SHKM Baník Hodonín
Drtiči druhý zápas ve dvou dnech zvládli, porazili Blansko a nadále drží vítěznou sérii
Drtiči druhý zápas ve dvou dnech zvládli, porazili Blansko a nadále drží vítěznou sérii
A-Tým
19.1.2019

Těžkou zkoušku fyzické připravenosti hodonínští hokejisté zvládli na jedničku. Na blanenském stadionu nastoupili po včerejší výhře ke druhému utkání během necelých 24 hodin a zejména v první třetině nebyla na slováckém celku možná únava vůbec znát. Zeleno-černí se v úvodní části díky dvěma gólům Sajdla a trefě Janáse ujali tříbrankového vedení, které ve, zbývajícím průběhu v klidu kontrolovali. Baník nakonec veze z Moravského krasu výhru 4:2, připisuje si tři body, natahuje svou vítěznou šňůrua a do zítřka poskočil na první místo tabulky!

autor:
Jan Hochman, Josef Můčka
Sdílejte článek
 
21. kolo, sobota 19.1.2019
Dynamiters Blansko HK - SHKM Baník Hodonín
BLA
2:4
(0:3, 1:1, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 22. Drenčko, 58. Král (Miloš) - 16. Sajdl (Směřička, Rákoczy), 20. Janás (Polák, Peš), 20. Sajdl (Lidák, Kuba), 26. Kuba (Lidák). Rozhodčí: Reich - Czubaj, Nechvátal. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 29:30. Diváci: 110. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.
Šenk (Vlach) - Sedláček, Hanzlík, Antoňů (C), Miloš, Němec, Pilát - Grünwald, Jílek, Berka, Drenčko, Nohel, Král, Šála, Antal, Jakubec, Vítek, Novosad, Majola, Hussein. Trenér: Martin Světlík.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Lidák, Rýpar, Crlík, Výmola - Polák, Peš (A), Janás - Kuba (C), Sajdl, Tomi - Jajcay, Chalupa, Venclík. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtiči po nelehkém pátečním souboji s prvním celkem tabulky Krajské soutěže vyjeli dnes do Blanska, kde bojovali nejen o body a odplatu z 28. října minulého roku, ale i o neskutečnou dvanáctou výhru v řadě. Zápas začal velmi opatrně na obou stranách kluziště, neboť první branka, o kterou se postarali hráči druhé formace Hodonína, padla až v čase 15:28. Po střele Dominika Směřičky před domácí brankou dorážel Jakub Sajdl a překonal tak domácího brankáře Šenka.

Závěr první dvacetiminutovky by se dal popsat jako nejdůležitější moment zápasu. Na začátku dvacáté se prosadil nejlepší ligový střelec David Janás, jenž Drtičům zajistil dvoubrankový náskok. O jednatřicet vteřin později, tedy v čase 19:44, se opět prosadil svou druhou brankou v zápase Jakub Sajdl a poslal tak hosty do tříbrankového trháku. Tato branka, jak se později ukázalo, byla vítězná.

Prostřední část už tak jednoznačná nebyla. Domácí po první přestávce zlepšili pohyb a taktéž začali více střílet, a proto se jim naskýtalo také daleko víc příležitostí. Jednu z nich využil ve dvaadvacáté minutě Michael Drenčko, který se nejlépe zorientoval před hostující bránou a z dorážky snížil na 1:3. Drtiči však i na tuhle branku našli o zhruba o čtyři a půl minuty později odpověď. Po Lidákově střele se k puku dostal Michal Kuba, který povedenou kličkou vrátil Hodonínským tříbrankové vedení.

Ve třetí třetině bylo možné vidět ze strany Blanska méně střeleckých pokusů než v té druhé, přesto tuhle dvacetiminutovku dokázali domácí vyhrát. Stav utkání se dlouho neměnil. Baník v pohodě hlídal tříbrankový náskok. Domácí se dočkali až v čase 57:53, kdy šikovně tečoval Milošovu střelu Matouš Král a snížil tak a rozdíl dvou branek. Drtiči si však závěr zápasu pohlídali a nepřipustili už žádné další drama, tím pádem dokázali zvítězit již podvanácté v řadě a získat i tři důležité body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Martin Světlík (Blansko):
Předvedli jsme dobrý výkon, ale opět jsme doplatili na naši slabinu. Měli jsme velké množství šancí, které jsme nedokázali proměnit a to nás stálo zápas. Diváci v Blansku mohli vidět pěkný a rychlý hokej, bohužel s horším koncem pro nás.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnešní výkon nebyl z naší strany úplně optimální, ale vzhledem k tomu, že jde o krajskou soutěž a že jsme hráli během dvou dnů druhý zápas, tak se dá pochopit, že to je pro kluky prostě a jednoduše náročné. Oplatili jsme Blansku porážku, máme další důležité tři body. Věřím, že nás v neděli (27. ledna v 17:00, pozn. red.) příjdou fanoušci v co největším počtu podpořit na derby s Uherským Ostrohem.

Výsledky 21. kola

Uherský Brod - Brumov-Bylnice 5:3
Kroměříž - Břeclav 7:4
Březina - Uherské Hradiště (odloženo)
Blansko - Hodonín 2:4
Rosice - Uničov 0:5 (kontumace)
Uherský Ostroh - Velké Meziříčí 0:2
Velká Bíteš - Boskovice 7:4

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...