12. Benýšek (Šebek, Němec), 15. Klaus (Sekanina), 18. Sekanina (Brabec, Pelikán), 27. Pelikán (Klaus), 38. Stehlík (Hnilička), 41. Skácel (Stehlík), 56. Stehlík (Štancl) – 15. Peš (Dufek), 54. Dufek (Směřička), 59. Peš (Chalupa, Dufek). Rozhodčí: Honza – Paulík, Tichý. Vyloučení: 11:9. Využití: 3:1. V oslabení: 2:1. Střely: 31:28. Diváci: 122. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3.
Chvátal (Huzlík) – Němec, Dufek (A), Štancl, Strýček (C), Krejčiřík, Studený, Brabec – Stehlík, Bednář, Sekanina, Hnilička, Šebek, Sokolík, Benýšek, Pelikán, Skácel (A), Klaus, Hasoň. Trenér: Tomáš Karný.
Kotvan (27. Zollpriester) - Směřička, Weber, Rýpar, Veselský, Walla - Dufek, Peš (C), Chalupa - Kuba (A), Sajdl (A), Novotný - Zapletal, Kotásek. Trenér: Jak Prčík st.

Komentář k zápasu

Baník nastoupil do utkání v hodně okleštěné sestavě. Do Boskovic přivezli hosté jen pět obránců a osm útočníků. Své premiéry v dospělém hokeji si dnes odbyli další dva junioři – šestnáctiletý obránce Filip Walla a o dva roky starší útočník Kryštof Kotásek.

Domácí favorit se prosadil v podstatě z první vážnější šance, už ve druhé minutě otevřel skóre Jan Hasoň. Baník měl vzápětí možnost přesilové hry, v ní se ale vyrovnání hosté nedočkali. Na začátku jedenácté minuty šel za katr hodonínský Zapletal a Boskovice trestaly. V přesilovce překonal Kotvana po ose Němec – Šebek zakončující Karel Benýšek.

Čtrnáctá minuta přinesla další trest na straně hostů, na trestnou lavici putoval Veselský. V oslabení ale překvapila domácí hráče dvojice Aleš Dufek – Petr Peš a druhý jmenovaný v oslabení snížil na 2:1. Jenže Boskovice se v nabídnuté početní výhodě přeci jen prosadily a po trefě Radka Klause si vzaly zpět svůj dvoubrankový náskok.

Povedenou první třetinu z pohledu domácích zakončil v čase 17:13 Čestmír Sekanina, který Minervě zajistil do druhé části už tříbrankové vedení. Po změně stran domácí přečkali dvouminutové oslabení po faulu Benýška a v sedmadvacáté minutě přidal domácí favorit pátý přesný zásah. Postaral se o něj po Klausově přihrávce Aleš Pelikán.

Po této brance přenechal své místo v brankovišti Baníku Kotvan svému kolegovi Zollpriesterovi. Náhradník v hostujíc brance udržel čisté konto necelých jedenáct minut. V pohodě hrající Boskovice v závěru druhé části potvrdily svou výbornou střeleckou formu, když ve vlastním oslabení pošesté skóroval Ondřej Stehlík.

Do poslední části šli domácí v oslabení, přesto se dočkali sedmého přesného zásahu. O něj se zasloužil po Stehlíkově přihrávce Roman Skácel. V devětačtyřicáté minutě se kluziště na okamžik proměnilo na boxerský ring, sudí Honza vše vyřešil tím, že na každé straně poslal na trestnou po dvou hráčích.

Šest minut před koncem třetí třetiny se Baník dočkal druhého gólu, svou premiérovou trefou v zeleno-černém snížil na 7:2 Aleš Dufek, ale domácí prakticky vzápětí potřetí v zápase využili přesilovku a po střele Ondřeje Stehlíka vedla Minerva 8:2. Baník v samotném závěru dostal šanci na korigování, když mu domácí nabídli dvouminutovou přesilovku o dva muže.

Tu po čtyřiačtyřiceti vteřinách přetavil ve třetí hodonínský gól Petr Peš, který tak dal výsledku konečnou podobu. Baník se z Boskovic vrací bez bodů a prohrál potřetí v řadě. Šanci na další body budou mít zeleno-černí už v neděli 17. listopadu, kdy na svém stadionu hostí Blansko.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Do Boskovic jsme jeli s tím, že budeme chtít hlavně bránit. Dostali jsme brzký gól, který nás snad ale ani tak moc nerozhodil. V první třetině jsme ale soupeři nabídli dvě přesilovky, které obě dokázal potrestat a po první třetině bylo za stavu 4:1 prakticky rozhodnuto. Je to škoda, zase jsme pohořeli na proměňování šancí. Ve druhé třetině jsme měli dvě gólovky, nedali jsme a z protiútoku jsme dostali pátý gól. Pořád nás sráží to, že se na góly hrozně moc nadřeme. Přijeli jsme se třemi kluky z juniorky, pro dva z nich to byl navíc úplně první start za muže, takže bych je chtěl pochválit. Domácí ale ukázali svou zkušenost a kvalitu a zaslouženě zvítězili. Doufám, že se do neděle dáme nějak do kupy, protože nás zase trápí nemoci a zranění.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...