SHKM Baník Hodonín
Drtiči ovládli první Jižanské derby sezony a zapisují čtvrté vítezství v řadě
Drtiči ovládli první Jižanské derby sezony a zapisují čtvrté vítezství v řadě
A-Tým
24.11.2018

Drtiči zvládli nevděčnou roli favorita, která zejména v derby zápasech často neplatí. Dnes tomu tak však nebylo a Baník v pohodě dokráčel k důležité tříbodové výhře. Hodonínští hokejisté měli po celý zápas jasnou herní i střeleckou převahu, domácí, kteří nastoupili značně oslabení, byli pod neustálým tlakem. O sedm gólů Drtičů se podělilo šest hráčů. Marek Lindner zaznamenal svůj první gól v dresu A-týmu SHKM Hodonín, Andreas Jajcay bodově explodoval, když si připsal dvě trefy a dvě přihrávky.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
13. kolo, sobota 24.11.2018
HC Lvi Fosfa Břeclav - SHKM Baník Hodonín
BRE
4:7
(1:3, 1:3, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 9. Gabriška (Zháňal, Dora), 22. Gabriška, 59. Gabriška (Průdek), 60. Zajíček (Papp) - 6. Lindner (Kuba, Polesný), 6. Jajcay (Kučera, Sajdl), 14. Polesný (Kuba), 21. Kučera (Jajcay), 22. Sajdl (Jajcay), 30. Peš (Polesný, Lindner), 42. Jajcay (Sajdl). Rozhodčí: Coufal - Šmíd, Zapletal. Vyloučení: 5:8. Využití: 4:2. V oslabení: 0:2. Střely: 28:55. Diváci: 157. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:7, 4:7.
Král (Martinčík) - Zháňal (A), Dora (C), Göndör, Papp - Průdek, Gabriška, Lenkovič, Nešpor, Zajíček, Juránek, Sedláček. Trenér: David Bartal.
Zollpriester (Luner) - Polesný, Lidák, Směřička, Crlík, Rýpar, Veselský - Kuba, Peš (A), Lindner - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Černohous, Tomi, Venclík. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Poslední společný zápas odehráli hodonínští Drtiči s Břeclaví 29.8., bez několika dní tedy před čtvrt rokem. Tehdy se však jednalo stále o pouhou přípravu. Co se týče ligových zápasů, v historii A-týmu SHKM Hodonín žádný takový zápis neexistuje. Nicméně, ve zmíněném přípravném zápase Baník zvítězil 11:4, a na místě tak mohlo být jisté očekávání. K tomu však až na konci.

Hodonínští nastoupili do zápasu s plnými třemi formacemi. Jejich branku hájil Jakub Zollpriester, který však na začátku utkání neměl mnoho práce. Naproti tomu, jeho ekvivalent v břeclavské svatyni, Filip Král se měl co ohánět. A poprvé kapituloval už v šesté minutě. Marek Lindner byl hráčem, který otevřel skóre. Na něj navázal o šestadvacet vteřin později Andreas Jajcay a hosté tak drželi solidní náskok.

Břeclavští začali ukazovat větší pressing, což se jim nakonec vyplatilo. V čase 8:12 pustil první branku také Jakub Zollpriester. Prosadil se Michal Gabriška po přihrávce Radka Zháňala. Drtiči kontrovali brankou Davida Polesného a do kabin se tak šlo za stavu 1:3 z pohledu domácího celku.

Druhá třetina začala velmi dobře pro hráče Baníku. V jednadvacáté minutě překonal Filipa Krále Zdeněk Kučera. Za Břeclav opět vzal na svá bedra zodpovědnost Michal Gabriška, jemuž se povedlo prostřelit Zollpriestera podruhé. O půl minuty později však opět navyšoval vedení Drtičů Jakub Sajdl. Hodoňané si díky tomu dále drželi pohodový odstup. Skóre druhé periody uzavíral Petr Peš, který přiřknul Drtičům čtyřgólové vedení.

Třetí periodu opět zahájili hostující hráči velmi aktivně, když si okamžitě vypracovali tlak v útočném pásmu. Tento tlak vyvrcholil další brankou hodonínského celku, který se tak dostal do rozhodujícího vedení 7:2. Tento gól vstřelil Andreas Jajcay.

Břeclavští nepoložili zbraně a dále se snažili alespoň kosmeticky upravit stávající skóre. Velmi dobré zákroky však předváděl brankář Jakub Zollpriester, kterému se dařilo držet břeclavské střelce na uzdě. To pokračovalo až do devětapadesáté minuty, kdy svůj hattrick uzavřel Michal Gabriška. Domácí tlak nepolevil a další branku přidal osmatřicet vteřin před koncem Richard Zajíček. To však bylo ze strany břeclavských vše. Hodonín vybojoval další tři body a připsal si tak třetí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

David Bartal (Břeclav):
Dnes není moc co hodnotit. V jedenácti lidech se prostě hraje těžko. Hodonín přijel jako jasný papírový i tabulkový favorit. My teď procházíme těžkým obdobím, máme spousty zraněných a pro hráče je, chtě nechtě, v krajském přeboru přednější práce a škola, než hokej. Těžce se nám skládají tréninky a odráží se to následně i v zápasech. Nejde hrát v plném nasazení ve dvou lajnách proti soupeři, který má lajny tři. Před klukama musím smeknout za to, že ten zápas uválčili, a že to skončilo ještě tak rozumným výsledkem, který mohlo být o poznání rozdílnější.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes jsme odehráli trochu snadnější utkání, proti hodně oslabenému soupeři, který nastoupil jen se dvěma kompletními formacemi. Vyzkoušeli jsme si hru do kombinace, myslím si, že jsme předvedli několik velmi pěkných akcí. Jen mě trochu neskromně mrzí, že jsme nedokázali dát víc gólů, protože jsme měli celý zápas pod kontrolou. Navíc je škoda, že jsme si v závěru nechali dát dvě zbytečné branky.

Výsledky 13. kola

Břeclav - Hodonín 4:7
Březina - Brumov-Bylnice 14:1
Velká Bíteš - Uh. Ostroh 4:2
Rosice - Velké Meziříčí 1:7
Boskovice - Uh. Hradiště 5:1
Blansko - Uh. Brod 2:4
Uničov - Kroměříž 6:4

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...