SHKM Baník Hodonín
Baník vyrovnal v poslední vteřině, v prodloužení pak Drtiči fantastický obrat dokonali!
Baník vyrovnal v poslední vteřině, v prodloužení pak Drtiči fantastický obrat dokonali!
A-Tým
28.9.2019

Stejně jako v minulém utkání s Uherským Hradištěm zaspali hodonínští hokejisté první třetinu. Torzo hodonínského celku odcestovalo do Velké Bíteše jen se dvanácti hráči do pole, a i když po první části prohrávali zeleno-černí 3:1, nesložili Jihomoravané zbraně a ze zápasu nakonec bylo pořádné drama. Baník se v poslední části dvakrát dotáhl na rozdíl jedné branky a když už to vypadalo, že i ze druhého utkání odejdou hráči SHKM bez bodu, vstřelil vteřinu před koncem vyrovnávací branku Jakub Sajdl. Devětadvacetiletý forvard ale neměl dost a v prodloužení svým třetím dnešním gólem rozhodl o cenném vítězství a dvou bodech pro Jihomoravany.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
2. kolo, sobota 28.9.2019
HC Spartak Velká Bíteš - SHKM Baník Hodonín
VBI
4:5p
(3:1, 0:0, 1:3 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Biolek (Florek), 6. Grmela (Šidák A.), 9. Grmela (Šidák M.), 49. Bednář (Štěpánek) – 8. Tomi (Sajdl, Crlík), 41. Sajdl (Peš, Tomi), 50. Rýpar (Prčík ml.), 60. Sajdl, 62. Sajdl (Crlík). Rozhodčí: Coufal – Viskot, Tichý. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 33:36. Diváci: 39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.
Alexa (Chadim) – Vojáček, Grman, Novák (A), Rosendorf (A), Šidák A., Trnka, Konečný – Grmela, Novák, Biolek, Florek, Šidák M. (C), Štěpánek, Bednář, Pospíšil. Trenér: Zdeněk Pirochta.
Zollpriester (Luner) – Rýpar, Crlík, Lidák, Veselský, Prčík ml. – Tomi, Sajdl (A), Chalupa, Sedlák, Peš (C), Novotný, Venclík (A). Trenér: Jan Prčík st.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté v okleštěné sestavě nenastoupili do zápasu nejlépe. Hned z kraje zápasu měli možnost přesilové hry, navzdory tomu inkasovali a Martin Biolek poslal Velkou Bíteš do vedení. O chvíli později si Baník vyzkoušel také hru v oslabení. I tentokrát padl gól, ale opět do sítě Hodonína. Autorem přesilovkové branky Velké Bíteše byl Jan Grmela.

Drtiči stihli na dvoubrankový náskok soupeře zareagovat. V čase 7:46 se prosadil Jakub Tomi a vstřelil kontaktní branku Hodonína. Jednogólový rozdíl vydržel necelou minutu. Střelec úvodní branky duelu, Jan Grmela, se postaral o další gól, čímž vrátil svému týmu zpět vedení o dvě branky. Stav 3:1 pro domácí vydržel až do konce třetiny.

V druhé části zápasu se skóre neměnilo, ačkoliv si oba týmy zahrály po dvou přesilovkách. Další góly přišly až ve třetí třetině. Na tabuli svítil čas 40:55, když Jakub Sajdl poprvé skóroval a opět vrátil svůj tým do hry.

Spartak ale dokázal, že je houževnatý soupeř a ve 49. minutě potrestal Pešovo vyloučení. Roman Bednář upravil skóre na 4:2 z pohledu Bíteše a s hodonínskými hokejisty to nevypadalo vůbec dobře. Ti ale nesložili zbraně a vzápětí snížil Kamil Rýpar na 4:3.

Ačkoliv od prvního gólu nepustila Velká Bíteš Drtiče do vedení, hodonínští hráči dokázali v poslední minutě vyrovnat. A co víc, bylo to v čase 59:59, kdy dostal Jakub Sajdl puk za brankovou čáru! Baník nakonec dokázal svůj obrat dokonat v prodloužení. Ve druhé minutě nastaveného času se rozhodlo o vítězi. Střelcem vítězné branky nebyl nikdo jiný, než Jakub Sajdl, který si navíc připsal hattrick!

Ohlasy trenérů

Zdeněk Pirochta (Velká Bíteš):
Myslím si, že v první třetině jsme byli lepší. Soupeř se nemohl dostat do hry. Ve druhé třetině se Hodonín dostal na koně. Byl lepší a měl i šance, ale nedokázal je proměnit. V poslední třetině se zápas zdramatizoval. Vedli jsme sice 4:2, ale soupeř lepším bruslením a bojovností dokázal v poslední vteřině vyrovnat. I když já osobně si myslím, že ten gól padl až po siréně. Ale s tím nic neudělám a neovlivníme to. V prodloužení pak hosté rozhodli. Byl to ale dobrý zápas.

Jan Prčík st. (Hodonín):
Zase jsme prohráli první třetinu, ale nemyslím si, že bychom dnes dělali takové chyby, jako před týdnem. Prostě tam byly nešťastné střely, které se všelijak poodrážely, až skončily za Kubou v bráně. Dvakrát se nám stalo, že jsme si při blokování střely smolně srazili kotouč do branky. Ale to se prostě stane a já za to klukům nemůžu nic vyčíst, protože jen dělali to, co mají. Ve druhé třetině jsme zvedli, ale skóre se nezměnilo. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že tam necháme všechno a že se pokusíme zápas otočit. Trochu nás zbrzdil čtvrtý inkasovaný gól, ale kluci to nevzdali, bojovali do samotného konce. V závěru jsme měli štěstí, ale jednou jej máme my, jednou zase soupeř. Kluci i v tom malém počtu bojovali a ty dva body a tohle vítězství jsou pro ně obrovská odměna, protože si za tím šli celý zápas, i když jsme většinu duelu prohrávali.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...