SHKM Baník Hodonín
První finále rozhodl Velmez pět minut před koncem gólem z přesilovky
První finále rozhodl Velmez pět minut před koncem gólem z přesilovky
A-Tým
20.3.2019

Na první finálové utkání bylo na meziříčském stadionu zvědavo bezmála pět stovek fanoušků. Ti, podle očekávání, sledovali napínavou a vyrovnanou bitvu. Drtiči se v první třetině ujali vedení gólem Peše, ale Horáci do přestávky dvěma slepenými zásahy skóre otočili. Po přestávce se Baníku podařilo také dvakrát během necelých dvou minut překonat domácího brankáře a zeleno-černí opět vedli. Do konce druhé části ale HHK dokázalo opět srovnat. V polovině poslední třetiny domácí využili přesilovku, a jak se následně ukázalo, byla trefa nejproduktivnějšího hráče playoff Tomáše Střechy nakonec vítěznou. V závěru domácí pečetili své vítězství gólem do prázdné brány SHKM.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN1, středa 20.3.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
5:3
(2:1, 1:2, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Bula (Sobotka, Pejchal), 15. Maštera (Burian, Ambrož), 35. Sobotka (Šerý, Pejchal), 55. Střecha T. (Matov, Slabý), 60. Křenek (Střecha T.) – 5. Peš (Janás), 22. Sajdl (Kučera, Lidák), 24. Janás (Veselský, Polesný). Rozhodčí: Honza, Kohoutek – Czubaj, Procházka. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely: 32:30. Diváci: 493. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3. Stav série: 1:0.
Šoustal (Juda) - Slabý, Vlašín P., Šerý (A), Kochánek, Burian (C), Ambrož, Šimka, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střecha T., Pejchal, Bula, Sobotka, Peschout, Střecha F., Maštera, Roupec, Vlašín M., Strnad. Trenér: Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Lidák, Rýpar, Crlík, Sedlák - Tomi, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl (A), Kučera (C) - Černohous, Polák, Venclík - Vacula, Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

První finálový duel je minulostí. V něm Drtiči zajížděli na led Velkého Meziříčí, které na domácí půdě během celé sezony neprohrálo. Bohužel pro Hodonín, Velmez v tomto trendu pokračoval i v dnešním zápase. Drtiči ale vstoupili do utkání lépe. V páté minutě se prosadil Petr Peš a vnukl svému týmu naději na dobrý výsledek. Soupeř ale dvěma rychlými góly otočil skóre zápasu. Nejprve vyrovnal Jan Bula který vsítil gól těsně po skončení dlouhé dvojnásobné přesilové hry. Za 43 vteřin už to bylo zásluhou Vojtěcha Maštery 2:1 pro Velké Meziříčí.

Houževnatě vlétli hodonínští hokejisté i do druhé periody. Z kraje třetiny využil početní výhodu Jakub Sajdl, o necelé dvě minuty se trefil do domácí klece David Janás, taktéž v přesilové hře, a Drtiči si vzali zpátky své vedení. Druhá část prostřední dvacetiminutovky ale gólově vyzněla lépe opět pro domácí mužstvo. Lukáš Sobotka se postaral o vyrovnání a do šaten se šlo za stavu 3:3.

Rozhodující třetina bohužel Hodonínu nevyšla podle jeho představ. Nerozhodný stav vydržel do času 54:02, kdy domácí dobře sehráli přesilovou hru, kterou zakončil za Kotvanova záda Tomáš Střecha. V závěru základní hrací doby se rozhodl hodonínský tým pro hru bez brankáře, která ovšem Drtičům vyrovnání nepřinesla. Naopak David Křenek se trefil do prázdné brány a rozhodl o vítězi zápasu. Série se tak přesouvá do Hodonína, kde Velké Meziříčí nastoupí s výhodou prvního bodu.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Byl to vyrovnaný zápas, který byl trochu poznamenán některými spornými výroky sudích. Ale to jsou věci, které neovlivníme. Musíme se soustředit hlavně na sebe a na další utkání. Všichni se moc těšíme na domácí stadion a na atmosféru. Věřím, že fanoušci si toto utkání nenechají ujít, přijdou ve velkém počtu a vytvoří opět skvělou kulisu.

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Předpokládal jsem, že utkání bude vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti, což se také potvrdilo. Do utkání jsme nevstoupili podle našich představ, bylo tam z naší strany moc ostychu a nervozity. V poslední třetině rozhodl jediný gól. Sestavu jsme zredukovali a chtěli hubené vítězství ubránit, což se povedlo, kluci hráli obětavě, nechali tam vše a závěr jsme dobře zvládli a do prázdné branky jsme potvrdili dnešní důležité vítězství. Máme za s sebou první krok a v pátek v Hodoníně budeme chtít opět uspět a uděláme vše pro to, abychom přivezli vítězství.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...