SHKM Baník Hodonín
Úvodní semifinále pro Baník! Drtiči se nenechali zlomit a připisují si první bod v sérii
Úvodní semifinále pro Baník! Drtiči se nenechali zlomit a připisují si první bod v sérii
A-Tým
6.3.2019

Tohle bude skvělá série! Úvodní semifinálové derby mezi Uherským Ostrohem a hodonínským SHKM nabídlo úplně všechno. Drtiči během první třetiny ztratili dvoubrankový náskok, ale po přestávce si jej vzali zpět a tentokrát už vedení z rukou nepustili. V závěrečné části Baník odskočil na rozdíl tří branek, a i když domácí ještě vykřesali jiskřičku naděje, Drtiči si první cenné vítězství v sérii vzít nenechali. Před více než osmi stovkami fanoušků vyhrál Hodonín 7:4 a ujal se tak vedení 1:0 na zápasy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF1, středa 6.3.2019
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
4:7
(3:2, 0:2, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 16. Mika (Galuška V., Žabčík), 19. Galuška L. (Rauš D., Stránský), 20. Stránský (Galuška L.), 56. Galuška V. (Stránský) – 3. Lidák (Kučera Z., Sajdl), 4. Peš (Janás, Polesný), 24. Kučera Z. (TS), 31. Crlík (Venclík, Peš), 42. Kučera Z. (Sajdl, Veselský), 50. Lindner (Rýpar, Venclík), 60. Peš. Rozhodčí: Kohoutek, Kovařčík – Halás, Jurčík. Vyloučení: 9:12, navíc Kučera R. (UHO) TH, Chalupa (HOM) 10 minut. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Střely: 49:38. Diváci: 824. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7. Stav série: 0:1.
Valúch (42. Lekeš) - Stuchlík, Maršálek, Vaněk, Kučera R., Andrýsek, Žabčík, Rauč D., Nevídal - Zalubil L., Zalubil J., Beneš, Galuška V., Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Alois Miklík.
Kotvan (Zollpriester) – Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Veselský, Tomi, Crlík, Rýpar – Kuba, Peš (A), Janás – Jajcay, Sajdl, Kučera (C) – Venclík, Polák, Lidák – Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

První minuty zápasu patřily hodonínským hokejistům. Na začátku třetí minuty otevřel skóre prvního semifinálového duelu Patrik Lidák, který využil přesilovku. O minutu později překonal Valúcha Petr Peš a Baník vedl už o dvě branky. Závěr úvodní třetiny však opanovali domácí borci.

V šestnácté minutě využil početní výhodu Vít Mika a bylo to už jen o gól. O tři minuty později hráli domácí opět přesilovku a Lumír Galuška srovnal na 2:2. Povedenou pasáž Ostrožanů pak podtrhl dvanáct vteřin před přestávkou Filip Stránský, který poslal domácí tým poprvé do vedení.

Drtiči srovnali krok čtyři minuty po přestávce. Po Žabčíkově faulu nařídil sudí trestné střílení, ke kterému se rozjel Zdeněk Kučera. Kapitán Baníku nedal Valúchovi žádnou šanci a srovnal na 3:3. Přesně minut po polovině utkání se hosté podruhé v zápase ujali vedení. A opět to bylo v početní výhodě, trefil se obránce Michal Crlík, který určil stav po dvou třetinách na 3:4.

Necelé dvě minuty po obrátce navýšil náskok hostů svým druhým přesným zásahem kapitán SHKM Zdeněk Kučera a když deset minut před koncem třetí periody vstřelil ve hře pět na čtyři šestou branku Baníku Marek Lindner, byli hosté k prvnímu semifinálovému bodu hodně blízko.

Ostrožané v šestapadesáté minutě ještě vykřesali jakous takous šanci, když na 4:6 snížil Vilém Galuška, jenže Drtiči už žádné drama nepřipustili. Dvanáct vteřin před třetí sirénou pojistil vítězství zeleno-černých trefou do prázdné domácí brány Petr Peš. Baník tak veze domů první semifinálový bod. Série pokračuje už v pátek 8. března na hodonínském ledě.

Ohlasy trenérů

Alois Miklík (Uherský Ostroh):
(Domácího trenéra se nám nepodařilo zastihnout.)

Jan Prčík (Hodonín):
Byl to klasický zápas playoff. Bohužel máme po dnešku nějaké zraněné. Děkujeme moc našim fanouškům za výbornou podporu!

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...