SHKM Baník Hodonín
Hodonínští bojovníci smazali dvoubrankové manko a z Vyškova vezou všechny body!
Hodonínští bojovníci smazali dvoubrankové manko a z Vyškova vezou všechny body!
A-Tým
12.10.2019

Dvanáctka statečných Baníků dnes nastoupila na vyškovském stadionu proti domácí Březině, která disponovala čtyřmi kompletními formacemi, s velmi těžkým úkolem, jenž se ale hodonínským hokejistům podařilo na sto procent splnit. Drtiče nezaskočila ani brzká dvoubranková ztráta a díky trefám Peše, Veselského a hattricku ve velké střelecké formě hrajícího Jakuba Sajdla, vezou zeleno-černí domů vítězství 5:2 a zapisují tři cenné body do tabulky. Gólovou asistencí se ve svém prvním utkání v A-týmu SHKM uvedla čerstvá posila útočník Martin Borot.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, sobota 12.10.2019
TJ Sokol Březina - SHKM Baník Hodonín
BZN
2:5
(2:1, 0:1, 0:3)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Beneš (Václavík, Boček J.), 15. Václavík (Hroudný) – 15. Sajdl (Chalupa, Rýpar), 30. Sajdl (Chalupa, Veselský), 47. Veselský (Lidák, Borot), 51. Sajdl (Tomi, Peš), 60. Peš (Chalupa). Rozhodčí: Šiška – Šico, Wesley. Vyloučení: 12:9, navíc Václavík (BZN) 5+OK, . Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely: 30:32. Diváci: 130. Průběh utkání: 2:0, 2:5.
Jakubčík (Hynšt) – Beutl, Švejda, Cívka, Branžovský, Vlček, Pokorný, Křípal, Štěrba – Dupljaku, Dvořák, Byrtus, Boček J. (A), Václavík, Jarolím, Hroudný, Kousalík, Boček M., Malíř, Kozel (C), Beneš. Trenér: Radko Křivinka.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička (A), Veselský, Rýpar, Prčík ml. – Lidák, Sajdl (A), Borot – Tomi, Peš (C), Výmola – Chalupa, Vacula. Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Ke třetímu utkání krajské ligy zajížděli Drtiči na led Březiny. Stejně jako v minulém venkovním zápase ve Velké Bíteši, i tentokrát odcestovali Drtiči na led soupeře pouze se dvanácti hráčích do pole. Březina díky trefě Filipa Beneše šla ve čtvrté minutě do vedení. V čase 14:03 Jiří Václavík poslal druhý puk do sítě Hodonína. Nicméně o dvacet vteřin později dokázal snížit Jakub Sajdl a do šaten se šlo za stavu 2:1 pro domácí.

V prostřední dvacetiminutovce se podařilo hodonínským hokejistům vyrovnat. Ve třicáté minutě už to bylo 2:2 a byl to opět Jakub Sajdl, kdo dokázal překonat brankáře Březiny. Drtiči ani ve třetí třetině nepolevili a zásluhou jim byl další gól. Tentokrát se trefil Ondřej Veselský. Na gól mu přihrával Martin Borot, jeden z osmi útočníků, který si odbyl v dresu A-týmu SHKM premiéru a má do Hodonína vyřízené střídavé starty z přerovské juniorky.

V polovině třetí třetiny hodonínští hokejisté odskočili Březině o další branku. Na konci akce Drtičů byl, dnes už potřetí, Jakub Sajdl, který i ve druhém venkovním zápase dosáhl hattricku. Vítězství hodonínského celku stvrdil pátou trefou Petr Peš, a tak Drtiči vezou zpět do Hodonína všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Březina):
Měli jsme gólově celkem povedený vstup do utkání a rychle jsme se dostali do vedení 2:0. Soupeř v té době nehrál téměř vůbec nic. Pak ale vstřelili hosté kontaktní branku a jako by je to polilo živou vodou. Hodonín se dostal na koně a my jsme úplně vypadli ze hry. Soupeř hrál to, co potřeboval, postupně nás chvílemi přehrával. V závěru jsme se nevyvarovali zbytečných faulů a hosté si pak už hru zkušeně pohlídali a myslím si, že zaslouženě zvítězili.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát hlavně pečlivě a pozorně vzadu. Bohužel jsme tam zase udělali nějaké chyby, které soupeř potrestal, ale v tak malém počtu, v jakém jsme i dnes hráli, prostě nejde hrát bez chyb. Po první třetině jsme sice prohrávali 2:1, ale myslím si, že to skóre úplně neodpovídalo tomu, co se dělo na hřišti. O přestávce jsme si říkali, že musíme hrát trpělivě, protože do šancí jsme se dostávali. Kluci tuto taktiku dodrželi a podařilo se nám nejprve vyrovnat a v poslední třetině pak i otočit výsledek na naši stranu. První zápas za nás odehrál Martin Borot, který odvedl velmi dobrý výkon. Teď potřebujeme hlavně doléčit zraněné, abychom hráli aspoň na tři pětky.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...